Technologie

BUNKR: het 1e AI-restaurant van Nederland.

Op 1 september opende BUNKR. Het allereerste AI-restaurant van Nederland. Een nieuwe horecagelegenheid in Eindhoven, waar AI voor een unieke eetbeleving zorgt. Door middel van een app wordt er een tafel voor je uitgezocht. En ook je eetvoorkeuren geef je daar in aan. AI-assistent Mensa geeft je vervolgens een op maat gemaakt menu op basis van je voorkeuren. En kan zelfs voor je bepalen welke wijn het beste past bij elk gerecht. Benieuwd naar het hele concept en wat je kan verwachten als je bij BUNKR gaat eten? Vertellen we je alles over in dit artikel.

Clock 2 min

Haastmakers

Haastmakers

Deals die je niet kan laten liggen.

Bestel nu
Hoe het allemaal begint.

Als je binnenkomt in het restaurant scan je een QR-code waarmee je de BUNKR-app downloadt. En krijg je via een videoscherm uitleg over hoe het in dit restaurant werkt. App gedownload? Dan kiest AI je tafel voor de avond. Je tafel licht op door middel van een spotlight en het avontuur kan beginnen.

Zo kiest AI de gerechten voor je uit.

Ben je lekker gaan zitten? Dan is het tijd om je menu samen te stellen. BUNKR heeft geen menukaarten op tafel liggen. Wil je weten wat je die avond kan eten? Kom je achter door vragen te stellen aan chatbot Mensa. Vraag je bijvoorbeeld: ‘Heb je een voorgerecht met vlees?’. Dan raadt Mensa je de Steak Tartaar aan. Ze geeft daarbij aan dat het gerecht gemaakt is van Boeuf Nature en vertelt ook met wat voor lekkers het vlees wordt geserveerd. Ben je overtuigd? Zeg dan dat je graag met dit gerecht begint.

Is Steak Tartaar niet je ding? Geen punt. Mensa raadt je met liefde een ander warm voorgerecht aan. Heb je een voedselallergie of zijn er gerechten of ingrediënten die je niet zo lekker vindt? Ook dat geef je door aan Mensa. Hoe meer informatie je aan de chatbot geeft, hoe beter ze de lekkerste gerechten voor je uit kan kiezen.

AI komt tot zijn recht als het menselijke service aanvult.

Daadwerkelijk bij Mensa bestellen en afrekenen kan nog niet. Daar heeft BUNKR nog steeds personeel voor in dienst. Het restaurant schrijft er op haar website het volgende over: ‘Menselijke interactie blijft van onschatbare waarde. Medewerkers zijn nog steeds aanwezig om de gasten te begroeten, gerechten te serveren en een persoonlijke touch toe te voegen aan de ervaring. AI komt pas echt tot zijn recht wanneer het de menselijke service aanvult en versterkt.’

Mensa is er dus met name om tijdrovende taken uit handen te nemen. Zodat het personeel meer tijd heeft om extra aandacht aan de gasten te geven. BUNKR is nu 2 maanden open en over het algemeen loopt alles soepel. Soms gaat er wel eens iets mis, zoals een vastlopende app, maar dat is gelukkig makkelijk op te lossen. En zoals altijd bij AI geldt: hoe meer je het traint, hoe beter het wordt. Met BUNKR is de basis voor restaurants die AI willen gebruiken gelegd. Het is niet alleen handig voor het kiezen van een tafel of het samenstellen van een menu. AI kan ook helpen voedselverspilling in restaurants tegen te gaan. Een mooie technologische ontwikkeling.

Over BUNKR.

AI-restaurant BUNKR zit in de oude studentenbunker van de Technische Universiteit Eindhoven. Daar vind je niet alleen het restaurant, maar ook een woontoren en kantoren. BUNKR is op dit moment open van vrijdag tot en met maandag van 12-23 uur. Kom je snel een keer proeven?

Haastmakers

Haastmakers

Deals die je niet kan laten liggen.

Bestel nu

Beeld: BUNKR