Connectiviteit

Wifi Plus voor ondernemers: goede wifi in het hele kantoor.

Overal snelle wifi in je kantoorpand? Dat kan met Wifi Plus van Odido. Een haperende internetverbinding is dan voor altijd verleden tijd. Met Wifi Plus breid je het wifinetwerk op kantoor uit met draadloze wifipunten. Videobellen met collega’s thuis of klanten in het buitenland? Of een belangrijk bestand versturen vanuit de kantoortuin? Met Wifi Plus heb je altijd en overal goed en stabiel internet.

Clock 2 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Heb je een groot kantoorpand? Of werk je als zzp’er veel op zolder? Dan wil je natuurlijk goede dekking in alle ruimtes. Ook wanneer klanten en gasten op kantoor je internetverbinding gebruiken wil je hun de allerbeste verbinding bieden. Het liefst op een apart netwerk met gastenwachtwoord. Met meerdere wifipunten hebben je medewerkers en klanten overal goede verbinding. Via een app beheer je makkelijk je wifinetwerk en bepaal je welke apparaten toegang hebben tot je netwerk.

Waarom standaard wifi voor de meeste bedrijven en zzp’ers niet genoeg is.

Heb je meerdere ruimtes, dikke betonnen muren of een werkruimte op zolder? Zit je bedrijf in een drukke binnenstad waar veel andere wifinetwerken hangen? Zijn er veel machines van andere bedrijven in de buurt? Of hangt je modem verstopt in een meterkast of in een ruimte met spiegels? Dan kan het goed zijn dat je een zwak signaal krijgt. Alleen je modem is dan te weinig om overal voor sterke wifi te zorgen.

De oplossing: een zelflerend mesh-netwerk van wifipunten.

Met Wifi Plus heb je overal in je bedrijf een optimaal wifisignaal, zonder dat je kabels hoeft te trekken. Hoe? Met een wifipunt. Dat is een slim apparaat dat het wifisignaal oppakt en doorgeeft. Je steekt ‘m in het stopcontact. Heb je meerdere wifipunten? Dan vormen ze samen een zelflerend mesh-netwerk dat je signaal steeds verbetert, op basis van de apparaten die je hebt verbonden. Daardoor is het signaal in elke ruimte precies afgestemd op het internetgebruik in die ruimte. Je hebt altijd minimaal 2 wifipunten nodig: de ene verbind je met de ethernetkabel aan je modem, de ander hang je in een ruimte waar je het signaal wil verbeteren.

Handige tips als je een wifipunt wil gebruiken.

  • Heb je een verdieping met meerdere ruimtes? Neem dan 1 wifipunt per ruimte. Dan zit je bijna altijd goed.
  • Heb je een open verdieping of kantoortuin? Dan is 1 wifipunt per verdieping vaak genoeg.
  • Reken op een bereik van 15 tot 20 meter per wifipunt. Is je kantoor heel groot? Gebruik dan meerdere punten.
  • Uitbreiding? Geen probleem. Extra wifipunten bestel je makkelijk bij.

Kers op de taart: supersterke beveiliging en een app waarmee je alles beheert.

Met Wifi Plus heb je dus een perfecte verbinding. De beveiliging beschermt je bedrijf tegen bedreigingen van buitenaf, zoals spyware en malware. Zo ben je altijd veilig online. De app geeft je controle over je wifinetwerk. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de volgende dingen zelf kan doen:

  • Maak makkelijk een apart netwerk aan voor gasten of medewerkers.​
  • Beheer zelf de toegang tot je wifinetwerk met toegangsrechten en wachtwoorden.​
  • Blokkeer ongewenste websites en advertenties.​
  • Zie in 1 oogopslag alle verbonden apparaten én hoe die je netwerk gebruiken. ​
  • Krijg real-time inzicht in de snelheid en prestaties van je netwerk. ​
  • Analyseer problemen met je netwerk, zelfs op afstand.

Wifi Plus bij Zakelijk Internet.

Je sluit Wifi Plus makkelijk af als extra optie bij een internetabonnement van Odido Business. Zo houdt niets je meer tegen.

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Beeld: Shutterstock