Connectiviteit

Hoe je je zakelijk draadloos internet naar een hoger niveau tilt: 4 wifi-tips voor een betere verbinding op kantoor.

Goede wifi op kantoor is voor iedere ondernemer heel erg belangrijk. Of je nu een groot kantoorgebouw hebt waarin iedere medewerker zakelijk draadloos internet gebruikt of werkzaam bent als zzp’er. Een goede en snelle wifiverbinding is noodzakelijk.

Clock 2 min

4 zakelijke wifi tips voor een betere verbinding.

Of je maximaal gebruikmaakt van de wifi bij je op kantoor hangt vaak af van een aantal zaken. Zoals de plek van het modem, de juiste frequentie, de mate waarin het modem zelf verbeteringen uitvoert en natuurlijk het aantal medewerkers dat gebruik moet maken van je internet. In dit artikel geven we je 4 wifi-tips.

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Tip 1: zorg dat het modem op een goede plek staat
.

Er zijn veel dingen die je verbinding kunnen verstoren. Denk aan elektrische apparaten, glas of dikke betonnen muren. De plek waar je het modem hebt staan, heeft dus invloed op de kwaliteit van je internet. Hoe dichter je het modem bij je werkplek kan plaatsen, hoe sterker het wifisignaal is. Heb je veel obstakels op kantoor? Misschien dat je dan meerdere wifipunten op slimme plekken in je kantoor kan plaatsen.

Tip 2: kies voor de juiste frequentie.

Veel apparaten gebruiken de 2,4 GHz frequentie, maar het is aan te raden om de 5 GHz frequentie te gebruiken. Wifi op deze frequentie is vaak een stuk sneller en heeft minder kans op storingen. Het nadeel van deze frequentie is dat het bereik vaak kleiner is. Wil je in de tuin werken? Dan kan je beter toch voor die 2,4 GHz frequentie kiezen. Het instellen van die frequenties gaat tegenwoordig vrij makkelijk. De meeste routers zijn namelijk zogenaamde dualband-routers. Die geven beide frequenties tegelijk door en is het gewoon een kwestie van de juiste frequentie op je laptop aanklikken.

Tip 3: controleer of het modem op automatisch staat.

De ene dag heb je meer collega’s over de vloer dan de andere. Zeker nu hybride werken normaal is geworden. Toch wil je dat iedereen in beide situaties altijd goed van het internet gebruik kan maken en dat altijd het rustigste wifikanaal gebruikt wordt. En dus wil je in de perfecte situatie een modem hebben die dit automatisch voor je regelt. Want zo kun je over een netwerk beschikken dat zichzelf optimaliseert en zichzelf bijstelt, afhankelijk van de omstandigheden binnen je bedrijf.

Tip 4: stel vast hoeveel medewerkers je bedrijf heeft.

Kijk hoeveel medewerkers je gemiddeld per dag een goede internetverbinding wilt leveren. Check ook waar ze het internet voor nodig hebben en bekijk dan of het pakket dat je hebt passend is bij de internetsnelheden die je nodig hebt. Hieronder vind je wat richtlijnen om te bepalen welke snelheden voor je bedrijf nodig zijn.

  • Tot 50 Mbit/s: dit is een prima snelheid voor een klein kantoor met een paar medewerkers die vooral internetten en e-mailen. Vooral handig als er geen zware online dingen gedaan worden.
  • Tot 100 Mbit/s: is het binnen je bedrijf heel belangrijk dat er supersnel bestanden gedownload kunnen worden of dat er back-ups naar de cloud worden gestuurd? Dan is deze internetsnelheid perfect voor je bedrijf. Dit is ook heel fijn als je veel moet videobellen met klanten.
  • Tot 500 Mbit/s: wil je dat iedereen binnen je bedrijf makkelijk de zwaarste online taken kan uitvoeren met een supersnelle verbinding? Dan is het aan te raden om naar een pakket op zoek te gaan met minimaal 500 Mbit/s.

Wifi Plus voor ondernemers.

Wil je voor je bedrijf of thuiswerkplek een stabiele en snelle wifiverbinding, in welke ruimte je ook werkt? Dan is Wifi Plus precies wat je nodig hebt. Je breidt je wifi-netwerk makkelijk uit met 1 of meer draadloze wifipunten. Zo heb jij overal niet alleen snelle maar ook betrouwbare en veilige zakelijke wifi. Meer weten? Bekijk dan snel wat Wifi Plus voor ondernemers voor je bedrijf kan betekenen.

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Beeld: Shutterstock