Technologie

Hoe gebruik ik eSIM en dual sim op mijn iPhone?

Heb je het nieuwste model iPhone (2018 of later) en wil je graag eSIM en dual-sim op je telefoon gebruiken? In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dat doet.

Clock < 1 min

Check je toestel.

Alleen de nieuwste generatie iPhones (na september 2018) ondersteunt op dit moment dual sim en eSIM. Op deze pagina lees je over welke modellen het precies gaat. Check voordat je eSIM bestelt of jouw toestel geschikt is.

Het kan ook zo

Het kan ook zo

We zijn er voor je. Wat voor ondernemer je ook bent.

Lees meer
Bij een nieuw abonnement.

Heb je een nieuw abonnement met eSIM afgesloten bij Odido? Dan krijg je je nieuwe eSIM als QR-code op een kaartje. Heb je je abonnement verlengd en gekozen voor eSIM, dan krijg je de QR-code op een brief. Scan deze QR-code met de eSIM QR-codescanner via de instellingen van je telefoon om je eSIM-profiel te downloaden op je telefoon. 

Al een abonnement bij Odido.

Zit je al bij Odido? Dan kan je vanaf nu een simswap aanvragen. Daarbij wordt je losse plastic simkaart omgewisseld voor een eSIM. Maar andersom kan ook. Of van eSIM naar eSIM. Bij een simswap krijg je van ons een QR-code per post of in Mijn Odido. Scan deze met de eSIM QR-codescanner via de instellingen van je telefoon. Bestaande klanten moeten de eSIM daarna activeren in Mijn Odido. 

eSIM installeren op je iPhone.

Om je eSIM te installeren op je iPhone volg je de volgende stappen: 

  1. Zorg dat je een internetverbinding hebt, wifi bijvoorbeeld
  2. Ga naar ‘instellingen’ en dan naar ‘mobiel netwerk’
  3. Kies ‘Abonnement toevoegen’
  4. Scan de QR-code die je van Odido hebt gekregen
  5. De eSIM is 1 keer te downloaden en op 1 toestel te gebruiken. Wil je je abonnement op een ander toestel gebruiken? Vraag dan een nieuwe eSIM aan (simswap) via My Odido en doorloop de activatie opnieuw.
  6. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie iOS op je iPhone hebt zodat de optie om je eSIM te downloaden beschikbaar is

Voor meer over eSIM, bekijk onze eSIM pagina voor zakelijke klanten.

Het kan ook zo

Het kan ook zo

We zijn er voor je. Wat voor ondernemer je ook bent.
Lees meer

Beeld: Odido