Olympische Spelen Parijs 2024.

Odido, trotse partner van TeamNL.

TeamNL

De Olympische Spelen.

Van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 vindt het grootste sportevenement ter wereld plaats. De Olympische Spelen in Parijs. Maar liefst 28 takken van sport staan op het programma, met 4 aanvullende sporten: sportklimmen, skateboarden, surfen en breaking.

TeamNL
De plek waar topsport een gezicht kreeg.
Olympische Spelen vroeger en nu.

Al sinds 1896 nemen verschillende landen het tegen elkaar op tijdens de Olympische Spelen. Eigenlijk gaat het nog verder terug. Wist je dat fietspolo ooit een olympische sport is geweest? In 1908. Eenmalig. Dat wel. En nu, in 2024? Het aantal topsporters, deelnemende landen en takken van sport op de Olympische Spelen is groter dan ooit.

Olympisch dorp Parijs 2024
Het thuis van de topsporters.
Het Olympisch dorp.

Het Olympisch dorp is de plek waar alle topsporters worden ondergebracht tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Trainen en wonen. Samenkomen, fitnessen, slapen. Het dorp ligt zo’n 7 kilometer uit het centrum van Parijs. Alle trainingsaccommodaties liggen op 20 minuten afstand van het Olympisch dorp. Alles zo opgezet zodat het sporters helpt een topprestatie te leveren. Wel zo belangrijk.

TeamNL Huis
Het TeamNL Huis.
In Le Zenith, Parijs.

Het TeamNL Huis wordt gevestigd in Le Zenith. In een grote concertzaal in het Parijse Parc de la Villette. Dit is de plek waar supporters en topsporters samenkomen. Sport kijken op grote schermen. Topprestaties vieren. Passie voor sport delen. Tijdens de Paralympische Spelen en de Olympische Spelen is het TeamNL Huis het huis van de sport. Het huis waar we winst vieren. En verlies delen. Samen met de topsporters.

Dit wist je nog niet over de Olympische Spelen.

De Olympische Spelen. Het grootste sportevenement in de wereld dat elke twee jaar plaatsvindt. De Zomer- en Winterspelen. De vijf ringen als internationaal symbool. Deze standaard weetjes over de Olympische Spelen kent iedereen. Maar wist je dit al?


Kleuren van de Olympische ringen.

Vijf verstrengelde ringen in verschillende kleuren. Het symbool van de Olympische Spelen. De ringen staan voor alle werelddelen. En de kleuren? Die zijn er omdat elke vlag van ieder land wel minstens één van deze kleuren heeft.


Olympische Spelen in Amsterdam.

Onze hoofdstad is ook ooit het middelpunt van de internationale sportwereld geweest. In 1928. De Olympische Spelen in Amsterdam speelden zich af in het Olympisch Stadion. Speciaal gebouwd voor het evenement.


Sneller. Hoger. Sterker.

De woorden die horen bij de Olympische Spelen. Het motto motiveert het beste uit jezelf naar boven te halen. Steeds sneller worden, hoger springen of sterker worden. Inspirerende woorden voor de topatleten. En voor jou.

Dit zijn onze ambassadeurs.

Toewijding, passie en steun. Onlosmakelijk verbonden met topsport. Ga samen met Sifan, Marrit, Joël en India op weg naar de Spelen in Parijs. En met Xandra naar de Winterspelen in Milaan. Dit is hun verhaal.

India Sardjoe.

India Sardjoe schrijft geschiedenis. De jongste wereldkampioen is de allereerste Europese vrouw ooit geplaatst voor breaking op de Olympische Spelen.

Sifan Hassan.

Vaak was ze wereldnieuws. En terecht. Maar hoewel de motivatie nu terug is, is het succes van Sifan Hassan niet aan komen waaien. Dit is haar verhaal.

Marrit Steenbergen.

Op haar 15e brak Marrit Steenbergen alle records, maar door fysieke en mentale problemen volgde een grote terugval. Dankzij haar achterban kwam ze terug. Dit is haar verhaal.

Joël de Jong.

Waar lopen vlak na zijn amputatie als gevolg van botkanker niet voor hem leek weggelegd, leeft de topsporter nu zijn paralympische droom. Dit is zijn verhaal.

Xandra Velzeboer.

Maar liefst 6 wereldtitels op zak. Hoe Xandra Velzeboer dit heeft bereikt? Door heel hard werken. Veerkracht. Doorzettingsvermogen. En belangrijker nog: het team dat achter haar staat. Dit is haar verhaal.

Ben jij ook onderdeel van TeamNL?

Bij Odido krijg je nu bondskorting. Dat is niet alleen mooie korting voor jou, je steunt ook nog eens je sport. Want bij je bestelling doneert Odido € 20 aan je sportbond. Win-win dus.

Reda TeamNL en Odido
TeamNL voordeel: korting tot
€2,50
Sportieve korting bij Odido.

Lid van een sportbond? Dan kan je deze kortingen op je mobiele abonnement krijgen:

  • Elke maand tot € 2,50 korting.

  • Gratis aansluiten met een waarde van € 25.

  • En we doneren bij je bestelling € 20 aan je sportbond. Fijn, toch.

  • Bestel nu

Paralympische Spelen Parijs 2024.

Net na de Olympische Spelen vinden de Paralympische Spelen plaats. Van 28 augustus tot en met 8 september 2024 komen zo’n 4.400 sporters uit 182 landen in actie op het grootste evenement voor atleten met een beperking. Er worden maar liefst 22 sporten uitgeoefend. Al 9 Nederlandse para-atleten hebben zich gekwalificeerd. Eind juli wordt TeamNL definitief.

Veelgestelde vragen over de Olympische Spelen.

Vragen? Vragen.

We geven je graag persoonlijk advies. Voor een abonnement dat echt bij je past. Neem contact op of ga naar de shop.

Contact met Odido

Welkom in de Shop.

Echt persoonlijk advies? Je telefoon inruilen? Of een nieuwe kopen? We zijn er voor je in onze Odido Shops.

De Shops van Odido

Check onze app.

Bekijk je rekening, verhoog je internetsnelheid en regel alles wat je wil met de Odido App.

De app van Odido