Connectiviteit

4 manieren waarop 5G je bedrijf verder gaat helpen.

De komst van 5G gaat waar, wanneer en hoe je als ondernemer werkt, erg veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld met 5G virtueel op afstand werken. Ondernemers of medewerkers buiten je bedrijf kunnen via avatars in real time op elke plaats, waar ook ter wereld, zichtbaar worden en communiceren met collega’s of klanten. Hierdoor is fysieke aanwezigheid niet meer nodig. Ondernemen met 5G is de toekomst en heeft veel voordelen. Wil je weten wat je bedrijf eruit kan halen? Lees dan snel verder.

Clock < 1 min

5G biedt bedrijven zoveel meer dan alleen een hogere snelheid. Zo kunnen bedrijven met 5G draadloze netwerken gebruiken op manieren die vroeger niet mogelijk waren. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen hierdoor makkelijk meedoen op het niveau van grote concurrenten. Ook opent het een deur voor creatieve, toekomstgerichte bedrijven om hun stempel te drukken. Ondernemen met 5G heeft een aantal voordelen:

Hoge capaciteit.

Hoge snelheid leveren is 1 ding, maar het is iets anders om dit te doen voor veel gebruikers. Hoe frustrerend is het als je in een drukke omgeving je telefoon op hetzelfde moment als anderen wil gebruiken. Met 5G kan je met veel meer apparaten tegelijk op 1 verbinding. Hierdoor worden vertragingen voorkomen en krijgt elk bedrijf de capaciteit die het op dat moment nodig heeft.

Brede dekking.

Met 5G wordt de dekking niet alleen gebaseerd op personen met telefoons, maar ook op een wereld vol sensoren die het Internet of Things (IoT) voeden. Al die sensoren hebben een brede dekking nodig. In de netwerkdekking kan een gat ontstaan, waardoor je tijdelijk niet meer bent verbonden. 5G combineert nieuwe technologieën om de dekking uit te breiden en deze gaten te dichten.

Hogere betrouwbaarheid.

Het enorm snelle 5G-netwerk zorgt voor een lage latentie. Dit houdt in dat de tijd die nodig is om verbinding te maken met een netwerk, erg laag is. Hierdoor kan je sneller gegevens overdragen. Wat weer kansen biedt voor het verder ontwikkelen van Artificial Intelligence (AI), databeveiliging, zelfrijdende auto’s en meer.

Supersnelle verbinding.

Met 5G worden gegevens tot wel 10 keer sneller overgedragen dan tot nu toe mogelijk is. Dit is vooral belangrijk wanneer je grote hoeveelheden gegevens wil versturen, zoals in industriële augmented of virtual reality toepassingen en high-definition videofeeds.

Beeld: Shutterstock