Telefoonworkshops voor ouderen.

We verbinden mensen met elkaar. Online en offline.

De wereld is steeds meer online. En we vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Dat iedereen de weg weet te vinden met al die telefoons, tablets en apps. Dat iedereen kan leren hoe je die slim en veilig gebruikt. Elke dag doen we ons best om zoveel mogelijk mensen te verbinden. Met elkaar en met alles wat er kan in de digitale samenleving. 

Wil je ook een workshop organiseren om ouderen te leren omgaan met telefoons? Lees snel verder en vraag ‘m aan.

oude vrouw met oordopjes in haar oren
Digitale inclusie.

Appen, internetbankieren, videobellen en scrollen op Instagram. Voor de meeste mensen spreekt het voor zich. Maar uit  onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders moeite heeft om mee te komen met al die digitale ontwikkelingen. Meer dan de helft van die groep is 65 jaar of ouder. Ze kunnen niet goed overweg met moderne apparatuur zoals telefoons of tablets. En hebben daardoor problemen met alledaagse dingen zoals bankieren. Zo worden ze sneller eenzaam. Speciaal voor deze ouderen organiseert Odido workshops, zodat ze leren omgaan met hun telefoon of tablet en leren hoe ze makkelijk en veilig internetten. 

laptop
Telefoonworkshops van Odido medewerkers.

Iedereen online met elkaar verbinden. Dat is ons doel. Zodat iedereen erbij hoort en mensen minder eenzaam zijn. Daarom organiseren we workshops voor ouderen, zodat ze leren hoe ze hun telefoon makkelijk gebruiken. We leggen niet alleen uit hoe hun telefoon of tablet werkt, maar helpen ze ook hoe ze naast bellen nog meer online contact leggen. Zoals videobellen met een kleinkind, groepsgesprekken opzetten of met meerdere mensen tegelijk in een videochat bijpraten. 

lachende man en vrouw
Meer dan les over telefoons.

Onze Connect telefoonworkshops zijn meer dan alleen een les over telefoons en tablets. De lessen gaan ook over echt contact maken met elkaar. Tijdens de les brengen we oud en jong met elkaar in contact en praten we over alles wat ons nog meer bezighoudt in het dagelijks leven. We maken dus echt verbinding met onze deelnemers. En dat is waar het uiteindelijk om gaat. 

Neem contact op en vraag een workshop aan.

Help je mee om de digitale kloof in Nederland kleiner te maken? Onze medewerkers komen graag bij je langs voor een gratis workshop. Voor en groep ouderen in je omgeving. De workshops gaan over leren, dus je kan tijdens de workshop niks van Odido kopen. Neem contact met ons op en vraag een workshop aan. 

De workshops plannen we in overleg. Op een locatie die je zelf wil zoals een buurthuis of verzorgingshuis. We doen de workshop vanaf 8 personen en de maximale groepsgrootte is 12 personen. 

Bedankt voor je interesse in deze workshop van Odido

We gaan er voor zorgen dat jouw aanvraag bij de juiste persoon terecht komt. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Oeps!

Er ging iets mis. Probeer het nog eens.

Forum

Connect to Change.

Alles wat we doen om de samenleving een beetje beter te maken, hoort bij ons Connect to Change plan. De telefoonworkshops voor ouderen zijn hier een onderdeel van. Want zo zorgen we ervoor dat meer mensen mee kunnen doen in de digitale wereld. Elke dag zetten we ons in om Nederland te verbinden. Mensen samenbrengen is wat we belangrijk vinden. Voor minder eenzaamheid en minder uitsluiting.