Connectiviteit

IP-adres: waarom bedrijven liever een vast dan een dynamisch IP-adres willen hebben.

Je maakt waarschijnlijk elke dag gebruik van het internet. Maar haalt je bedrijf het maximale uit het internetpakket dat je hebt gekozen? Maak je bijvoorbeeld gebruik van een statisch (vast) of een dynamisch IP-adres? Of ben je helemaal niet bekend met deze termen? Dan kan het slim zijn om je te verdiepen in de verschillen. Zeker als je afhankelijk bent van de cloud of als je bedrijf pinapparaten en beveiligingscamera’s heeft. Benieuwd naar de verschillen? Leggen we je uit in dit artikel.

Clock 2 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Het IP-adres dat je als consument bij je internetabonnement krijgt, verandert af en toe. Dat noemen we een dynamisch IP-adres. Om toch makkelijk toegang te krijgen tot al je apparaten, zelfs als het IP-adres verandert, gebruik je een Dynamic Domain Name System (DDNS). DDNS koppelt een statische en makkelijk te onthouden domeinnaam aan het dynamische IP-adres. Zo blijft externe toegang mogelijk, ook als het IP-adres verandert. Apparaten zoals telefoons en printers vinden namelijk continu een manier om met elkaar te verbinden.  

Een vast IP-adres: wat heb je eraan?

Zakelijk kan het verstandig zijn om een vast IP-adres te nemen. Je bent dan verzekerd van een stabiele werkomgeving en je hebt gegarandeerd toegang tot je bedrijfsnetwerk. Voor bepaalde alarmsystemen en pinapparaten is het ook slim om een vast IP-adres te hebben, omdat je dan altijd verbonden bent. En ook als je wil dat je beveiligingscamera’s overal toegankelijk zijn, is een vast IP-adres nodig. Synchroniseren de mobiele apparaten van je bedrijf met elkaar? Dan is een vast IP-adres zeker noodzakelijk. Want webservers, FTP-servers en mailservers zijn hardware die sowieso een vast IP-adres nodig hebben. 

In het artikel over de voordelen van Zakelijk Internet leggen we de voordelen van een zakelijk internet abonnement ten opzichte van een consumentenabonnement aan je uit. Want als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk een werkende internetverbinding is.

Voor de connectiviteit, efficiëntie en groei van jouw bedrijf is een snelle en stabiele internetverbinding daarom essentieel. En bij een zakelijke internetverbinding krijg je standaard een vast IP-adres op jouw locatie.

Een vast IP-adres bij Zakelijk Internet.

Bij een zakelijk abonnement krijg je altijd een vast IP-adres. Dat is 1 van de voordelen van Zakelijk Internet. Een vast IP-adres geeft gegarandeerd toegang tot je bedrijfsnetwerk, zonder de veiligheid op het spel te zetten. Dat is handig in deze situaties: 

  • Als je eigen web-, mail- of FTP-server hebt draaien. Servers hebben altijd een vast IP-adres nodig. 
  • Als je collega’s die vanuit huis werken toegang wil geven tot alle applicaties en documenten. 
  • Bij gebruik van vaste apparatuur, zoals printers en alarmsystemen. Zo weet je namelijk zeker dat deze er niet uitvliegen als het IP-adres verandert. 
  • Als je je beveiligingscamera’s op afstand wil bedienen. Met een vast IP-adres kan je vanaf elke laptop of telefoon veilig contact maken met je beveiligingscamera. 
  • Als mobiele apparaten van je bedrijf met elkaar verbonden zijn 

Standaard een vast IP-adres bij Zakelijk Internet.

Voor de connectiviteit, efficiëntie en groei van je bedrijf is een snelle en stabiele internetverbinding essentieel. Zakelijk Internet van Odido Business is stabiel en betrouwbaar internet voor ondernemers, met snelheden tot wel 1 Gbit/s. Die leveren we via een glasvezel– of een koperverbinding, afhankelijk van wat kan op je adres en van het abonnement dat je kiest. Ook krijg je altijd een vast IP-adres en Internet Back-up bij je Zakelijk Internet-abonnement. Zo ben je altijd online. En overstappen? Dat is heel makkelijk. Helpen we je graag mee.   

Wil je meer weten over de voordelen van Zakelijk Internet in vergelijking met een consumentenabonnement? Leggen we je uit in dit artikel. Benieuwd hoe snel je internet op dit moment is? Check dan onze zakelijke speedtest. 

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Beeld: Shutterstock