Voor Elkaar
Iedereen kan meedoen.

We verlagen de drempels die mensen weerhouden mee te doen aan de mogelijkheden van vandaag.

Digital Inclusion

Iedereen verbonden.

We willen dat iedereen toegang heeft tot technologie en verbinding kan maken met anderen. In onze digitale samenleving is dat belangrijker dan ooit, om mee te kunnen doen en om eenzaamheid en uitsluiting te bestrijden. We zorgen ervoor dat iedereen veilig en bewust kan meedoen. Met aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van iedereen. Zo zorgen we voor elkaar.

Waarom vinden wij dit belangrijk?

We leven in een digitale samenleving. Er wordt steeds meer online gecommuniceerd en geregeld. Maar dat is niet voor iedereen makkelijk of vanzelfsprekend. We willen dat iedereen toegang heeft tot technologie en zo verbinding kan maken met anderen en mee kan doen in de digitale samenleving. We vinden het belangrijk dat dit veilig en bewust gebeurt.

Tisha
"Betekenisvolle verbinding."

“Zorgen dat íedereen digitale toegang krijgt en waardevolle verbindingen kan maken. Zo gaan we eenzaamheid en uitsluiting tegen.”

Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Consumer Odido Nederland.

Margreet Hoekstra
"Nieuwe manieren om met emoties om te gaan."

“We steunen initiatieven die jong en oud helpen zich mentaal beter te voelen. En waardoor ze kunnen meedoen. Niet meer dan normaal, toch?”

Margreet Hoekstra, Odido Nederland

Hier gaat het om bij Odido.

We zorgen voor verbinding.

De snelle digitalisering van onze samenleving verandert de manier waarop we samen leven en werken. Dit zal ook in de toekomst zo blijven. Met digitale middelen kunnen we onze onderlinge verbondenheid vergroten, maar het kan ook leiden tot eenzaamheid.

Het gebruik van smartphones kan leiden tot mentale en emotionele problemen bij jongeren. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid en zetten we ons in om jongeren mentaal weerbaar en gezond te houden.

Bij ons ben je veilig verbonden.

We willen bijdragen aan een veilige digitale samenleving voor iedereen. Daarom helpen we jongeren om hun smartphone veilig te gebruiken. We zetten ons in voor kwetsbare groepen in de samenleving. We helpen mensen om deel te nemen aan onze digitaliserende samenleving en het wegnemen van belemmeringen, zoals het gebrek aan technologische kennis. Om echt impact te maken, werken we samen met het onderwijs en andere netwerken.

Bij ons blijf je verbonden.

Met ons programma Schuldpreventie kunnen onze klanten altijd online blijven. Bij een ramp bieden we gratis toegang tot ons netwerk aan mensen in een noodsituatie.

Dit doen we bij Odido.

twee lachende vrouwen met rood haar
Jongeren in verbinding.

Eenzaamheid onder jongeren is een groot probleem waarvoor weining aandacht is. In Nederland voelt 8 procent van de jongeren zich eenzaam. Dat staat gelijk aan 1 op de 12,5 jongeren! De kans is ook groot dat jij een jongere kent die zich eenzaam voelt. En het probleem is: dat worden er steeds meer. Er moet dus wat gebeuren. Daarom werken we samen met Join us.

Samen met Join Us en Feelee helpen we jongeren om mentaal gezond te blijven. Zo zijn we elke dag bezig om het beter te doen. Join Us zet zich overigens in tegen eenzaamheid onder jongeren. In samenwerking met Join Us brengt Odido jongeren met elkaar in contact en maakt ze sociaal sterker. Feelee zet zich in voor de mentale gezondheid onder jongeren.

lachend kind op de grond
We geven workshops op scholen.

We geven kinderen van groep 7 en 8 voorlichting over veilig gebruik van telefoons en social media. Hierdoor weten ze wat de gevaren zijn op het internet en dat het belangrijk is om veilig online te zijn. Ook leren we de kinderen hoe ze online op een fijne manier met elkaar kunnen omgaan. Zo proberen we pesten te voorkomen.

Ouderen digitaal
We helpen ouderen digitaal op weg.

De technologische ontwikkelingen gaan snel, maar niet iedereen houdt ‘t bij. Vooral oudere Nederlanders hebben er steeds meer moeite mee. Hierdoor voelen ze zich minder verbonden met de maatschappij. Bij Odido willen we dat iedereen kan meedoen aan de digitale samenleving. Met onze telefoon workshops aan ouderen verkleinen we de digitale kloof.

Small-2023_06_B2C_31_G1G2G3G4
We geven ouderen een vrolijk kerstfeest.

Samen met Wijkberaad Laak Centraal bezorgden we zo'n 250 oudere en alleenstaande buurtgenoten een feestelijke verrassing. Er was muziek, een kopje koffie en een feestelijke attentie.

Onze overige initiatieven

Alles wat we doen om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen.

Dit is ons schuldpreventie-programma

Veel mensen hebben moeite met het betalen van hun telefoonrekening, en dat aantal zagen we jaarlijks stijgen. Daarom zetten we een Outbound Incassoteam op. Met één doel: mensen helpen om hun rekeningen te betalen. We willen ervoor zorgen dat iedereen online verbonden kan blijven.

We geven ons team de vrijheid om deze groep klanten op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Van het aanpassen van abonnementen tot het maken van betalingsafspraken op maat. Met als gevolg: opgeluchte en tevreden klanten.

Samen met Feelee versterken we de mentale veerkracht van jongeren.

Uit onderzoek blijkt dat een gebrek aan emotieregulatie een onderliggende factor is van veel mentale problemen bij jongeren. Daarom werken we samen met Feelee. Dit is een app waarmee jongeren inzicht krijgen in hun eigen emoties, om zo hun mentale veerkracht te versterken. Met de emoji’s van Feelee benoemen ze in een paar kliks wat hun gevoel is. Lekker zonder woorden. En ze krijgen inzicht in welke gewoontes ze een boost geven.

Onze andere 3 pijlers voor een betere wereld.

Goed voor onze planeet

We doen er alles aan om onze technologie nog duurzamer te maken. Daar blijven we aan werken.

Iedereen kan zichzelf zijn

We zetten ons in voor een inclusieve werkplek waar iedereen zich welkom en veilig voelt.

Slim voor de samenleving

De wereld kan mooier. En we gebruiken technologie om dat voor elkaar te krijgen.