Hoe hou ik mijn kosten voor mobiel internet onder controle?

Daarvoor kan je verschillende dingen doen.

Verbruik volgen

• Volg je internetgebruik op Mijn Odido of in de Odido App. Bij veel van onze abonnementen zie je bij de verbruiksstatus het internetgebruik apart
  • Gebruik een datateller app. Zo'n app houdt bij hoeveel GB's je telefoon verbruikt. Geen enkele datateller krijgt je verbruik 100% kloppend en up-to-date. Je kan hieraan dus geen rechten ontlenen.
  • De meeste telefoons hebben zelf ook een functie die bijhoudt hoeveel data je verbruikt. Zie de Odido Toestelhulp voor informatie over je telefoon
Wat kan je doen?
  • Gebruik wifi. Dan verbruik je geen data uit je bundel van Odido
  • Zorg dat je je Deezer-muziek offline beschikbaar maakt (en doe dat als je op wifi zit)
  • Update je toestel altijd met de laatste software-versie (en download die update via wifi)
  • Zet automatische diensten uit. Er gebeurt een hele hoop automatisch, vaak zonder dat je dat weet. Dit kan je gelukkig ook uitzetten, wat je een hoop MB's kan schelen
  • Zorg dat je films, series, muziek en podcasts thuis op je wifi download. Dan verbruik je onderweg geen data.
Denk hierbij aan:
  • Updates: je telefoon kan zo ingesteld staan, dat hij automatisch (software) updates binnenhaalt.
  • Notificatiediensten: Facebook stuurt automatische notificatiediensten
  • Downloaden van foto's: WhatsApp downloadt automatisch foto's, video's en geluidsbestanden
  • Apps op de achtergrond: je kan zelf instellen of een app op de achtergrond data mag ophalen of niet
  • HD video: als je internet via 4G, schakelen sommige apps automatisch over op HD video
MB's aanvullen
Bij ons krijg je geen onverwachte kosten. Want je krijgt meteen een sms als je 80% van je GB's hebt verbruikt, en nog een sms als je al je MB's hebt verbruikt. Op odido.nl/verbruik vind je op je telefoon meteen wat je kan doen om weer op volle snelheid te internetten, zonder onverwachte kosten.

Ook bekijk je hier je verbruiksstatus van dit moment. Heb je een internetbundel en is die (bijna) op? Dan kan je met een GB-aanvuller extra GB's inkopen om op dezelfde snelheid te blijven internetten. Meer over GB-aanvullers

Ben je hiermee geholpen?

Bedankt, dat vinden wij fijn om te horen!

We doen ons best om altijd de beste service te verlenen.

Nee, feedback geven

Omdat wij onze service altijd willen verbeteren, zijn we benieuwd naar je feedback.

Het is alleen mogelijk om letters, cijfers en de speciale teken ? te gebruiken in je feedback.

We zijn er voor je.

Vragen? Vragen! Hier vind je de meeste antwoorden. Niet gevonden? Bel ons. Chat met onze chatbot. Stel je vraag in de community. Of regel het in de Odido App. Net wat je wil.