Iedereen die een telefoon met muziekspeler aanschaft, moet eenmalig thuiskopieheffing betalen. Op deze pagina lees je daar meer over.

Wat is thuiskopieheffing?

De thuiskopieheffing compenseert auteurs en artiesten voor het kopiëren van muziek en films voor privégebruik. Er bestond al een heffing op lege cd’s en dvd’s.

Sinds 1 januari 2013 gelden ook heffingen op apparaten waarmee je een privékopie van muziek of video kunt maken. Dit zijn apparaten zoals telefoons en tablets.

Waarom?

Vanaf 1 januari 2013 heeft het ministerie van Justitie & Veiligheid bepaald dat er een eenmalige thuiskopieheffing betaald dient te worden. Dit moet betaald worden over onder andere tablets en telefoons met muziekspelers.

Tijdens je bestelling geef je op hoe je de telefoon en de thuiskopieheffing wil betalen. Betalen kan via iDEAL, creditcard of bij ontvangst bij onze koerier van AMP.

Wat kost de thuiskopieheffing?

We zijn er voor je.

Vragen? Vragen! Hier vind je de meeste antwoorden. Niet gevonden? Bel ons. Chat met onze chatbot. Stel je vraag in de community. Of regel het in de Odido App. Net wat je wil.

Chat met Izzi.

Onze chatbot Izzi staat 24/7 voor je klaar.

De chatbot van Odido

Check onze app.

Bekijk je factuur, verhoog je internetsnelheid en regel wat je wil.

De app van Odido

Bel met Odido Service.

Bellen kan natuurlijk ook. Ma t/m vrij 8-20 uur. Za 9-17.30 uur. Zo 12-17.30 uur.

Ben je ondernemer? Stel je vraag aan Odido Business.