Continuïteit bij
Bergman Clinics.

Snelle groei Bergman Clinics vraagt om netwerk van nieuwe generatie.

Bergman Clinics begon ruim 30 jaar geleden als kliniek voor cosmetische chirurgie. Denk aan borstvergrotingen en ooglidcorrecties. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland en biedt het meer gespecialiseerde behandelingen. Bergman Clinics telt 70 klinieken in Nederland, 40 in Scandinavië en een stuk of 20 in Duitsland. En er komen nog steeds klinieken bij. Manager ICT Arjan van Kekem: ‘We zorgen met SD-WAN van Odido voor dezelfde ICT-kwaliteitsstandaard in al onze klinieken en daarmee voor continuïteit van de zorg.’

Snelle groei.

Bergman Clinics groeit door zelf nieuwe klinieken te starten, maar ook door andere bedrijven over te nemen. Om die groeisnelheid vast te houden moet een nieuwe kliniek zo snel mogelijk up and running zijn. Daar is een goede verbinding met het bedrijfsnetwerk voor nodig.

‘‘Met SD-WAN kunnen we een snelle en stabiele groei realiseren.’

Arjan: ‘Als we een nieuwe kliniek starten, kan het aanleggen van een glasvezelverbinding veel tijd kosten. Bijvoorbeeld doordat er vergunningen voor graafwerkzaamheden moeten worden aangevraagd. Bij overnames kunnen we de bestaande verbinding meestal niet gebruiken. Daarom werken we met SD-WAN van Odido. Dat is een cloudsysteem dat de internetverbinding die er ligt – van Odido of een andere internetprovider – gebruikt en daar een schaalbaar en flexibel bedrijfsnetwerk van maakt. Zo kunnen we een overgenomen vestiging makkelijk en snel aan het Bergman-netwerk koppelen.

Internationalisering

Internationalisering staat hoog op de agenda van Bergman Clinics. Maar het aanleggen van een nieuwe internetverbinding in bijvoorbeeld Scandinavië is niet zomaar gebeurd. ‘De helft van het jaar is de grond bevroren en als je wel kan graven kom je veel stenen tegen. Liever maken we gebruik van de lijnen die er al liggen’, vertelt Johnny de Jong, manager ICT Special Services. ‘En van wie die lijnen zijn, maakt met SD-WAN ook in het buitenland niet uit’, vertelt Johnny de Jong, manager ICT Special Services. ‘Het is dan ook de bedoeling dat we onze buitenlandse vestigingen ook gaan ontsluiten via SD-WAN.’ Zo trekt Bergman Clinics het netwerk vanuit Nederland makkelijk door naar het buitenland.


130 klinieken.


Gevestigd in Nederland, Scandinavië en Duitsland.


Continuïteit in de zorg.

Betrouwbaar en stabiel.

Voor Bergman Clinics is het belangrijk om een plan b te hebben. Want zonder verbinding op een locatie valt alles stil. Van de receptie tot de spoedeisende hulp tot de slagboom op de parkeerplaats.

‘Voor de continuïteit van de zorg hebben we altijd een verbinding met het bedrijfsnetwerk nodig.’

Hans de Jong is teamlead Netwerkbeheer & Werkplekbeheer bij Bergman Clinics en projectmanager SD-WAN: ‘Eerst was de glasvezelverbinding onze hoofdverbinding en hadden we een schotel op het dak voor een 2e verbinding. We betaalden voor 2 verbindingen , maar we hadden bijna nooit storingen dus het was eigenlijk zonde van het geld. Met SD-WAN koppelen we deze 2 verbindingen aan elkaar en maken we dus gebruik van dubbele capaciteit qua bandbreedte en snelheid. Als de glasvezelverbinding hapert, dan gebruikt het slimme systeem de ingebouwde 4G-simkaart om de gaten op te vullen. Die overschakeling gebeurt naadloos, zonder downtime. Je merkt er niks van. De snelheid en kwaliteit van de verbinding blijven hetzelfde.’

Innovatie

Hans vervolgt: ‘Vergeleken met 10 jaar geleden worden er steeds meer apparaten en applicaties op het netwerk aangesloten. Die allemaal data van hoge kwaliteit versturen. MRI-foto’s bijvoorbeeld en vergaderingen via Teams.

‘We hebben behoefte aan een toekomstbestendig netwerk.’

Daar heb je flink wat bandbreedte voor nodig en dat vraagt om een toekomstbestendig netwerk. De afgelopen jaren hebben we hier hard aan gewerkt.’ Technisch gezien is Bergman Clinics al klaar voor de volgende stap: 24/7 bereikbaar zijn. Maar ze kijken nóg verder. Er zijn tenslotte al robots die op afstand operaties uitvoeren en de ontwikkelingen op gebied van AI in de zorg gaan snel. Wat er ook komt, het netwerk van Bergman Clinics is er mede door de overstap naar SD-WAN klaar voor.

Gebruikte solutions.

Advies van onze experts.

Ton Geerts
Meer weten over deze oplossing?

Ton Geerts is Sr. Business Consultant en expert in Continuïteit. Neem vrijblijvend contact op met vragen over hoe optimaal verbonden zijn voor jouw bedrijf en je mensen kan werken.

Bel 085 - 200 68 60 of stuur een mail.

Vragen?

Laat je gegevens achter zodat 1 van onze experts je kan helpen.

Neem contact op

Live demo?

Vraag dan een sessie aan in de Odido Innovatie Hub.

Inspiratiesessie

Direct contact.

Bel naar 085-2006860 of stuur een mail naar:

business.advies@odido.nl