Voor Elkaar
Slim voor de samenleving.

De Wereld kan mooier en we gebruiken technologie om dat voor elkaar te krijgen.

Innovation For Society

Mens en maatschappij centraal.

Technologie en connectiviteit spelen een cruciale rol in ons leven en in de wereld om ons heen. Odido wil de mens en de maatschappij centraal stellen in technologische ontwikkelingen en meewerken aan een wereld waarin technologie, innovatie en connectiviteit bijdragen aan het welzijn van de mens en de maatschappij.

Een slimme, gezonde en duurzame samenleving.

Ons toonaangevende netwerk in combinatie met innovatieve technologie helpt ons daarbij. We zorgen ervoor dat connectiviteit bijdraagt aan het versnellen van sociale vernieuwing en leidt tot een slimme, gezonde en duurzame samenleving.

Daarom werken we samen met sociale ondernemers en faciliteren we innovaties in de gezondheidszorg, het onderwijs en onderzoeken we hoe deze innovaties bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in steden.

Wat is maatschappelijke innovatie?

Maatschappelijke innovatie betekent dat we kijken naar vraagstukken die spelen in de maatschappij en hoe innovatie kan bijdragen aan het oplossen daarvan. Ook binnen onze organisatie spelen diverse vraagstukken, daar laten we onze medewerkers graag over meedenken. We noemen dit maatschappelijke innovatie.

Martijn Teekens
“Met Odido Next betrekken we onze zakelijke klanten en partners ook actief in onze pijler Slim voor de Samenleving.

“zo helpen we niet alleen het bedrijfsleven maar maken we samen ook het verschil in de maatschappij.”

Martijn Teekens, Chief Commercial Officer Enterprise.

Lotta Gunnarsson
"Nieuwe manieren om met emoties om te gaan."

“Technische innovaties maken ons leven veiliger en gezonder. Daar zetten we ons voor in bij Odido. Elke dag weer.”

Lotta Gunnarsson, Chief Information Officer.

Dit doen we allemaal bij Odido.

vrouw duwt man in rolstoel
VRiendje brengt je op plekken waar je niet kunt zijn.

Sociale verbinding is essentieel voor het welzijn van de mens, en nog meer als je ziek en kwetsbaar bent. Maar wat als je niet naar buiten kunt?

Odido is partner van VRiendje. Het kleine, vriendelijke robotje met een 360-gradencamera die het mogelijk maakt om via VR (Virtual Reality) live te ervaren wat ergens anders gebeurt. Zo brengt VRiendje bijvoorbeeld een ziek kind naar de klas.

Project March
Project March brengt mensen in beweging.

Wat als technologie ervoor kan zorgen dat mensen met een dwarslaesie meer bewegingsvrijheid krijgen? Odido is trotse partner van Project March. Hierin werkt een groep studenten ieder jaar aan een nieuw, verbeterd exoskelet. Dat is een gemotoriseerd robotisch harnas dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen weer laat opstaan en lopen.

Op softwaregebied is er veel verbeterd de afgelopen jaren. Odido's Innovatie Lab wilde weten hoe we technologie kunnen inzetten om dit proces te versnellen. 5G bleek daar perfect voor.

Vrouw in de kas met haar tablet
Innovatie Lab helpt met innoveren.

We hebben het Innovatie Lab opgericht om de innovatie voor een betere samenleving te versnellen. Onze medewerkers werken daar samen met inspirerende start-ups aan een betere ‘connected’ samenleving. Zo brengt Odido ambacht, kennis, passie en talent samen om producten en projecten voor een fijnere samenleving of een beter klimaat verder te ontwikkelen.

Onze andere 3 pijlers voor een betere wereld.

Goed voor onze planeet.

Duurzaamheid is de basis van alles wat we doen

Iedereen kan zichzelf zijn.

Iedereen bij Odido moet zich onderdeel van Odido voelen en helemaal zichzelf zijn

Iedereen kan meedoen.

Iedereen kan meedoen in de digitale samenleving