Voor Elkaar
Goed voor onze planeet.

We doen er alles aan om onze technologie nog duurzamer te maken. Daar blijven we aan werken. We laten je graag zien hoe het ook kan.

Sustainability

We gaan onze CO2-voetafdruk flink verminderen.

We laten je graag zien hoe het ook kan. Vóór 2028 willen we onze eigen uitstoot van broeikasgassen met 90% verminderen. Door minder materialen te gebruiken. En door de levensduur van onze producten te verlengen.

We gebruiken onze energie gewoon opnieuw.

De elektriciteit voor onze datacenters, kantoren en winkels wordt geproduceerd door duurzame Europese windenergie. We hebben meer dan 300 zonnepanelen op het dak van ons hoofdkantoor in Den Haag en op 1 van onze datacenters. Alle elektriciteit die door ons netwerk wordt gebruikt, is 100% groen. Ons hoofdkantoor is voorzien van LED verlichting.

We maken duurzame keuzes in retail.

Door energiezuinige tv-schermen en 100% LED verlichting in onze winkels, is ons energieverbruik flink verminderd. Maar groene retail is meer dan dat. We zijn ook bezig met duurzaamheid en circulariteit. Onze winkelontwerpen, merchandise en verpakkingen bestaan uit gerecyclede materialen. En onze bedrijfskleding is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen.

Dit is onze Recycle movement.

De snelst groeiende afvalstroom ter wereld is elektronisch. Ook wel e-waste genoemd. Met onze Recycle movement zetten we ons in voor een circulaire economie. We verminderen ons materiaalgebruik, zorgen ervoor dat onze producten langer meegaan.

100% hernieuwbare energie

Ons netwerk wordt gevoed door 100% hernieuwbare energie. Hiervoor gebruiken we elektriciteit opgewekt door Europese wind.

tijdelijk
"Als organisatie maken we steeds duurzamere keuzes. Want we zijn elke dag bezig om het beter te doen. Voor elkaar."

Gero Niemeyer, Chief Financial Officer Odido Nederland.

Johan van den Branden

“Technologie en digitalisering kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarom ben ik er trots op dat we bij Odido niet alleen de milieu-impact van onze technologie minimaliseren, maar dat we er ook voor zorgen dat we onze technologie ten goede gebruiken. Zo maken we deel uit van de oplossing.”

Johan van de Branden
Chief Network & Operations Officer Network

verlengen
Recycle deal

We vinden het belangrijk dat onze klanten ook bij kunnen dragen aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door duurzamer met hun smartphone om te gaan. Daarom hebben we de Recycle Deal opgericht. Dat is een recyclingprogramma dat e-waste op een duurzame manier aanpakt en circulariteit in de telecomsector stimuleert. Klanten kunnen aan het einde van hun contract hun smartphone terug verkopen aan Odido. Wij zorgen er dan voor dat deze hergebruikt of gerecycled worden.

Onze andere 3 pijlers voor een betere wereld.

Iedereen kan meedoen

We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen zich verbonden voelt, en veilig.

Slim voor de samenleving.

De wereld kan mooier. En we gebruiken technologie om dat voor elkaar te krijgen.

Iedereen kan zichzelf zijn.

Bij ons gaat het om verbinding. We willen dat iedereen kan meedoen. Ieder op een eigen manier.