Technologie

Tips & tricks voor je nieuwe iPhone [video’s]

Begin september lanceerde Apple de iPhone 15. Het nu al razend populaire toestel ligt inmiddels in de winkels. Heb jij ’m al? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je een aantal videotips over hoe je het meeste uit je nieuwe telefoon haalt. Heb je ‘m nog niet? Lees dan ook snel door. Want twijfel je nog? Dan gaat dit artikel je over de streep trekken.

Clock 2 min

Tip 1: hoe je de data van je oude iPhone naar je nieuwe overzet.

Voordat je met je nieuwe Apple telefoon aan de slag gaat, is het natuurlijk eerst zaak om al je gegevens van je huidige telefoon over te zetten naar je nieuwe iPhone. Dit gaat heel eenvoudig. Bekijk onderstaande video om uit te vinden hoe je snel al je gegevens overzet:

iPhone 15 serie

Super aanbod van Odido Business, de Apple iPhone 15 serie.

Bestel nu
Tip 2: stel Personal Voice en Live Speech in om je iPhone met jouw stemgeluid te laten ‘praten’.

Met Personal Voice kun je een stem creëren die klinkt als je eigen stem. Hiermee zorgt de iPhone ervoor dat een door jouw getypte tekst, als een spraakbericht met jouw stem, in bijvoorbeeld Berichten gedeeld kan worden. Dit kan handig zijn voor standaard berichtjes. Denk aan een welkomstwoord voor nieuwe klanten. Of een antwoord op een veel gestelde vraag. Wij vinden dit een hele handige nieuwe feature. Hopelijk kun jij ‘m ook op een slimme manier inzetten.

Helaas is Personal Voice nu alleen nog maar in het Engels te gebruiken. Maar mocht dit ook in de Nederlandse taal gebruikt kunnen gaan worden, dan weet je nu precies hoe je dat in moet stellen.

Tip 3: hoe je met NameDrop je contactinformatie deelt.

Je kunt NameDrop gebruiken om snel contactgegevens te delen met een iPhone in de buurt. Bijvoorbeeld met die nieuwe klant. Heel handig. NameDrop gebruiken? Bekijk dan deze video:

Tip 4: 4 manieren om slimmer berichten te sturen.

Haal meer uit Berichten. In deze video krijg je uitgelegd hoe je berichten kunt bewerken en de verzending ervan ongedaan kunt maken, tekstvervangingen kunt maken en meer. Heel handig.

Tip 5: maak met collega’s of vrienden gezamenlijk een fotoalbum.

Dit is al een tijdje mogelijk op de iPhone, maar we vinden ‘m te leuk om ‘m hier niet te noemen. Met Gedeelde albums in Foto’s kun je je favoriete foto’s delen met je favoriete mensen. En zij kunnen ook hun eigen foto’s en opmerkingen toevoegen. Slim toch?

Tip 6: hoe je Visueel Lookup gebruikt om informatie te krijgen over onderwerpen op een foto.

Ook dit handigheidje is al een tijdje beschikbaar op de iPhone. Maar ook deze functionaliteit wilden we je niet onthouden. Visual Look Up herkent items uit je afbeeldingen, zoals kunst of oriëntatiepunten, zodat je snel meer informatie over dat onderwerp kunt krijgen. Bekijk de video om te ontdekken hoe dit werkt:

Hoogwaardige telefoons.

Met de nieuwe iPhone 15 serie heeft Apple weer hoogwaardige telefoons ontworpen en gemaakt. Benieuwd naar alle kenmerken van de telefoons? Bekijk dan snel de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro

Super aanbod van Odido Business, de Apple iPhone 15 Pro.

Bestel nu
Apple