Nationale Schermvrij-dag

Nationale Schermvrij-dag.

Onze ambitie? Het sportiefste land ter wereld in 2032. En dat begint met de nieuwe generatie. Als partner van TeamNL zetten we ons in voor meer sport en minder schermtijd.

Samen komen we in beweging.

Wij zijn Odido. Dol op technologie. En vooral op de mogelijkheden die het mensen brengt. Maar het heeft ook een andere kant. Van veel beeldschermen en weinig bewegen. Als nieuwe provider vinden we dat het beter kan, menselijker. Ons digitale leven kan soms best een tikje minder. Je mobiel wegleggen. Je laptop dichtklappen. Samen in beweging komen.

Nationale Schermvrij-dag
Meer sport, minder schermtijd.

Beweging stimuleert je mentale en fysieke gezondheid. Het zorgt ervoor dat je je beter en gelukkiger voelt. Als partner van TeamNL en NOC*NSF zetten we ons graag in voor meer sport en minder schermtijd. Tijdens de Nationale Sportweek hebben we op vrijdag 21 september 2023 de eerste editie van Nationale Schermvrij-dag geïntroduceerd op basisscholen. Twee uur lang geen schermen, maar tijd voor beweging en plezier.

Het begint met vaker naar buiten gaan. Van gamen naar een partijtje voetbal spelen. Van social volgers naar sportvrienden. Op Nationale Schermvrij-dag komen we samen in beweging.

Nationale Schermvrij-dag
Te lang op het scherm in Nederland.

In Nederland besteden kinderen steeds meer tijd op schermen zoals smartphones, tablets en televisie. Uit onderzoek van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) blijkt dat kinderen tussen 7 en 12 jaar gemiddeld 3,5 uur per dag naar een scherm kijken, waarvan minimaal 2,5 uur op een mobiel. Dat is hoger dan de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die adviseert om kinderen tot 12 jaar maximaal twee uur per dag naar een scherm te laten kijken. Werk aan de winkel dus.

Nationale Schermvrij-dag
2 uur lang in beweging.

We spoorden kinderen aan om tenminste één keer hun dagelijkse maximale schermtijd van 2 uur te gebruiken om samen met klasgenoten naar buiten te gaan en te gaan sporten. In Dordrecht werd op de Regenboogschool het startsein voor Nationale Schermvrij-dag afgegeven en actief gesport onder leiding van Lienke de Jong, Ranomi Kromowidjojo, Tim de Vries en Churandy Martina. Een zeer geslaagde en sportieve eerste editie.

Onze ambitie: In 2032 het sportiefste land van de wereld zijn.

In 2032 het sportiefste land van de wereld zijn. Daar maken we ons sterk voor. Het lukt alleen als we het samen doen. Want alles geven doe je nooit alleen. Naast de Nationale Schermvrij-dag hebben we daarom ook een partnerschap met TeamNL en beroemde sporters als Marrit Steenbergen, Xandra Velzeboer, Siffan Hassan en Joel de Jong.

TeamNL

Als partner van de Nederlandse sport nemen we iedereen mee. Van Vereniging om de hoek tot de profs van TeamNL. Van hardlopers tot zwemmers. Van jong tot oud.

Xandra Velzeboer

Maar liefst 6 wereldtitels op zak. Hoe Xandra Velzeboer dit heeft bereikt? Door heel hard werken. Veerkracht. Doorzettingsvermogen. En belangrijker nog: het team dat achter haar staat.

Marrit Steenbergen

Op haar 15e brak Marrit Steenbergen alle records, maar door fysieke en mentale problemen volgde een grote terugval. Dankzij haar achterban kwam ze terug.

Joël de Jong.

Waar lopen vlak na zijn amputatie als gevolg van botkanker niet voor hem leek weggelegd, leeft de topsporter nu zijn paralympische droom. Dit is zijn verhaal.

Sifan Hassan.

Vaak was ze wereldnieuws. En terecht. Maar hoewel de motivatie nu terug is, is het succes van Sifan Hassan niet aan komen waaien. Dit is haar verhaal.

Vragen? Vragen.

We geven je graag persoonlijk advies. Voor een abonnement dat echt bij je past. Neem contact op of ga naar de shop.

Contact met Odido

Welkom in de Shop.

Echt persoonlijk advies? Je telefoon inruilen? Of een nieuwe kopen? We zijn er voor je in onze Odido Shops.

De Shops van Odido

Check onze app.

Bekijk je rekening, verhoog je internetsnelheid en regel alles wat je wil met de Odido App.

De app van Odido