Factuuruitleg

Hoe kan ik de kosten voor mobiel internet onder controle houden?

Om je kosten voor mobiele data onder controle te houden, kan je verschillende dingen doen.

Verbruik volgen

• Volg je internetgebruik op Mijn Odido of in de Odido App. Bij veel van onze abonnementen toont de verbruiksstatus het internetgebruik apart
  • Gebruik een datateller app. Zo'n app houdt bij hoeveel MB's je telefoon verbruikt. Geen enkele datateller kan je verbruik 100% kloppend en up-to-date weergeven. Je kan hieraan dus geen rechten ontlenen.
  • De meeste toestellen hebben zelf ook een optie die bijhoudt hoeveel data je verbruikt. Zie de Odido Toestelhulp voor informatie over je telefoon
Wat kan je doen?
  • Gebruik wifi. Dan wordt er geen data verbruikt uit je bundel van Odido
  • Zorg dat je je Deezer-muziek offline beschikbaar maakt (en doe dat als je op wifi zit)
  • Update je toestel altijd met de laatste software-versie (en download deze via wifi)
  • Zet automatische diensten uit. Er gebeurt een hele hoop automatisch, vaak zonder dat je dat weet. Dit kan je gelukkig ook uitzetten, wat je een hoop MB's kan schelen
Denk hierbij aan:
  • Updates: mogelijk staat je telefoon zo ingesteld, dat hij automatisch (software) updates binnenhaalt.
  • Notificatiediensten: Facebook verstuurt automatische notificatiediensten
  • Downloaden van foto's: WhatsApp downloadt automatisch foto's, video's en geluidsbestanden
  • Apps op de achtergrond: je kan zelf instellen of een app op de achtergrond data mag ophalen of niet
  • HD video: als je internet via 4G, schakelen sommige apps automatisch over op HD video
MB's aanvullen
Je hoeft bij Odido niet bang te zijn voor onverwachte kosten; je ontvangt namelijk een sms zodra je 80% van je MB’s hebt verbruikt, en nog een sms als je al je MB's hebt verbruikt. Op odido.nl/verbruik vind je op je telefoon meteen wat de mogelijkheden zijn voor jou om weer op volle snelheid te kunnen internetten, zonder onverwachte kosten.

Bovendien kan je hier altijd je actuele verbruiksstatus inzien. Heb je een internetbundel en is die (bijna) op? Dan kan je met een MB-aanvuller extra MB's inkopen om op de oorspronkelijke snelheid te blijven internetten. Meer over MB-aanvullers

Ben je hiermee geholpen?

Bedankt, dat vinden wij fijn om te horen!

We doen ons best om altijd de beste service te verlenen.

Nee, feedback geven

Omdat wij onze service altijd willen verbeteren, zijn we benieuwd naar je feedback.

Het is alleen mogelijk om letters, cijfers en de speciale teken ? te gebruiken in je feedback.

We zijn er voor je.

Vragen? Vragen! Hier vind je de meeste antwoorden. Niet gevonden? Bel ons. Chat met onze chatbot. Stel je vraag in de community. Of regel het in de Odido App. Net wat je wil.