Paralympische Spelen Parijs 2024.

Odido, trotse partner van TeamNL.

TeamNL

De Paralympische Spelen.

De Paralympische Spelen is het grootste evenement voor para-atleten. Van 28 augustus tot en met 8 september komen zo’n 4.400 sporters uit 182 landen in actie. Maar liefst 22 takken van sport staan op het programma.

TeamNL
De plek waar topsport een naam kreeg.
Paralympische Spelen vroeger en nu.

De eerste Paralympische Spelen vonden plaats in 1960. Ruim 60 jaar na de eerste Olympische Spelen. Vanaf 1976 is het sportevenement toegankelijk voor sporters met verschillende handicaps. En nu, in 2024? De Paralympische Spelen zijn diverser dan ooit.

TeamNL Huis
Het TeamNL Huis.
In Le Zenith, Parijs.

Het TeamNL Huis wordt gevestigd in Le Zenith. In een grote concertzaal in het Parijse Parc de la Villette. Dit is de plek waar supporters en topsporters samenkomen. Sport kijken op grote schermen. Topprestaties vieren. Passie voor sport delen. Tijdens de Paralympische Spelen en de Olympische Spelen is het TeamNL Huis het huis van de sport. Het huis waar we winst vieren. En verlies delen. Samen met de topsporters.

Dit wist je nog niet over de Paralympische Spelen.

De eerste Paralympische Spelen vonden plaats in 1960. Ruim 60 jaar na de eerste Olympische Spelen. Vanaf 1976 is het sportevenement toegankelijk voor sporters met verschillende handicaps. De vijf ringen als internationaal symbool. De standaard weetjes over de Paralympische Spelen die iedereen kent. Maar wist je dit al?


De Paralympische Spelen en de Olympische Spelen.

Ooit nagedacht over waar de naam Paralympische Spelen vandaan komt? De filosofie achter de Paralympische Spelen is het zoveel mogelijk naleven van de regels van de Olympische Spelen. Het woord ‘Para’ betekent in het Grieks dichtbij.


Als paralympiër naar de Olympische Spelen.

De Paralympische Spelen is er voor paralympiërs. Maar paralympische sporters mogen ook deelnemen aan de Olympische Spelen. Een voorwaarde is dat ze geen oneerlijk voordeel uit hun materiaal mogen halen.


Het Paralympisch en Olympisch logo.

De vijf gekleurde ringen. Symbool van eenheid en vrede door sport. Het Olympisch logo kent iedereen. Maar wist je dat het Paralympisch logo anders is? Bij unieke waarden hoort een uniek logo. Het Paralympische symbool bestaat uit 3 elementen in rood, blauw en groen. De kleuren die wereldwijd het meest voorkomen in nationale vlaggen. Het symboliseert beweging en staat voor moed, vastberadenheid, inspiratie en gelijkheid. 

Dit zijn onze ambassadeurs.

Toewijding, passie en steun. Onlosmakelijk verbonden met topsport. Ga samen met Sifan, Marrit, Joël en India op weg naar de Spelen in Parijs. En met Xandra naar de Winterspelen in Milaan. Dit is hun verhaal.

Joël de Jong.

Waar lopen vlak na zijn amputatie als gevolg van botkanker niet voor hem leek weggelegd, leeft de topsporter nu zijn paralympische droom. Dit is zijn verhaal.

Marrit Steenbergen.

Op haar 15e brak Marrit Steenbergen alle records, maar door fysieke en mentale problemen volgde een grote terugval. Dankzij haar achterban kwam ze terug. Dit is haar verhaal.

India Sardjoe.

India Sardjoe schrijft geschiedenis. De jongste wereldkampioen is de allereerste Europese vrouw ooit geplaatst voor breaking op de Olympische Spelen.

Sifan Hassan.

Vaak was ze wereldnieuws. En terecht. Maar hoewel de motivatie nu terug is, is het succes van Sifan Hassan niet aan komen waaien. Dit is haar verhaal.

Xandra Velzeboer.

Maar liefst 6 wereldtitels op zak. Hoe Xandra Velzeboer dit heeft bereikt? Door heel hard werken. Veerkracht. Doorzettingsvermogen. En belangrijker nog: het team dat achter haar staat. Dit is haar verhaal.

Ben jij ook onderdeel van TeamNL?

Bij Odido krijg je nu bondskorting. Dat is niet alleen mooie korting voor jou, je steunt ook nog eens je sport. Want bij je bestelling doneert Odido € 20 aan je sportbond. Win-win dus.

Reda TeamNL en Odido
TeamNL voordeel: korting tot
€2,50
Sportieve korting bij Odido.

Lid van een sportbond? Dan kan je deze kortingen op je mobiele abonnement krijgen:

  • Elke maand tot € 2,50 korting.

  • Gratis aansluiten met een waarde van € 25.

  • En we doneren bij je bestelling € 20 aan je sportbond. Fijn, toch.

  • Bestel nu

Olympische Spelen Parijs 2024.

 Precies 100 jaar geleden gebeurde het al eens: de Olympische Spelen in Parijs. Dit jaar keren de beste sporters ter wereld terug naar de Franse hoofdstad. Er zijn 32 sporten onderdeel van de Spelen, van zwemmen tot breakdance. Volg TeamNL op weg naar succes.

Veelgestelde vragen over Paralympische Spelen.

Vragen? Vragen.

We geven je graag persoonlijk advies. Voor een abonnement dat echt bij je past. Neem contact op of ga naar de shop.

Contact met Odido

Welkom in de Shop.

Echt persoonlijk advies? Je telefoon inruilen? Of een nieuwe kopen? We zijn er voor je in onze Odido Shops.

De Shops van Odido

Check onze app.

Bekijk je rekening, verhoog je internetsnelheid en regel alles wat je wil met de Odido App.

De app van Odido