Shopveiligheid

Overvallen.

Ook in onze Shops komen er weleens overvallen voor. Overvallers denken snel en makkelijk geld te verdienen door telefoons te stelen en die door te verkopen. Het kan dan gebeuren dat onze collega’s en de mensen die de Shop bezoeken worden bedreigd. En dat de overvallers er daarna met een buit vandoor gaan. Zo’n situatie is natuurlijk heel heftig voor iedereen die dat meemaakt.

Hoe we overvallen proberen te voorkomen.

We zetten alles op alles om het veilig te maken in onze Shops. Om de veiligheid van onze klanten en ons personeel te verzekeren en de daders sneller te pakken. Stickers op de winkelruiten laten weten dat we alleen nog maar cashless werken (pin only). Er is dus geen geld in de Shops. Ook laten de stickers zien dat we onze telefoons kunnen terugvinden, met ons track-and-tracesysteem voor telefoons.  

AIs een telefoon die nog niet is verkocht wordt gestolen, kunnen we die op een bepaalde manier volgen en zo de dader(s) sneller en makkelijker pakken. Hebben we een telefoon verkocht, dan kunnen we ’m niet meer traceren. 

We hebben verschillende veiligheidssystemen in onze Shops. Paniekmelders bijvoorbeeld. Bij een verdachte situatie hoeven collega’s alleen maar op een knop te drukken. Zo waarschuwen ze ons eigen Security Operations Center en wordt de politie meteen ingeschakeld. Ons Security Operations Center kijkt op dat moment mee met wat er in de Shop gebeurt. Zien onze collega’s een verdachte situatie buiten de Shop? Dan kan de deur meteen op slot. 

digitale veiligheid
Zo maken we Shops veiliger.
  • We hebben geen contant geld in de Shops. 

  • Telefoons die gestolen zijn kunnen we traceren.  

  • We hebben paniekmelders en camerabewaking. 

  • We hebben een goede samenwerking met de politie.

Zo help je.

Koop nooit een gestolen telefoon. Wil je een nieuwe? Koop dan een nieuwe telefoon met garantie. Toch een (tweedehands) telefoon online kopen? Check dan op stopheling.nl of die niet gestolen is. Vraag ook altijd om de originele aankoopbon. Ook handig: controleer of het IMEI-nummer op de bon hetzelfde is als het IMEI-nummer van de telefoon. Zo weet je dat je telefoon niet gestolen is én heb je vaak ook nog recht op garantie. 

Vaak is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken: zit er geen verpakking bij de telefoon? Heeft de verkoper geen bon? Is de prijs te mooi om waar te zijn? Beter niet kopen dan.

Goed om te weten.

De politie heeft de meeste daders van de overvallen op onze winkels gearresteerd. Een groot deel is ook al berecht en zitten soms jarenlange gevangenisstraffen uit.

Vragen? Vragen.

We geven je graag persoonlijk advies. Voor een abonnement dat echt bij je past. Neem contact op of ga naar de shop.

Contact met Odido

Welkom in de Shop.

Echt persoonlijk advies? Je telefoon inruilen? Of een nieuwe kopen? We zijn er voor je in onze Odido Shops.

De Shops van Odido

Check onze app.

Bekijk je rekening, verhoog je internetsnelheid en regel alles wat je wil met de Odido App.

De app van Odido