Connectiviteit

Mobiel bellen in Microsoft Teams? Binnenkort kan het bij ons, met Teams Phone Mobile.

Je mobiele telefonie integreren in je digitale werkomgeving. Het kan binnenkort met Teams Phone Mobile. Een nieuwe oplossing die zowel mobiel bellen als het gebruik van Teams-functies mogelijk maakt met 1 zakelijk nummer. Zonder dat je hier aparte apps of plugins voor nodig hebt. Zo kan je nog makkelijker met klanten en collega’s bellen via Teams. Odido en Microsoft maken het samen mogelijk. En in dit artikel vertellen we je er alles over.

Clock 3 min

Hybride werken heeft veel voordelen. Het zorgt voor een betere werk-privébalans, meer flexibiliteit en een hogere productiviteit bij medewerkers. Maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. Om er voor te zorgen dat ondernemend Nederland optimaal hybride kan werken, gaat Odido als 1e Nederlandse telecomprovider Teams Phone Mobile aanbieden.  Een nieuwe connectiviteitsoplossing waarmee je mobiele telefonie integreert in Microsoft Teams. Dat wil je.

Teams Phone Mobile

inscreen-operator-connect_1800x800

Wil je meer weten over de voordelen van Teams Phone Mobile voor je bedrijf? Als 1e toegang krijgen? Of een pilot aanvragen? Kan allemaal.

Lees meer
Dit is Teams Phone Mobile.

Met Teams Phone Mobile kunnen medewerkers met 1 zakelijk nummer zowel mobiel bellen als Teams-functies gebruiken. Dat is handig, want het zorgt voor meer efficiëntie en flexibiliteit. En voor centraal beheer van mobiele en Teams-telefonie voor IT-managers. Zo wordt hybride werken voor iedereen nog makkelijker. Want door medewerkers 1 zakelijk nummer te geven voor hun mobiele telefoon en Teams kunnen ze makkelijk schakelen tussen apparaten zonder steeds opnieuw in te hoeven loggen op verschillende applicaties.

Teams Phone Mobile is een native oplossing. Dat betekent dat alle functionaliteiten zijn ingebouwd in Teams. Andere oplossingen om mobiel met Teams te integreren, zijn afhankelijk van tussenliggende systemen, aparte beheerportals en soms ook aparte apps voor medewerkers. Dit maakt Teams Phone Mobile anders. En makkelijker. In gebruik en in beheer. Als admin kan je makkelijk telefoonnummers toevoegen, toewijzen en beheren in het Teams Admin Center. En als gebruiker kan je vanaf nu mobiel bellen via de vertrouwde Teams app.

De voordelen van Teams Phone Mobile.

Omdat het netwerk van Odido en Microsoft op een diep niveau zijn gekoppeld, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Gebruikers hebben bijvoorbeeld nog maar 1 belgeschiedenis, kunnen gesprekken aannemen op het apparaat van hun keuze, maar ook tijdens een gesprek soepel overschakelen van bijvoorbeeld hun telefoon naar hun laptop. Want het is zelfs mogelijk om van een telefoongesprek een Teams-vergadering te maken tijdens het gesprek. Handig als je tijdens je gesprek wil chatten, je scherm wil delen of gebruik wil maken van de handige functies van Copilot, de nieuwe AI-tool van Microsoft die je helpt om nog slimmer te werken.

Ook handig is dat de beschikbaarheidsstatus wordt gesynchroniseerd tussen Teams en het telefoonnetwerk. Zo zie je altijd wie wanneer bereikbaar is en word je niet meer gestoord door een telefoontje op je mobiele telefoon terwijl je in een Teams-vergadering zit. Voor IT-managers is het grote voordeel dat ze nog maar 1 systeem hoeven beheren. En dat Teams Phone Mobile voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Totaaloplossingen op maat.

Martijn Teekens, Chief Commercial Officer Enterprise bij Odido: ‘Als aanbieder van totaaloplossingen op maat willen we ondernemend Nederland ontzorgen in connectiviteit zodat men zich volop kan concentreren op de eigen bedrijfsvoering. Om de beste klantervaring en dienstverlening te kunnen bieden werken we samen met gerenommeerde partners zoals Microsoft om een nieuw niveau van mobiele integratie mogelijk te maken. Mede door ons ijzersterke partnernetwerk slagen we er wederom in om als eerste in de markt een connectiviteitsoplossing aan te bieden, waarmee we onze zakelijke klanten nog beter van dienst kunnen zijn.’

Ook Hermien Roebersen, Partner Lead Microsoft Nederland, is blij met de nieuwe mogelijkheden die samenwerking tussen Microsoft en Odido oplevert: ‘Met Teams Phone Mobile kunnen organisaties hun hybride medewerkers een betere mobiele ervaring bieden, die voldoet aan beveiligings- en compliance regels van de organisatie. Ook kunnen organisaties kosten verminderen door technologie samen te voegen. Dankzij de ervaring van Odido met zowel Microsoft Teams telefonie als vaste- en mobiele communicatie kunnen zij communicatie samenbrengen tot een geïntegreerde ervaring.’

Is Teams Phone Mobile hetzelfde als Microsoft Teams Telefonie of Operator Connect?

Nee. Deze 3 diensten zijn niet hetzelfde. Bij Microsoft Teams Telefonie heb je naast de basis telefooncentrale functionaliteiten in Teams, ook een extra telefooncentrale in de cloud. Hierdoor heb je uitgebreidere mogelijkheden en kan je naast vaste, ook mobiele aansluitingen toevoegen. En bij Operator Connect integreer je niet je mobiele, maar je vaste telefonie in Microsoft Teams.

Benieuwd naar Teams Phone Mobile?

We verwachten dat Teams Phone Mobile in de 2e helft van 2024 beschikbaar is voor iedereen. Wil je meer weten over de voordelen van Teams Phone Mobile voor je bedrijf? Als 1e toegang krijgen? Of een pilot aanvragen? Kan allemaal via onze Teams Phone Mobile pagina.

inscreen-operator-connect_1800x800

Teams Phone Mobile

Wil je meer weten over de voordelen van Teams Phone Mobile voor je bedrijf? Als 1e toegang krijgen? Of een pilot aanvragen? Kan allemaal.

Lees meer
Beeld: Odido