Connectiviteit

6 tips om te besparen op je zakelijke abonnementen.

De kosten van je mobiele telefoon en je internetverbinding kunnen best oplopen. Met allerlei soorten bundels en internetabonnementen verlies je al snel het overzicht. Voordat je het weet, geef je meer geld uit dan je wil. Maar hoe sluit je het juiste abonnement af voor de juiste prijs?

Clock 3 min

Je telefoon en je internetverbinding zijn onmisbaar in je werk. Want hiermee blijf je in contact met je klanten en leveranciers. Maar soms lopen de kosten van al je abonnementen snel op. We geven je 6 tips om te besparen op je zakelijke abonnementen. Zodat je niet meer na hoeft te denken over de kosten en je lekker kan focussen op je werk.

1. Het verschil tussen een zakelijk en privé telefoonabonnement: stap over.

Op het eerste gezicht lijkt een privé internet- of telefoonabonnement goedkoper. Onder de streep ben je met een zakelijk abonnement vaak goedkoper uit. Hoe kan dat? Vertellen we je. Bij Zakelijk Internet van Odido Business krijg je bijvoorbeeld Internet Back-up en breid je je abonnement makkelijk uit met extra opties die superhandig zijn voor ondernemers. Dat kan bij een privé abonnement niet. Koop je al deze diensten los? Dan ben je duurder uit.

Lees er meer over in ons artikel De voordelen van vast zakelijk internet voor je bedrijf

Aanbiedingen voor ondernemers.

Thuiswerken onderzocht binnen de EU werken Nederlanders het vaakst vanuit huis-web

Ondernemen op het supersnelle en krachtige netwerk van Odido, met de beste telefoons, tegen een scherpe prijs.

Bestel nu
2. Bedenk welke abonnementen en bundel(s) het best bij je passen.

Als je een zakelijk mobiel abonnement afsluit, heb je allerlei opties. Wil je een bepaald aantal MB’s of GB’s, of ga je voor een Unlimited abonnement? Een kleine bel- en internetbundel, samen met Sim Only, is een voordelige optie. Maar past het wel bij je werk? Tip: in de app of op de website van je provider zie je precies hoeveel belminuten en data je elke maand gebruikt. Zo zie je wat je ongeveer nodig hebt per maand. En als je een telefoon hebt die nog een tijdje mee kan, ben je nog goedkoper uit. Hoef je namelijk alleen een Sim Only te nemen. En geen abonnement waarbij je ook een telefoon afbetaalt.

Lees alles over onze mobiele abonnementen

3. Bespaar op het kopen van je telefoon. 

Dan de vraag: kies je een zakelijk mobiel abonnement met of zonder telefoon? Ook dit hangt af van wat je wil. Heb je je telefoon vaak nodig en gebruik je ‘m echt als minicomputer, overal waar je bent? Denk dan na over een telefoon met een goede batterij, veel opslagcapaciteit en 5G.

Je kan een telefoon kopen in de winkel. Maar bij een provider is hij vaak goedkoper. Kies je een abonnement met een telefoon en betaal je de telefoon meteen af? Dan word je niet BKR-geregistreerd. Als je per maand afbetaalt wel. Fijn: de aanschafkosten van je telefoon kan je boven een bepaalde drempel aftrekken bij de Belastingdienst als investering. Zakelijk krijg je de btw sowieso terug.

4. Krijg extra korting.

Kies 1 provider voor al je zakelijke abonnementen, mobiel én vast internet. Dan heb je maar 1 aanspreekpunt voor al je vragen en krijg je maar 1 factuur voor al je abonnementen. Wel zo overzichtelijk. En bundel je deze abonnementen? Dan krijg je vaak extra korting. Echt fijn.

5. Trek je telefoonkosten af.

Als zzp’er is het belangrijk om te weten dat telefoonkosten aftrekbaar zijn bij de Belastingdienst als je je telefoon zakelijk gebruikt. Zowel de kosten van je abonnement als die van je gesprekken kan je verrekenen met je winst. Als je een nieuwe zakelijke telefoon hebt gekocht kan je die kosten ook aftrekken. Daarnaast mag je je telefoonabonnement als zakelijke kosten zien, dus die kan je ook aftrekken bij je btw-aangifte. Je kan ook een zakelijk abonnement afsluiten als zzp’er. Ook dan zijn de kosten aftrekbaar. Kortom, als zzp’er kan je je telefoonkosten op verschillende manieren aftrekken en is het slim om te weten wat er allemaal kan.

6. Kies een buitenlandbundel als je veel naar het buitenland belt.

Bellen naar het buitenland kost vaak meer: tot wel € 0,23 extra per minuut. Die kosten gaan meestal niet uit je standaard belbundel. Bel je veel zakelijk naar het buitenland? Dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een buitenlandbundel. Voeg je gewoon toe aan je mobiel abonnement. Je betaalt dan iets meer per maand, maar het voorkomt extra kosten op je factuur. Onder de streep ben je dan voordeliger uit.

Thuiswerken onderzocht binnen de EU werken Nederlanders het vaakst vanuit huis-web

Aanbiedingen voor ondernemers.

Ondernemen op het supersnelle en krachtige netwerk van Odido, met de beste telefoons, tegen een scherpe prijs.

Bestel nu
Beeld: Shutterstock