Connectiviteit

Vier manieren waarop 5G je onderneming verder gaat helpen

De komst van 5G gaat waar, wanneer en hoe je als ondernemer werkt, fors veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld met 5G écht virtueel op afstand werken. Ondernemers of externe medewerkers kunnen via avatars in real time op elke plaats, waar ook ter wereld, verschijnen en communiceren met collega’s of klanten. Hierdoor is daadwerkelijke fysieke aanwezigheid niet meer nodig. Ondernemen met 5G is de toekomst en biedt vele voordelen. Wil je weten wat jouw bedrijf eruit kan halen? Lees dan snel verder.

Clock 2 min

5G biedt bedrijven zoveel meer dan alleen een hogere snelheid. Zo stelt 5G bedrijven in staat om draadloze netwerken te gebruiken op manieren die vroeger niet mogelijk waren. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen hierdoor makkelijk meedoen op het niveau van grote concurrenten. Ook opent het een deur voor creatieve, toekomstgerichte organisaties om hun stempel te drukken. Ondernemen met 5G biedt je een aantal voordelen:

Hoge capaciteit

Hoge snelheid leveren is één ding, maar het is iets anders om dit te doen voor enorme aantallen gebruikers. Hoe frustrerend is het als je in een drukke omgeving je smartphone tegelijk met anderen wilt gebruiken. Met 5G kun je met veel meer apparaten tegelijk op één verbinding. Hierdoor worden vertragingen voorkomen en krijgt elk bedrijf de capaciteit die het op dat moment nodig heeft.

Brede dekking

Met 5G wordt de dekking niet alleen gebaseerd op personen met smartphones. Maar ook op een wereld vol sensoren die het Internet of Things (IoT) voeden. Al die sensoren zijn afhankelijk van een brede dekking. In de netwerkdekking kan een gat ontstaan, waardoor je tijdelijk niet meer bent verbonden. 5G combineert nieuwe technologieën om de dekking uit te breiden en deze gaten te dichten.

Hogere betrouwbaarheid

Het enorm snelle 5G-netwerk zorgt voor een lage latentie. Dit houdt in dat de benodigde tijd om verbinding te maken met een netwerk, erg laag is. Hierdoor kun je sneller je gegevens overdragen. Wat weer kansen biedt voor het verder ontwikkelen van artificial intelligence (AI), databeveiliging, zelfrijdende auto’s en meer.

Supersnelle verbinding

Voor zakelijke en industriële toepassingen belooft 5G ook veel goeds. Met 5G worden gegevens tot wel 10 keer sneller overgedragen dan tot nu toe mogelijk is. Dit is vooral belangrijk wanneer je grote hoeveelheden gegevens wilt versturen, zoals in industriële augmented of virtual reality toepassingen en high-definition videofeeds.

Naar een 5G businesscase

Als ondernemer wil je concurrerend blijven en inspelen op de laatste digitale ontwikkelingen. Het is dan ook belangrijk om je te oriënteren op de mogelijkheden van 5G. Wil je weten hoe je hiermee geld verdient? Download ons e-book ‘5G voor ondernemers‘ waarin wij je in 5 stappen op weg helpen naar een businesscase.

Beeld: Shutterstock