Controle over je mobiele kosten.
Zo kan je besparen.

We zijn verbonden aan onze telefoon. En die is verbonden met de rest van de wereld. We zijn bijna altijd online, bellen, sms’en, luisteren muziek en streamen tv-series. Wist je dat je zelf veel kan doen om kosten te besparen? We vertellen je graag hoe je dat doet. En we hebben tips.

Lachende vrouw die een telefoon vast heeft
Blokkades om kosten te voorkomen.

Er kan heel veel. Maar gebruik je iets niet, dan kan je ‘t makkelijk zelf blokkeren in Mijn Odido. Zo weet je zeker dat je er niet voor betaalt. Fijn toch? Stel bijvoorbeeld een blokkade in voor:

  • internetten in het buitenland

  • bellen naar 0900-nummers

  • krijgen en gebruiken van sms-diensten

  • betalen van apps (in Google Play Store) met je Odido factuur

Dit zijn onze tips om te besparen.

IllustrationCharacterGroups-9
Bekijk regelmatig je verbruik.

Hoeveel je verbruikt, staat in Mijn Odido en in de app. Hier zie je ook je overige kosten en waar die vandaan komen. En hoeveel dagen het nog duurt voor je je nieuwe tegoed krijgt.

lachende man met blauw hemd
Pas zelf je bundels aan.

Maak je even wat minder gebruik van je bundels? Pas ze dan aan. Zo betaal je nooit te veel. Met een Hello Business abonnement kan je altijd je bundels aanpassen, omhoog én naar beneden. Aanpassen kan 1 keer per maand. En ‘t gaat meteen in.

pakketbezorger
Blokkeer in-app aankopen.

Wil je bijvoorbeeld je kinderen met een gerust hart spelletjes laten spelen op je telefoon? Blokkeer dan in-app aankopen, zodat ze geen extra's kunnen kopen binnen de app. Dit doe je in de instellingen van je telefoon. Kom je er niet uit? Op veiliginternetten.nl vind je per telefoonmerk een instructievideo waarin wordt uitgelegd hoe je in-app aankopen blokkeert.

Verlaag je internetkosten.

zakenman
Hier gaan je MB's naartoe.

Gebruik je mobiel internet, dan gebruik je data (MB's). Je betaalt niet voor de tijd dat je online bent, maar voor het aantal MB's dat je verbruikt.

Kijk eens hoeveel MB’s je gebruikt voor mobiel internet. En ga over op wifi als dat er is, zeker wanneer je updates uitvoert of apps downloadt. Scheelt een hoop MB’s.

meisje met smartphone
Zet automatische diensten uit.

Voorbeelden van automatische diensten zijn het downloaden van foto's in WhatsApp of het checken op software-updates. Maar je kan er ook voor zorgen dat video's niet meteen worden afgespeeld op bijvoorbeeld Facebook. Zet zulke diensten uit, dan bespaar je veel MB’s. Hoe je dit doet, lees je in onze toestelhulp.

Kom niet voor verrassingen te staan.

2 vrouwen met roze shirts op strand
Zo krijg je
geen extra kosten op je factuur.

Je wil natuurlijk geen onverwachte extra kosten op je factuur. Zijn een paar makkelijke instellingen en blokkades voor. Je kan:

  • sms-diensten, app-aankopen via je Odido factuur en gesprekken naar 0900-nummers blokkeren. Gewoon in Mijn Odido.

  • een extra account toevoegen in de Odido App. Handig als je bijvoorbeeld het bel- en internetgedrag van je kinderen in de gaten wil houden.

  • makkelijk een Klantvoordeel groep aanmaken. Krijg je extra korting op je factuur, mooi meegenomen.

Wil je meer weten? Bekijk de video, daar leggen we ‘t allemaal nog een keer uit.