Connectiviteit

Overstappen naar Odido en hetzelfde nummer houden? Zo werkt dat.

Sluit je een nieuw abonnement af dan hou je natuurlijk het liefst je oude nummer. Snappen we. Daarom regel je bij Odido je nummerbehoud heel makkelijk online. Hoe dat werkt? Vertellen we je hier.

Clock 2 min
Artikel delen

Als je je nummer laat overzetten naar Odido, regel je dat snel online. Je hebt wel een simkaart van Odido nodig. Heb je die niet? Bestel dan eerst je nieuwe abonnement bij Odido. In de bevestigingsmail staat een link waarmee je nummerbehoud aanvraagt. 

Ik heb wel een Odido-simkaart.

Als je de simkaart al hebt, kan je direct van start. Je hebt 2 dingen nodig 

  • Het telefoonnummer dat je wil behouden. Zorg dat dit nummer wel actief is. Weet je niet zeker of je nummer nog actief is? Vraag dan of iemand je wil bellen. Gaat je telefoon over, dan werkt je nummer nog. 
  • Je tijdelijke Odido-telefoonnummer en simkaartnummer.  

Heb je alles bij de hand, dan volg je de stappen in dit online formulier voor nummerbehoud. Je beantwoordt een paar vragen en je nummerbehoud is aangevraagd. We gaan nu voor je aan de slag.

Dit doet Odido.

We dienen een verzoek voor nummerbehoud in bij je huidige provider. Als die akkoord is, sturen we binnen 2 werkdagen een sms om aan te geven dat je aanvraag is goedgekeurd en wanneer we nummerbehoud uitvoeren. Is je aanvraag afgewezen, dan nemen we contact met je op. 

De dag vóór we nummerbehoud uitvoeren, sturen we herinnering via sms. Op de dag van het nummerbehoud krijg je op 2 momenten een sms-bericht van ons:

  • Vóór de overstap: een half uur voor de overstap, laten we je weten dat je je nieuwe Odido-simkaart bijna kan gebruiken. Even later verdwijnt het bereik op je telefoon. Vanaf dan kan je je huidige simkaart omwisselen voor je nieuwe simkaart. 
  •  Na de overstap: Odido heet je nummer welkom op het netwerk. Het nummerbehoud is succesvol afgerond. Je bent vanaf nu bereikbaar op het netwerk van Odido. 

Ben je benieuwd hoe ver we zijn? Via de website van Odido bekijk je 24 uur per dag de status van je aanvraag. 

Aanvraag afgewezen.

Soms wordt je aanvraag voor nummerbehoud afgewezen. Dat is vervelend, maar vaak makkelijk op te lossen. Via de website van Odido zie je wat de reden van de afwijzing is. Ook dien je hier meteen een nieuw verzoek voor nummerbehoud in. Proberen we het nog een keer voor je. Fijn toch? 

Artikel delen
Beeld: Shutterstock