2G is gestopt
per 1 juni 2023.

Welke actie er van jou nodig is als je nog 2G M2M apparaten of 2G-telefoons gebruikt? Lees het hieronder.

Verduurzaming van het mobiele netwerk.

We werken continu aan ons netwerk. Omdat vooral het internetverkeer blijft toenemen, maken we ruimte voor de groei van 4G- en 5G-technieken. Daarom hebben we het 2G-netwerk uitgeschakeld per 1 juni 2023. De nieuwe netwerktechnologieën zijn bovendien energiezuiniger en daarmee duurzamer.

M2M apparaten met 2G.

Heb je nog machine-to-machine apparaten (M2M) die uitsluitend van 2G gebruik kunnen maken? Denk hierbij aan boordcomputers, navigatie- en alarmsystemen en mobiele pinapparaten. Dan functioneren die niet meer via ons mobiele netwerk. Om wel verbonden te blijven met ons netwerk, is het noodzakelijk dat je deze apparaten vervangt. Ons advies is dat je dit bespreekt met je hardware leverancier. Kies bij vervanging, voor een alternatief dat geschikt is voor minimaal 4G. Zo blijf je toekomstbestendig.

Mobiele telefoons met 2G.

2G-telefoons worden al sinds 1 juni 2021 niet meer ondersteund op ons netwerk. Vanaf 1 juni 2023 kan je met geen enkele telefoon meer bellen, sms’en en data gebruiken via 2G. Heb je nog een telefoon die uitsluitend geschikt is voor het 2G-netwerk? Vervang deze dan voor een toestel dat voor 4G/5G geschikt is om verbonden te blijven met ons netwerk.

Gebruik je nog een 2G-telefoon?

Heeft je telefoon cijfertoetsen aan de voorkant? Grote kans dat deze alleen 2G gebruikt. Vervang dit toestel voor een telefoon dat voor 4G/5G geschikt is. Onderstaande suggesties lijken in gebruik het meest op een 2G-telefoon. Kies je liever voor een andere telefoon? Bekijk dan alle losse telefoons in onze Shop.

Alcatel 30.80
Bestel hem nu
excl. thuiskopieheffing
€10,00
Alcatel 30.80
Bestel hem nu
excl. thuiskopieheffing
€10,00
dvi-front_Samsung_Galaxy_A23_5G_Black_305x450
Samsung Galaxy A23

Veelgestelde vragen over 2G.