Dekking in Nederland

Ik kan geen sms versturen of ontvangen, wat kan ik doen?

Als je geen sms'jes kan versturen of krijgen, dan kan dit aan meerdere dingen liggen. Check of er op dit moment storingen zijn. Probeer ook eens dit:

• Zet je telefoon uit en weer aan. Je telefoon wordt dan opnieuw aangemeld op ons netwerk. Vaak lost dit al het probleem op.
  • Staat het sms-centralenummer goed in je telefoon? Dit sms-centralenummer moet zijn: +316-2400 0000. Je controleert en past dit zo nodig aan in de sms-instellingen van je telefoon. Kijk hiervoor in de handleiding van je telefoon of check onze Toestelhulp.
  • Heb je een blokkade? Als je simkaart is geblokkeerd, bijvoorbeeld door een betaalachterstand, kan je geen sms versturen.
  • Is er genoeg ruimte in je inbox? Als je inbox vol is, kunnen er geen sms'jes worden afgeleverd. Na ongeveer 2 dagen proberen, wordt de sms definitief niet meer verstuurd.
  • Hebben jij en de ontvanger een Android telefoon? Tegenwoordig verstuurt de 'berichten'-app sms'jes als data. Hierdoor voeg je bijvoorbeeld foto's toe. Maar als jij, of de ontvanger, geen dataverbinding heeft, komen de berichten niet aan. Je kan per bericht zien of die is aangekomen, en 'm als je wil opnieuw versturen als sms.

Kan je na deze controles nog steeds geen sms'jes versturen of krijgen? Bel ons dan even. Kijken we er samen naar.

Ben je hiermee geholpen?

Bedankt, dat vinden wij fijn om te horen!

We doen ons best om altijd de beste service te verlenen.

Nee, feedback geven

Omdat wij onze service altijd willen verbeteren, zijn we benieuwd naar je feedback.

Het is alleen mogelijk om letters, cijfers en de speciale teken ? te gebruiken in je feedback.

We zijn er voor je.

Vragen? Vragen! Hier vind je de meeste antwoorden. Niet gevonden? Bel ons. Chat met onze chatbot. Stel je vraag in de community. Of regel het in de Odido App. Net wat je wil.