Technologie

SD-WAN: het bedrijfsnetwerk voor de toekomst van je bedrijf.

Door de pandemie zijn we in een digitale stroomversnelling geraakt. Nieuwe ontwikkelingen en applicaties volgen zich in hoog tempo op. Maar de kans is groot dat je Wide Area Network (of WAN netwerk) niet het maximale uit al deze technologische ontwikkelingen haalt. Daarom is er nu SD-WAN. Flexibeler, sneller uit te rollen en meer zicht op je netwerkprestaties dan bij je bestaande WAN-oplossingen. In dit artikel vertellen we je wat SD-WAN is, wat de voordelen ervan zijn en hoe Odido je helpt je bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Clock 2 min
Artikel delen

Een betrouwbaar IT-netwerk is onmisbaar om goed te kunnen (samen)werken. Zeker nu hybride werken normaal is. Hoe meer mensen thuis of op afstand werken, hoe meer dit vraagt van je bedrijfsnetwerk. Het moet snel, stabiel en overal toegankelijk zijn, steeds meer verschillende type data kunnen verwerken én steeds meer applicaties kunnen laten draaien. En SD-WAN gaat je hierbij helpen.

E-book: Het SD-WAN handboek voor CIO's

sd-wan-handboek-cio_social

In dit ebook vertellen we je niet alleen wat SD-WAN is, maar ontdek je ook de wat de vier belangrijkste voordelen voor jou, je werknemers en je netwerk zijn.

Lees direct
Wat is SD-WAN?

SD-WAN staat voor Software-Defined WAN. Dit wil zeggen dat SD-WAN software gebruikt om een bedrijfsnetwerk te ontwerpen en werkend maakt. Het werkt samen met bestaande en nieuwe applicaties, technieken en data en richt zich volledig op de beste gebruikerservaring. Door slimme functies in het netwerk heb je de beste connectiviteit, zijn applicaties altijd en overal beschikbaar en kan je makkelijk de prestaties van je netwerk in de gaten houden in een gebruiksvriendelijke portal.

De voordelen van SD-WAN.

Een traditioneel WAN-netwerk is moeilijk op te zetten en te onderhouden. Omdat het vaak op oudere technologie is gebaseerd, wordt het met de tijd lastiger om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Ook wordt het netwerk moeilijker te beheren als het groter en moeilijker wordt. SD-WAN is de oplossing voor al deze problemen. Niet alleen is het sneller en stabieler dan een traditioneel WAN-netwerk, het is ook flexibeler en net zo betrouwbaar en veilig. SD-WAN kan voortbouwen op het netwerk dat je nu hebt, wat betekent dat je met SD-WAN een modern netwerk hebt zonder dat je hoeft te investeren in een nieuwe infrastructuur. Dit maakt overstappen supersimpel.

Doordat SD-WAN een cloudsysteem is, zijn wijzigingen snel door te voeren en nieuwe functies makkelijk toe te voegen. Nieuwe bedrijfslocaties sluit je makkelijk aan. Ook je bedrijfsnetwerk beveiligen is eenvoudig met SD-WAN en altijd up-to-date. Erg belangrijk in een tijd waarin cybercriminelen steeds slimmer worden en steeds meer aanvallen uitvoeren.

Aan de infrastructuur van SD-WAN worden voortdurend aanvullende functies toegevoegd. Dit zorgt voor vernieuwende bedrijfsnetwerken die toekomstbestendig en voorbereid zijn op de groei van je bedrijf.

Overstappen op SD-WAN.

Overstappen op SD-WAN is simpel: SD-WAN draait namelijk parallel aan je huidige netwerk en bestaande verbindingen kan je hergebruiken. Je hoeft dus niet voor alle locaties nieuw netwerk aan te leggen, maar het maakt je bestaande netwerk slimmer. Je kabels, cloud-abonnementen en andere diensten kan je gewoon houden door SD-WAN met je huidige VPN te combineren. Je bepaalt zelf in welk tempo je het huidige WAN wil ombouwen naar het SD-WAN dat klaar is voor de toekomst.

Klaar voor de toekomst met SD-WAN van Odido.

Odido Business biedt alle SD-WAN diensten aan. Is het wat voor je bedrijf? Dan nemen we je stap voor stap mee in het proces. Zo bespreken we vooraf hoe SD-WAN het beste voor je bedrijf werkt, zorgen we voor een soepele overgang en garanderen we de beste service. Door ons modulaire Network-as-a-Service aanbod betaal je alleen voor de services die je echt gebruikt, met de flexibiliteit om functies toe te voegen. Ons SD-WAN platform wordt beheerd door Odido. Alle data over gebruik van je netwerk blijft dus in Nederland. Onze SD-WAN-MLPS gateway maakt de overgang van IP-VPN naar SD-WAN heel makkelijk. Zo wordt Odido je partner voor al je connectiviteit: vast, mobiel en Unified Communications. En is je bedrijf klaar voor de toekomst.

sd-wan-handboek-cio_social

E-book: Het SD-WAN handboek voor CIO's

In dit ebook vertellen we je niet alleen wat SD-WAN is, maar ontdek je ook de wat de vier belangrijkste voordelen voor jou, je werknemers en je netwerk zijn.

Lees direct
Artikel delen
Beeld: Odido