5G van Odido
mobiel internet, maar dan beter.
5G

Wat is 5G?

Lang verhaal kort: 5G is supersnel mobiel internet. De 5e generatie van mobiele netwerken. En het wordt alleen maar beter. Want 5G is sterker dan 4G, heeft betere dekking en sterker bereik omdat het werkt met hogere frequenties.

5G is supersnel mobiel internet

Je kan nu veel meer data verzenden tussen apparaten, zelfs op drukke en moeilijk bereikbare plekken. Wel zo fijn voor je collega’s die niet thuis achter hun computer zitten te werken. Maar er is meer: 5G zet de deuren helemaal open voor slimme ontwikkelingen met AR, VR en Internet of Things.

Mid hero-2023_06_B2B_13_G1G3
Slim en supersnel.

5G is nog slimmer dan 4G. En betrouwbaarder, wanneer je bijvoorbeeld heel snel moet schakelen. Want het netwerk is zó snel dat er bijna nul vertraging op de dataverbinding zit. Top voor zelfrijdende auto’s bijvoorbeeld, die meteen moeten reageren. Of voor robots die operaties doen. En zo heeft 5G voor iedere branche wel iets.

Iot
Een verbonden wereld.

Met 5G kan je als ondernemer aan de slag met het Internet of Things. Door apparaten sensoren te geven en via het internet met elkaar te verbinden, wisselen de apparaten informatie uit zonder dat daar een mens voor nodig is. Kan je smart cities, smart health care of smart retail mee opzetten. Smart everything. Slim hè?

Hoe 5G onze manier van leven en werken verandert.

5G verbindt de online wereld met de echte wereld. Internet is zo ontzettend snel, er zijn meer aansluitingen per zendmast en het signaal gaat dwars door dikke muren en zelfs dijken heen. Kortom, alles kan. Zelfs op drukke plekken waar veel mensen of machines internet gebruiken.

Relaxed en veilig onderweg.

Maak je veel kilometers voor je werk? Wordt een stuk prettiger met 5G. Denk aan automatisch rijden en parkeren. Of bijvoorbeeld netflixen in de auto. Kan zomaar handig zijn.

Virtueel samenwerken en opleiden.

5G scoort geweldig op korte reactietijd en hoge bandbreedte. Daardoor kan er veel meer met AR en VR. Denk aan specialisten op kantoor, die hun technische collega’s op locatie helpen via AR. Of een opleiding waarbij studenten hun praktijkexamens doen in een virtuele wereld. Er gaat echt een wereld voor ons open.

Grote evenementen.

5G kan sneller en meer data versturen. Handig bij grote evenementen met veel mensen. Geen internet op Koningsdag? Nooit meer. Sterker nog: supersnel streamen en bijzondere momenten met elkaar delen is voortaan normaal. Ook als het druk is.

Dit heb je nodig.

 1. De juiste dekking

  Die heb je al. Want het 5G-netwerk van Odido heeft landelijke dekking. Dat betekent dat 90% van alle inwoners erop kan. 

  Bekijk 5G-dekkingskaart
 2. De juiste telefoon

  Voor 5G-internet heb je een telefoon nodig met een ingebouwd 5G-modem. We hebben die van ons voor je op een rij gezet. Wel zo makkelijk.

  Bekijk 5G-telefoons
 3. Het juiste abonnement.

  Nu alleen nog een 5G-abonnement, 1 van onze Hello Business abonnementen bijvoorbeeld.

  Bekijk 5G-abonnementen

Waarom kiezen voor zakelijk 5G?

5G maakt je leven als ondernemer makkelijker. Grote kans dat je team nu soms op kantoor en soms op afstand werkt. Bevroren videocalls? Haperend geluid? Downloads die vastlopen? Gebeurt niet meer. 5G en hybride werken gaan samen. En met 5G is je bedrijf klaar voor de wereld van het Internet of Things. Dat wil je.

Sneller dan ooit

Ook op drukke en moeilijk bereikbare plekken.

Altijd online.

Dekking in het hele land met ons 5G-netwerk.

Vernieuwen met slimme techniek.

OokVerbind apparaten aan elkaar met NB-IoT en LTE-M van Odido.

Veelgestelde vragen over 5G.

Vragen?

Online vind je het snelst een antwoord. Niet gevonden? Gewoon even bellen.

Neem contact op

Persoonlijk advies.

Dat krijg je in onze Shops. Kan je ook meteen je nieuwe telefoon ophalen.

Shops

Download de Odido App.

Check je mobiel verbruik, facturen en abonnementinstellingen.

Download de app