Connectiviteit

Workation: hoe je als werkgever het werken op een vakantiebestemming faciliteert [podcast]

Workations zijn de nieuwste trend op het gebied van werken: werken terwijl je ook deels je vakantie viert. Het liefst op een zonnige locatie. Is dit iets wat jij je werknemers ook wilt aanbieden? In de eerste aflevering van onze podcastserie Unlimited Ondernemen spreken we ondernemer Alieke Ingerman en arbeidsrechtadvocaat Suzanne Meijers over de voors en tegens.

Clock < 1 min

Tijdens de pandemie hebben we onnoemelijk veel op afstand gewerkt. En die gewenning heeft veel nieuwe manieren van werken in gang gezet. Zo zijn we massaal aan het hybride werken gegaan en werken na het wegvallen van de lockdowns vele digital nomads weer op de meest exotische plekken ter wereld. Op workation gaan is een belangrijke trend die we aan dit rijtje kunnen toevoegen. In de eerste aflevering van de podcastserie Unlimited Ondernemen doken we in dit nieuwe fenomeen.

Workations voor individuen en bedrijven

Alieke Ingerman weet veel over de voordelen en uitdagingen van workations. Ze ging tal van keren zelf op een werkvakantie en kreeg veel positieve reacties. Ze besloot om een bedrijf te starten: met Working Remotely organiseert zij workations voor individuen en bedrijven. Hoe zorgt zij ervoor dat ze altijd veilig online is op de bestemming?

Ook spreken we Suzanne Meijers, arbeidsrechtadvocaat en schrijver van het boek ‘Geen gedoe met personeel’. Zij vertelt welke drie zaken je als werkgever wilt weten voordat je workations mogelijk maakt voor je personeel.

Beluister de podcast over workations

In de podcastserie Unlimited Ondernemen gaat host en tech-expert Vivianne Bendermacher in gesprek met ondernemers en leiders die uitblinken in wat ze doen. Hoe maken ze daarbij slim gebruik van connectiviteit? De eerste aflevering Workation: hoe zorg je er als werknemer en werkgever voor dat het soepel verloopt beluister je hieronder:

Beeld: Shutterstock