Connectiviteit

Hoe MKB’ers bereikbaar blijven in onzekere tijden

Vanaf de intelligente lockdown vorig jaar werden wij overspoeld door verzoeken van onze klanten. Want ineens kwam bij hen bijna al het personeel thuis te zitten. Hoe bleven zij in deze tijd bereikbaar voor hun klant? En voor elkaar? Business Blog ging op onderzoek uit. Lees snel verder.

Clock 2 min

Deze klanten klopten bij ons aan voor connectiviteitsoplossingen: zaken waar jij wellicht ook mee zit bij jouw organisatie. Van versneld overstappen naar cloud telefonie tot het verhogen van de bandbreedte om zo zelf VPN-tunnels op te zetten. Vast mobiel integraties of extra simkaarten met grotere databundels, alles moest zo snel mogelijk worden geregeld. Om zo de bereikbaarheid van de organisatie te kunnen blijven garanderen.

Bereikbaar blijven in onzekere tijden

Wij geven je graag een kijkje in de keuken van de oplossingen die Odido Ondernemen dagelijks aan haar klanten biedt. Speciaal voor MKB-bedrijven hebben wij een aantal herkenbare praktijkcases verzameld in het e-book ‘Bereikbaar blijven in onzekere tijden’. We lichten een van deze cases uit waarbij een brancheorganisatie op zoek moest naar een manier om haar medewerkers goed thuis te kunnen laten werken.

Een goede verbinding is de basis voor iedere thuiswerker

De werkplek anno nu vraagt het optimale van bedrijfsnetwerken: van capaciteit en flexibiliteit tot beveiliging. Het traditionele kantoor zoals we die voorheen kenden kunnen we in de toekomst gedag zeggen. Deze ontwikkeling komt in een stroomversnelling door de IT-oplossingen die het mogelijk maken om op afstand met collega’s samen te werken. Denk aan het uitwisselen van grote databestanden, het voeren van video conference calls, chatten en het aanroepen van CRM-systemen in de cloud.

Nieuwe uitdaging voor deze branchevereniging

Het nieuwe werken maakt het ook voor bedrijven lastiger de flexibele netwerken te bieden die nodig zijn om werknemers gemakkelijk samen te laten werken en de werkzaamheden soepel te laten verlopen. En als we naar de huidige technologische ontwikkelingen kijken zal er alleen maar meer locatie-onafhankelijk worden gewerkt. Zo ook bij een branchevereniging die ondernemers ondersteunt en verbindt. Al geruime tijd maakt zij gebruik van cloud communicatie. Echter, door de coronamaatregelen kwam er een nieuwe uitdaging om de hoek kijken: het optimaal faciliteren van thuiswerken.

Eigen VPN-verbinding om thuis te werken

Voor de medewerkers moest een goede thuiswerklocatie met voldoende snelheid worden gecreëerd. De branchevereniging heeft toen samen met haar IT-partner een VPN-tunnel gebouwd. Hiervoor is meer data nodig en heeft Odido bij twee locaties de bandbreedte vergroot.

Voor de VPN-tunnel maakt de vereniging gebruik van de internetverbinding via Odido en daarover bouwt de IT-partner een virtuele tunnel, zodat medewerkers hun eigen VPN-verbinding hebben om thuis te kunnen werken. Hierdoor hebben ze toegang tot alle bestanden zoals ze gewend zijn op kantoor. De levering was bij de ene locatie binnen een week geregeld en bij de andere locatie duurde het ongeveer 8 weken, omdat daar ook de hardware vernieuwd moest worden. Daarnaast zorgde
Odido ook ervoor dat bepaalde apparatuur werd besteld en geïnstalleerd door de aannemer. En dat het vervolgens werd geplaatst, zonder dat men daar hinder van ondervond.

Futureproof oplossing

De vereniging gebruikt nu de vergrote bandbreedte en wanneer er nog meer ruimte nodig blijkt te zijn, dan kunnen zij simpelweg upgraden tot aan een GB up- en downloadsnelheid. Odido heeft hiermee voor hen dan ook een oplossing geboden die futureproof is en mee kan groeien, naarmate de databehoefte verandert.

Laat je inspireren!

In het e-book ‘Bereikbaar blijven in onzekere tijden’ vind je nog meer praktijkcases, waarin connectiviteitsoplossingen worden besproken voor een mbo-school, gemeente, zorginstelling, strandtent en een videocontentbureau. Uit die voorbeelden blijkt hoe wendbaar en flexibel bedrijven kunnen zijn als het erop aankomt.  Wij hopen dat deze cases je inspireren bij het vinden van duurzame totaaloplossingen, die klaar zijn voor de toekomst!

Beeld: Shutterstock