Technologie

5 AI-tools voor audio en video transcriberen.

Audio-opnames terugluisteren of video’s terugkijken en alles wat er gezegd wordt uitschrijven, herschrijven en structureren. Je bent er vaak veel tijd aan kwijt. Het kan nu veel makkelijker met AI-tools. Want die helpen je met transcriberen, door de opname automatisch voor je uit te schrijven. Zo werk je een stuk efficiënter. We hebben 5 AI-tools voor je verzameld. Die leggen we in dit artikel aan je uit.
Clock 3 min
Artikel delen

1. Good Tape

    De Deense tool Good Tape zet audiobestanden in .mp3 of .WAV om in tekst. Handig om bijvoorbeeld een verslag te maken van een interview of (video)meeting. Want je hoeft niet mee te schrijven tijdens het interview en je kan je helemaal focussen op wat er gezegd wordt. Maar ook om een klantervaring in videovorm om te zetten in een geschreven versie. Of ideeën die je inspreekt op je telefoon uit te laten schrijven. En dat kan in veel verschillende talen. Ook in het Nederlands.

    E-book: AI-tools voor ondernemers.

    2024-0111_ODD_E-Book_AI-tools-voor-ondernemers_visuals_Vooraanzicht_1200x627_BM_v1

    150 Artificial Intelligence tools om meer uit je bedrijf te halen.

    Lees direct

    De tool is supersnel en zit zo logisch in elkaar, dat iedereen ermee kan werken. Kwestie van het gesprek opnemen, bijvoorbeeld in Google Meet of de voicerecorder van je telefoon, en daarna uploaden. Wacht tot de opname is getranscribeerd. Duurt gemiddeld 20 minuten. Dan krijg je een .txt-bestand en kan je meteen beginnen met schrappen, herschrijven en puzzelen.

    Good Tape heeft een gratis versie waarmee je 3 opnames per maand kan laten uitschrijven, met een limiet van 30 minuten per opname. Heb je meer nodig, dan kan je de betaalde versie gebruiken. De transcriptie is dan sneller klaar. Wel zo fijn.

    2. Nobinge

    Een handige tool waarmee je YouTube video’s, webpagina’s en pdf-bestanden kan laten samenvatten. Je kan zelfs chatten met de tool en vragen stellen over het stuk. Zo bespaar je tijd, ben je productiever en leer je proactief door vragen te stellen.

    Is je YouTube video, webpagina of pdf-bestand lang? Geen punt. In tegenstelling tot ChatGPT is het contextvenster van Nobinge groter. Komt door GPT-4o en GPT-4o mini van OpenAI. Betekent dat je zelfs de langste documenten kan laten samenvatten. Ook fijn: net als ChatGPT ondersteunt Nobinge meer dan 80 talen, zoals Arabisch, Frans, Grieks, Hindi, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans, Nederlands en nog veel meer.

    Je kan Nobinge voor een klein bedrag uitproberen. Of kies voor een maandabonnement en bepaal zelf hoeveel samenvattingen je laat maken. 

    3. Speech to Note

    Speech to Note is een AI-gestuurd spraakherkenningsprogramma dat gesproken audio omzet in tekst. De tool gebruikt moderne spraak-naar-tekst technologie om woorden om te zetten in korte samenvattingen. Je kan vooraf opgenomen audio laten omzetten naar standaardformaten zoals .WAV, .mp3, WMA en AAC. Of live iets inspreken en dit meteen laten omzetten naar tekst. Hiervoor gebruik je de microfoon van je apparaat. Zorg ervoor dat je duidelijk praat en dat er geen achtergrondgeluiden zijn.

    Je kan kiezen uit meer dan 30 soorten samenvattingen, zoals beschrijvende samenvattingen, LinkedIn berichten en formele e-mails. Net wat je wil. Die kan je daarna bewerken en delen. Ook deze tool ondersteunt meerdere talen, zodat je een samenvatting krijgt in de taal waar je je fijn bij voelt.

    Speech to Note kan je gratis uitproberen om te kijken of het iets voor je is. Je kan dan maar 1 minuut per spraakopname laten omzetten naar tekst, met een maximum van 15 minuten aan opnames per maand. Wil je meer, kies dan voor het betaalde Pro Plan of ProPlus Plan.

    4. AudioTranscription.ai

    Snel, veilig en heel precies audio- en videobestanden laten transcriberen. Het kan met AudioTranscription. Een audio- of videobestand van 1 uur is in minder dan 5 minuten klaar. Echt snel. De tool heeft een aantal handige functies die je helpen om de tijd die je aan transcriberen besteedt te verminderen. Zo kan je een bestand uploaden waarin meerdere talen worden gesproken. En die laten transcriberen in meer dan 70 talen, zoals Nederlands. Ook kan je sprekersherkenning gebruiken voor het labelen van sprekers. En de transcripties downloaden in verschillende bestandsformaten. Met een tijdsaanduiding bijvoorbeeld. Je vindt alles terug in een overzichtelijk dashboard. Werkt fijn.

    Wat anders is aan deze tool, is de abonnementsvorm. Want je betaalt alleen voor wat je laat transcriberen. Je waardeert je tegoed op als het nodig is. Hoe meer transcriptie-uren je opwaardeert op je account, hoe meer je bespaart.

    5. Exemplary AI

    Dan is er ook nog Exemplary AI. Een hele krachtige tool om audio- en videocontent om te zetten in samenvattingen, transcripties, ondertitels, vertalingen en nog veel meer. Exemplary kan werken met elk type audio- of videobestand, zoals webinars, podcasts, vergaderingen en lezingen. Zo kan elke contentmaker de tool gebruiken.

    De transcriptiedienst van Exemplary staat bekend om de hoge nauwkeurigheid van meer dan 95%. Zo krijg je content van hoge kwaliteit. Maar dit betekent niet dat het systeem perfect is. De nauwkeurigheid hangt af van de kwaliteit van de audio- of video-opname. Zorg daarom voor zo min mogelijk ruis als je gaat opnemen.

    1 van de meest opvallende kenmerken van Exemplary is de brede taalondersteuning. Want er worden meer dan 120 talen ondersteund. Ook Nederlands. Handig als je bijvoorbeeld een groot, internationaal publiek wil bereiken met je podcasts.

    Nieuwsgierig hoe Exemplary werkt? Je kan een demo aanvragen en de tool daarna gratis uitproberen. Of een maandelijks abonnement kiezen. Die zijn er voor contentmakers, ervaren contentmakers en zelfs voor grote teams en bureaus. Met meer of minder uploadminuten, functionaliteiten en opslagruimte. Net wat je bedrijf nodig heeft. Ook maatwerk is mogelijk.

    2024-0111_ODD_E-Book_AI-tools-voor-ondernemers_visuals_Vooraanzicht_1200x627_BM_v1

    E-book: AI-tools voor ondernemers.

    150 Artificial Intelligence tools om meer uit je bedrijf te halen.

    Lees direct
    Artikel delen
    Beeld: Odido