Connectiviteit

Hoe je met SoftPOS van je telefoon of tablet een pinapparaat maakt.

Voor veel ondernemers die hun diensten (deels) op buitenlocaties aanbieden, is het bij lekker weer hoogseizoen. Meestal wordt er op het terras of bij een marktkraam afgerekend met mobiele pinapparaten. Maar wist je dat dit met SoftPOS niet meer nodig is? Met deze handige software maak je zo een pinapparaat van je telefoon of tablet. Business Blog dook erin en onderzocht wat deze nieuwe technologie voor jou als ondernemer kan betekenen.

Clock 2 min

Wat is SoftPOS?

Het mobiele pinapparaat, wie kent het niet? Een apparaatje waarmee klanten aan tafel, aan de bar of bij marktkramen makkelijk kunnen betalen. Mobiele pinapparaten zijn superhandig, maar ook duur. Dit houdt vooral kleine ondernemers en ondernemers tegen om zo’n moebiele pin kopen, omdat ze die maar weinig gebruiken. SoftPOS is de oplossing. Met deze app maak je een betaalautomaat van een Android telefoon of tablet. De app is betaalbaar, veilig en makkelijk in gebruik en daardoor echt handig voor ondernemers. Hoe groot of klein je bedrijf ook is.

Een complete betaaloplossing.

Bij SoftPOS worden er 2 apps op een Android telefoon of tablet geplaatst. Een SoftPOS-app en een kassa-app. De SoftPos-app regelt de betalingen en de kassa-app heeft een echte kassafunctie. Zo heb je een complete betaaloplossing voor contactloze betalingen. Betalen werkt zo: open de SoftPOS-app, vul het te betalen bedrag in en bevestig het aankoopbedrag. Je klant kan dan contactloos betalen met een pinpas of via Google Pay of Apple Pay. Voor betalingen boven de € 50 voeren ze hun pincode in.

Naast 2 losse apps – de SoftPOS-app en de kassa-app – kan je er ook voor kiezen om SoftPOS volledig te toe te voegen aan je kassasoftware. Op die manier kunnen klanten bestellen én betalen op het door jou gekozen apparaat. Win-win.

Is het gebruik van SoftPOS veilig?

Ja. SoftPOS werkt ongeveer hetzelfde als een mobiel pinapparaat. De chip in het apparaat van de ondernemer leest de pinpas van de consument uit. De gegevens worden vervolgens versleuteld verzonden naar de bank. Het pinnetwerk in Nederland is heel goed beveiligd en voldoet aan strikte regels. Pincodes of betaalinformatie kan daardoor bijna niet lekken en de verbinding tussen bank en pinapparaat kan ook heel moeilijk onderschept worden. Ook voor de apps waarmee pinnen op een telefoon of tablet mogelijk is, gelden strenge eisen. Zo kan je bijvoorbeeld geen andere software op je apparaat draaien naast de SoftPOS-app en komt het toetsenbord van de pinautomaat op je telefoon of tablet altijd in een toevallige volgorde. Omdat de cijfers nooit op dezelfde plek zitten, kan niemand je pincode raden of door vingerafdrukken op het scherm achteraf zien welke cijfers je hebt ingetoetst. Wel zo veilig.

Wat heb je nodig om SoftPOS te gebruiken?

Op dit moment is de SoftPOS-app er alleen nog voor een Android telefoon of tablet met een Android-systeem van 9.0 of hoger. Verder heb je een stabiele internetverbinding nodig. Zo kan de app mobiele betalingen verwerken. Ook moet Near Field Communication (NFC) op het toestel zijn ingeschakeld.

Toch liever een mobiele pinautomaat?

Heb je toch liever een mobiele pinautomaat? In deze Business Blog lees je hoe je je klanten zo veilig en makkelijk mogelijk kan laten afrekenen. Met Pin Veilig van Odido Business bijvoorbeeld. Daarmee kunnen je klanten altijd makkelijk pinnen, ook bij topdrukte.

Beeld: Shutterstock