Odido Glasvezel
Zo werkt de aanleg.

Zo leggen we ons glasvezelnetwerk aan.

Steeds meer mensen hebben glasvezelinternet van Odido. Voor dit razendsnelle netwerk werken we op veel plekken samen met partners. Maar we werken ook samen met Open Dutch Fiber, dat een glasvezelnetwerk aanlegt in Nederland. Omdat je een glasvezelnetwerk niet zomaar aanlegt, kan dit wel even duren. Maar dan heb je ook wat, want ons glasvezelnetwerk is supersnel, ongekend stabiel en verrassend betaalbaar.

Glasvezel aanleggen in 5 stappen.

De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat in stappen. Bekijk de video of lees hoe we je huis aansluiten op het beste internet. 

 1. De glasvezelkabels worden door je straat gelegd.

  Na een goede voorbereiding maken de specialisten van Open Dutch Fiber de straat open. Dan leggen ze de glasvezelkabels in de grond. Doen ze allemaal in 1 dag. Je hebt er dus bijna geen last van. 

 2. De monteur komt bij je langs.

  De monteur komt bij je thuis langs om te kijken waar de glasvezelaansluiting het beste kan komen. Dit is meestal in je meterkast of een plek waar andere kabels je huis binnenkomen. Ben je lid van een vve, dan moeten je buren ook toestemming geven. 

 3. De kabel gaat van de straat naar je woning.

  Bij de aanleg van Glasvezel wordt er gezorgd dat de kabel van de straat tot aan je gevel ligt. Heb je een tuin of oprit? Geen punt, de specialisten gaan onder de grond door. Gebeurt niks met je planten en tegels. En je hoeft er niet voor thuis te blijven. Ook fijn.

 4. We sluiten je woning aan op Odido Glasvezel.

  We komen weer bij je langs om de glasvezelkabel aan te sluiten. Je krijgt een e-mail om een afspraak te maken met de monteur. 

 5. We installeren en activeren je glasvezelaansluiting.

  De monteur maakt alles voor je klaar en checkt of je verbinding goed werkt. Je hebt nu supersnel en stabiel internet. Fijn hè.

Doe de glasvezelcheck.

Nieuwsgierig of er Glasvezel wordt aangelegd op je adres? Doe snel de glasvezelcheck. Is de aanleg nog bezig, dan kan je Glasvezel alvast vooruitbestellen.

Check wat er beschikbaar is op jouw adres:

Daarom wil je Odido Glasvezel.

Is er al Glasvezel van Odido beschikbaar op je adres? Mooi. Want daarmee haal je supersnel en stabiel internet in huis. Met glasvezelinternet stream, download en game je makkelijk. Of je nu alleen woont, of met huisgenoten die allemaal tegelijk online willen. Glasvezel is de toekomst. En bij ons ook nog eens verrassend betaalbaar. Je stelt zelf je pakket samen. Helemaal zoals je wil, wel of niet aangevuld met andere abonnementen van Odido.

Glasvezel
De eerste 8 maanden voor
€ 30/mnd.*
 • Supersnel Internet tot wel 2 Gbit/s up- en downloaden.

 • De beste uit de umlaut netwerktest: Internet van Odido. Stap nu zorgeloos over.

 • Zit je al bij Odido of Ben? Dan kan je maandelijks extra voordeel krijgen. 

* Getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig internetabonnement (tot max. 2 Gbit/s). Na de eerste 8 mnd betaal je min. € 35/mnd (voor 100 Mbit/s). Ontdek wat kan op jouw adres. Doe de postcodecheck.

Glasvezel voor iedereen.

We vinden dat Glasvezel er voor iedereen moet zijn. Of je nu Glasvezel wil in de stad of in een buitengebied. Daarom werken we samen met partners en leggen we met Open Dutch Fiber een glasvezelnetwerk aan. In deze steden en dorpen is al Glasvezel aangelegd.

Glasvezel: zo leggen we het aan in appartementen en flats.

Als je hoog woont, in een appartement of flat bijvoorbeeld, moet je vve of woningbouwcoöperatie toestemming geven om Glasvezel aan te leggen. Daarna komen we langs om het pand voor te bereiden. We trekken de glasvezelkabel door het hele gebouw en in elke woning plaatsen we een kastje. Kost je verder niks. Iedereen die wil, kan nu een glasvezelabonnement nemen.

Veelgestelde vragen over Glasvezel aanleg.

Vragen? Vragen.

We geven je graag persoonlijk advies. Voor een abonnement dat echt bij je past. Neem contact op of ga naar de shop.

Contact met Odido

Welkom in de Shop.

Echt persoonlijk advies? Je telefoon inruilen? Of een nieuwe kopen? We zijn er voor je in onze Odido Shops.

De Shops van Odido

Check onze app.

Bekijk je rekening, verhoog je internetsnelheid en regel alles wat je wil met de Odido App.

De app van Odido