Connectiviteit

Het bedrijfsnetwerk van de toekomst.

Een bedrijfsnetwerk dat klaar is voor de toekomst. Hoe krijg je dat als bedrijf voor elkaar? In deze tijd zijn we altijd en overal online. We gebruiken steeds meer data, IoT-toepassingen en cloudapplicaties. En waar het kan, automatiseren we zo veel mogelijk. Om in die groeiende databehoeften te voorzien, hebben we een snel en betrouwbaar netwerk nodig. In het e-book Bedrijfsnetwerk van de toekomst lees je hoe je zo’n netwerk maakt, en hoe je als ICT’er van een mkb-bedrijf het bedrijfsnetwerk veilig houdt.

Clock 2 min
Artikel delen

E-book Bedrijfsnetwerk van de toekomst.

bedrijfsnetwerk-toekomst_social

Wat kan jij er aan doen om jouw bedrijfsnetwerk klaar te maken voor de toekomst? Lees je in dit e-book.

Lees direct
Tijden veranderen. En nu is nieuwe en slimme technologie voor iedereen makkelijk bereikbaar. Je weet waarschijnlijk al dat digitalisering in je bedrijf belangrijk is. Maar waar begin je? Makkelijk: bij je bedrijfsnetwerk. Want zonder netwerk voor de toekomst, geen kantoor voor de toekomst.

Daarom wil je toekomstbestendig internet op de zaak.

Uit onderzoek van ARP Nederland blijkt dat er in 2006 2 miljard apparaten met het internet verbonden konden worden. In 2020 staat de teller al op 200 miljard. Voor nieuwe technologie zoals 5G, Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) moet data real-time beschikbaar zijn. Je bedrijfsnetwerk moet al die data aankunnen. Maar ook cloudapplicaties draaiende houden én samenwerkingen op afstand ondersteunen. Ontwikkelingen op het gebied van hybride werken, cybersecurity en de overgang naar de cloud komen in dit hoofdstuk ook aan bod. Want de werkplek van nu vraagt veel van bedrijfsnetwerken: van capaciteit en flexibiliteit tot beveiliging. Een netwerk dat dit allemaal aankan is noodzakelijk.

Een veilig bedrijfsnetwerk.

Werkt je organisatie veel met privacygevoelige gegevens en bedrijfskritische systemen? Dan loop je meer risico om gehackt te worden. Een onbeveiligd netwerk kan dan rampzalig zijn voor je bedrijf. In het e-book Bedrijfsnetwerk van de toekomst lees je hoe je in 5 stappen een veilig netwerk voor je medewerkers opzet, en wat je als IT’er kan doen om het netwerk veilig te houden. Maar ook wat de moet medewerker doen, en wat vooral niet. Met onze tips weten je medewerkers precies hoe je met slimme technologie een stuk veiliger vanuit huis werkt.

Het beste netwerk voor je bedrijf.

Er zijn verschillende manieren om een veilig en betrouwbaar bedrijfsnetwerk te bouwen. Met internet via glasvezel heb de beste oplossing voor snel en betrouwbaar internet op de zaak. Of je nu een klein, middel of groot bedrijf hebt. Kan allemaal. Daarnaast kan je op verschillende manieren je netwerk uitbreiden. Heb je een extra veilige en supersnelle internetverbinding? Denk aan een Internet Back-up, waarbij je router automatisch overschakelt naar het mobiele 4G-netwerk als er storing is op je vaste internetlijn. Maar ook Wifi Plus, een goede oplossing als je vaak wifiproblemen hebt op kantoor of thuis . En met een IP-VPN maak je 1 betrouwbaar bedrijfsnetwerk voor al je vestigingen. Scheelt ook weer geld. Benieuwd hoe snel je internet nu is? Check dan onze zakelijke speedtest.

SD-WAN

Door de coronapandemie zijn de technologische ontwikkelingen supersnel gegaan. Nieuwe ontwikkelingen en applicaties worden vlak achter elkaar gelanceerd. Maar de kans is groot dat je met het Wide Area Network (of WAN netwerk) wat je nu hebt kansen laat liggen. Daarom is er nu SD-WAN. Flexibeler, sneller uit te rollen en met meer zicht op je netwerkprestaties. In dit artikel over SD-WAN vertellen we je wat het is, wat de voordelen ervan zijn en hoe Odido je helpt om je bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Lees alles over onze oplossingen voor internet en bellen op de zaak. Ben je zzp’er? Hebben we natuurlijk ook internet voor.

bedrijfsnetwerk-toekomst_social

E-book Bedrijfsnetwerk van de toekomst.

Wat kan jij er aan doen om jouw bedrijfsnetwerk klaar te maken voor de toekomst? Lees je in dit e-book.

Lees direct
Artikel delen
Beeld: Shutterstock