Connectiviteit

17 mei: de Dag van de Telecommunicatie.

17 mei is het de internationale Dag van de Telecommunicatie. Daar worden we als telecomprovider natuurlijk erg blij van. Van onbeperkt (video)bellen met klanten van over de hele wereld tot altijd en overal samenwerken via de cloud: een sterk telecomnetwerk is de basis voor het leiden van een goed bedrijf. Maar wat is telecommunicatie precies? En wat vraagt allemaal aandacht? Business Blog zocht het voor je uit.

Clock 2 min

Wat is telecommunicatie?

De letterlijke betekenis van het woord telecommunicatie is het overbrengen van informatie van de ene plek naar de andere plek, zonder dat iemand of iets zich naar die plek toe verplaatst. En dat is precies wat je als ondernemer doet. Informatie overbrengen. Naar je collega’s en naar je klanten. De eerste vorm van telecommunicatie was de telegraaf. Nu hebben we het over telefonie, radio, televisie en internet. De internationale Dag van de Telecommunicatie wordt sinds 1969 gevierd op 17 mei. Er is voor deze datum gekozen, omdat het allereerste gesprek op afstand op 17 mei 1865 werd gevoerd via een telegraaf.

Altijd en overal verbonden.

Het hoofddoel van de Dag van de Telecommunicatie is om mensen meer te leren over de maatschappelijke veranderingen veroorzaakt door telecommunicatiemiddelen. Het is natuurlijk fantastisch dat we in 2023 altijd en overal met elkaar verbonden kunnen zijn en blijven via telefoon en internet. Maar technologie heeft ons meer gebracht. Door steeds beter en steeds sneller internet kunnen we bijvoorbeeld hybride of zelfs volledig remote werken. Via onze supersnelle 5G-verbinding bijvoorbeeld. Nog slimmer, dynamischer en betrouwbaarder dan 4G. Bij 5G worden meer en hogere frequenties gebruikt dan bij 4G. Dit zorgt voor nog meer bereik en minder belasting van het netwerk. Zo ben je zelfs op de drukste en meest afgelegen plekken bereikbaar en kan je nog meer data verzenden. Ook apparaten zijn met elkaar verbonden. Handig als je het Internet of Things gebruikt in je bedrijf. Met moderne telecommunicatie kan echt alles. Zeker voor ondernemers.

Iedereen verbonden.

Naast dat we telecommunicatie vieren, wordt er op de Dag van de Telecommunicatie aandacht gevraagd voor het digitale gat dat sommige mensen ervaren. Want hoewel veel mensen al verbonden zijn, is helaas nog niet iedereen digitaal actief. Tijd om daar verandering in te brengen. We moeten met z’n allen werken naar een samenleving waarin iedereen digitaal mee kan doen. Ook op de arbeidsmarkt. Als ondernemer kies je natuurlijk voor Odido. Dan heb je allemaal slimme oplossingen zoals een vast IP-adres, eigen cloud-systemen, extra goede beveiliging, betere en snellere ondersteuning en flexibele voorwaarden, waardoor je je abonnement makkelijk aanpast of opzegt.

Sluit je aan.

Altijd en overal digitaal verbonden blijven doe je met Zakelijk Internet van Odido. Ontdek wat er allemaal kan en sluit je aan. Dan vieren we de Dag van de Telecommunicatie volgend jaar samen.

Beeld: Shutterstock