Connectiviteit

Workation: hoe je als werkgever het werken op een vakantiebestemming mogelijk maakt.[podcast]

Workations: werken terwijl je ook deels je vakantie viert. Het liefst op een zonnige locatie. Is dit iets wat je je medewerkers ook wil aanbieden? In de 1e aflevering van onze podcastserie Voor ondernemers, door ondernemers spreken we ondernemer Alieke Ingerman en arbeidsrechtadvocaat Suzanne Meijers over de voor- en nadelen.

Clock < 1 min

Tijdens de pandemie hebben we veel op afstand gewerkt. En omdat we dit nu gewend zijn, heeft dat tot vele nieuwe manieren van werken gezorgd. Zo zijn we met z’n allen gaan hybride werken en werken vele digital nomads op de meest exotische plekken ter wereld. Op workation gaan, is een belangrijke trend die we aan dit rijtje kunnen toevoegen. In de 1e aflevering van onze podcastserie Unlimted Ondernemen doken we in deze nieuwe manier van werken.

Workations voor individuen en bedrijven.

Alieke Ingerman weet veel over de voordelen en uitdagingen van workations. Ze ging meerdere keren zelf op een werkvakantie en kreeg veel positieve reacties. Ze besloot om een bedrijf te starten: met Working Remotely organiseert ze workations voor individuen en bedrijven. Hoe zorgt ze ervoor dat ze altijd veilig online is op de bestemming?

Ook spreken we Suzanne Meijers, arbeidsrechtadvocaat en schrijver van het boek Geen gedoe met personeel. Ze vertelt welke 3 zaken je als werkgever wil weten, voordat je workations mogelijk maakt voor je medewerkers.

Beluister de podcast over workations.

In de podcastserie Unlimted Ondernemen gaat gastvrouw en tech-expert Vivianne Bendermacher in gesprek met ondernemers en leiders die uitblinken in wat ze doen. Hoe maken ze daarbij slim gebruik van connectiviteit? De eerste aflevering heet Workation: hoe zorg je er als werknemer en werkgever voor dat het soepel verloopt? Je beluistert de podcast hieronder.

Beeld: Shutterstock