Apple iOS 17.
Haal echt alles uit je iPhone.

iOS 17.

In juni 2023 kondigde Apple een nieuw besturingssysteem aan, iOS 17. Welke nieuwe functies zijn er, en wat gaat er veranderen op je scherm? We leggen het je uit.

vrouw met krullen die op telefoon kijkt
Op welke telefoons kan
iOS 17?

Als je de nieuwste iPhone koopt, heb je standaard iOS 17. Dit geldt voor de iPhone 15 , iPhone 15 Plus , iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Heb je een oudere iPhone? Geen punt. Op veel andere iPhone modellen kan iOS 17 ook. Het enige wat je moet doen, is de nieuwe update installeren op je telefoon als die klaarstaat. iOS 17 werkt op de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max en de iPhone 13 serie . Maar het systeem werkt ook op de iPhone 12 en iPhone 11 serie, iPhone XS, XS Max en iPhone XR. iOS 17 kan je niet installeren op de iPhone 8, iPhone X en nog oudere modellen.

iOS 17 functies.

Wil je weten wat er allemaal kan met iOS 17? Vertellen we je. We zetten de beste functies voor je op een rij, van nieuwe AirDrop tot een slimme stand-by functie.

Maak je eigen contactposters.

Bepaal zelf hoe het scherm eruitziet als iemand je belt. Maak een contactposter met een foto, Memoji of avatar van je contact en kies een mooie achtegrondkleur en een leuk lettertype. Als iemand je belt, zie je de contactposter die je van die persoon hebt gemaakt. Echt leuk.

De nieuwe stand-by modus.

Met de nieuwe stand-by modus in iOS 17 deel je je scherm precies zo in als je wil. Gebruik je iPhone als klok, als digitaal fotolijstje, of zie de afspraken uit je agenda. Ook handig: als je de telefoon oplaadt en horizontaal houdt, krijg je een speciale weergave. Je ziet je apps dan nog beter en groter.  

Nieuwe functies voor AirDrop.

AirDrop krijgt een nieuw uiterlijk. En je kan makkelijker airdroppen door telefoons dicht bij elkaar te houden. Er is ook een nieuwe functie met de naam NameDrop. Hiermee deel je snel telefoonnummers. Echt handig.

Journal app.

Met iOS 17 krijg je er een nieuwe app bij, de Journal app. Hierin schrijf je al je gedachtes, gevoelens en gebeurtenissen van een dag of week op. Zo heb je je eigen dagboek in je broekzak. Ook fijn: de app werkt samen met andere gezondheidapps. Kan je altijd goed bijhouden hoe het met je gaat. De Journal app zit niet meteen in iOS 17 en op je iPhone 15,maar komt in een latere update.

Verbeterde autocorrectie.

Ook de autocorrectie op je telefoon wordt vernieuwd. Volgens Apple werkt hij slimmer en beter. Als autocorrectie een woord aanpast, komt er een streep onder te staan. Handig. Wil je terug naar je eigen spelling? Druk op het onderstreepte woord. Dan krijg je je eigen versie weer terug.

Veelgestelde vragen over iOS 16.

Vragen? Vragen.

We geven je graag persoonlijk advies. Voor een abonnement dat echt bij je past. Bel 0800-0092 of ga naar een Shop.

Contact met Odido

Welkom in de Shop.

Echt persoonlijk advies? Je telefoon inruilen? Of een nieuwe kopen? We zijn er voor je in onze Odido Shops.

De Shops van Odido

Check onze app.

Bekijk je rekening, verhoog je internetsnelheid en regel alles wat je wil met de Odido App.

De app van Odido