Telefoons

Dit zijn de 7 beste stevige telefoonhoesjes voor je telefoon.

Moet je voor je werk vaak op onhandige momenten je telefoon opnemen? Dan heb je ‘m vast al een paar keer hard op de grond zien kletteren. Gelukkig zijn er stevige telefoonhoesjes die je telefoon heel houden. Zelfs in de meest uitdagende situaties.

Clock 4 min

Of je nu de nieuwste iPhone of een oude Samsung hebt: telefoons zijn best wel breekbaar. Zeker met een actief beroep heb je vaak barsten in je scherm. Zit je niet op te wachten. Gelukkig zijn er honderden sterke telefoonhoesjes waarmee je je telefoon beschermt tegen van alles. Ook tegen vallen.

We hebben hieronder de meest stevige hoesjes verzameld voor verschillende telefoons, van iPhone tot Android. Staat je telefoon er niet bij? Kan je altijd even op de site van de fabrikant kijken. Grote kans dat ze ook een variant maken die om jouw telefoon past.

1. SoSkild Defend

stevige-smartphone-hoesjes-SoSkild

Met stip op 1 staat SoSkild; een High Protection hoesjesmerk uit Nederlands. De SoSkild Defend is in samenwerking met de TU Delft ontworpen om de klap op te vangen bij vallen of stoten. SoSkild en TU Delft ontwierpen een nieuwe ZigZag-structuur die de kracht van de val of stoot verspreidt naar de randen van het hoesje. Zo neemt het hoesje de kracht weg, en blijft je telefoon gewoon heel. De techniek is zo goed dat ze er patent op hebben gekregen. Daarnaast hebben de hoeken van dit hoesje Pyramid Corners. Die zorgen ervoor dat de case bij een val niet omhoog stuitert, maar zo snel mogelijk plat komt te liggen. Het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV Nord heeft SoSkild getest en vastgesteld dat SoSkild het beste beschermt als je telefoon ergens tegenaan stoot. Voor de nieuwere iPhone modellen is het hoesje er ook met een magnetische ring die past bij Apple MagSafe. SoSkild Defend is er in het zwart en doorzichtig, vanaf € 34,99.

SoSkild iPhone 14 Defend Case Magnetic Ring Transparant | iPhone | Hoesjes | Bescherming | Odido Accessoires

2. Urban Armor Gear Monarch

Dit stevige telefoonhoesje van Urban Armor is er voor verschillende iPhone modellen. Met dit hoesje zitten er speciale shock absorbers van rubber om je telefoon heen, die de klap van een val altijd opvangen. En door de grote knoppen aan de zijkant, kan je je telefoon nog steeds makkelijk bedienen. Zelfs met natte of vieze handen. Je koopt ‘m vanaf € 49,90.

3. Otterbox Defender

Otterbox staat bekend als 1 van de beste makers van stevige telefoonhoesjes voor iPhone en Samsung. En de Defender serie is waarschijnlijk de stevigste van allemaal. De case is gemaakt van siliconen met daaromheen een hard laagje polycarbonaat. Bij de meeste modellen krijg je ook een screenprotector. Ook handig: deze cover maak je gewoon aan je riem vast. Hoef je ‘m dus niet in je zak te doen. Dit stevige telefoonhoesje is er vanaf € 39,95.

4. Supcase Unicorn Beetle Pro

Deze Supcase Unicorn Beetle case is niet alleen stevig en stoer, maar ook betaalbaar. Het is de goedkoopste in deze lijst met sterke telefoonhoesjes. En hij is er voor verschillende telefoons, van Samsung tot iPhone. Handig. Het hoesje is gemaakt van TPU, dat de schok opvangt als je telefoon valt. Ook heeft het hoesje een ingebouwde beschermlaag voor je scherm, en bedekt ‘ie de belangrijkste poorten van je telefoon. Maar met de flexibele knoppen aan de buitenkant gebruik je je telefoon gewoon zoals je gewend bent. Te koop vanaf € 14,95.

5. Griffin Survivor Extreme

Als je op zoek bent naar een sterk telefoonhoesje dat goed beschermt tegen vallen, dan zit je met de Griffin Survivor Extreme goed. Beloven we, want hij is goed getest: een telefoon met dit hoesje viel van 3 meter hoogte. Zonder schade. Dit hoesje is ook IP55 waterdicht, waardoor je telefoon beschermd is tegen water en modder. Maar met speciale laagjes over de microfoon en andere uitgangen kan je je telefoon gewoon gebruiken. Nog een voordeel: je krijgt een speciale clip bij dit hoesje om ‘m aan je riem te hangen. Bestel de Griffin Survivor Extreme vanaf € 34,95.

6. Spigen Tough Armor

Wil je een hoesje dat er ook leuk uitziet? Snappen we. Dan past de Spigen Tough Armor waarschijnlijk het best bij je. Want deze case is er in verschillende kleuren die mooi passen bij je telefoon. Deze roségouden bijvoorbeeld, voor de iPhone. Ook beschermt het hoesje bij een val vanaf een hoogte tot wel 3 meter. Dit hoesje heeft geen screenprotector aan de voorkant, maar wel hogere randjes waardoor je scherm alsnog beschermd is tegen krassen. Te koop vanaf € 19,95.

7. Gear4 Platoon Drop Case

De Gear4 Platoon Drop Case is de meest beschermende en stevige case van de Gear4 serie. Hij beschermt je telefoon als ‘ie valt, zelfs vanaf een hoogte van 6 meter. Voor die bescherming tegen vallen en stoten gebruikt Gear4 D3O-technologie. Dit materiaal staat bekend om de kracht die het aankan. Het wordt ook door professionele atleten en militairen gebruikt, bijvoorbeeld in helmen. Bij dit hoesje krijg je een holster en riemclip. Heb je je telefoon altijd binnen handbereik. Vanaf € 27 heb je ‘m in je zak.

Neem het zekere voor het onzekere met een stevig telefoonhoesje.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als je net geld hebt uitgegeven aan een nieuwe telefoon voor je zaak, wil je natuurlijk geen risico lopen. Slim om je telefoon te verzekeren. Maar met een sterk telefoonhoesje dat wel tegen een stootje kan, kom je een heel eind. Zorg voor extra bescherming met een screenprotector van glas. Dan is er niks aan de hand als je telefoon een driedubbele salto en een smak op het asfalt heeft gemaakt. Raap je ‘m gewoon weer op. Safety first!

Beeld: Odido