Connectiviteit

Getting shit done: hoe je met wc-rollen de wereld een stukje beter maakt.

Melle Schellekens is oprichter van The Good Roll. Zijn droom? De grootste toiletpapierproducent ter wereld worden. Het bedrijf is afhankelijk van goed internet. Alle bestellingen worden namelijk online gedaan. Ons stabiele en snelle netwerk zorgt ervoor dat Melle overal ter wereld en altijd kan ondernemen. Niets houdt hem tegen met Odido Business.

Clock 3 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Toiletpapier: het bestaat al zo’n 100 jaar en wordt in het westen door bijna iedereen dagelijks gebruikt. Al die tijd speelden maar een paar grote makers een hoofdrol in het kleinste kamertje. Het Nederlandse toiletpapierbedrijf The Good Roll wil hier op een duurzame manier verandering in brengen. Melle kreeg het idee voor The Good Roll in de horeca: ‘Via ander werk in de hotelwereld kwam ik erachter dat er op het gebied van toiletpapier nog veel wordt verspild.’

Met papier verschil maken.

The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier. Dit is online te bestellen, los of in abonnementsvorm. De extra grote rollen worden gemaakt van 100% gerecycled papier of van bamboe. Melle: ‘Duurzaamheid heeft de toekomst. Als we op deze weg doorgaan, hoop ik dat binnenkort duurzaam toiletpapier geen unique selling point meer van ons is. Ik hoop dat al het toiletpapier straks duurzaam is.’ Maar het bedrijf is niet alleen bezig met duurzaam papier, het kijkt ook naar mogelijkheden op sociaal maatschappelijk gebied.

Voor iedereen een toilet.

Met de helft van de nettowinst bouwt The Good Roll toiletten in ontwikkelingslanden, onder andere in Oost- en West-Afrika. ‘Onze missie is om iedereen die dat nog niet heeft van een toilet te voorzien’, vertelt Melle. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 250 toiletten gebouwd. Vooral in communities, op scholen en bij huishoudens: daar ontbreekt nog vaak een toilet en zelfs een rioleringssysteem. ‘We bouwen vooral biodigester-toiletten, waar van de ontlasting biomassa kan worden gemaakt.’ Dit kan uiteindelijk worden gebruikt als bemesting voor planten of als brandstof om energie mee op te wekken.

Sociaal maatschappelijk.

De bestellingen worden door mensen met een arbeidsbeperking ingepakt. In een sociale werkplaats in het magazijn zelf en in samenwerking met verschillende werkplaatsen door heel Nederland. En dat is niet de enige samenwerking. Het toiletpapier wordt gewikkeld in speciale ontwerpen. Melle: ‘Om de zoveel tijd brengen we een artline uit. Op dit moment werken we samen met een Afrikaanse straatartiest.’ Verder kijkt The Good Roll of het de productie naar Ghana kan brengen, om ook daar werkgelegenheid te creëren.

Droom: grootste toiletpapierproducent ter wereld.

Melle: ‘2 jaar geleden hadden we helemaal geen verstand van toiletpapier, laat staan van toiletten bouwen. Maar we zijn het gewoon gaan doen.’ Inmiddels heeft The Good Roll verschillende loodsen en een magazijn in Weesp met meer dan 160.000 rollen duurzaam toiletpapier. ‘We willen het allergrootste toiletpapiermerk op de wereld worden. Op elke wc moet een duurzame rol hangen’, droomt Melle. Want toiletpapier verkopen is voor The Good Roll hét middel om zo veel mogelijk toiletten te bouwen.

Stabiel en snel internet.

De coronapandemie heeft naast een grote toiletpapiercrisis ook gezorgd voor een verschuiving van kantoor naar thuiswerken. ‘Voor onze collega’s die voor een deel thuis moesten werken, is snel internet heel belangrijk. En ook het bedrijf zelf is echt afhankelijk van goed internet. Alle bestellingen worden online gedaan, 70% daarvan via mobiel’, legt Melle uit. Communicatie is alles in een bedrijf zoals deze, zeker als je wereldwijd succes wil hebben. Een betrouwbare en veilige internetverbinding is een voorwaarde om snel en meteen te kunnen schakelen. Met collega’s en met klanten waar dan ook ter wereld. Bovendien zorgt het voor continuïteit. En daar zijn handige oplossingen voor nodig. Zakelijk Internet van Odido maakt dit mogelijk. Lees meer over de oplossingen voor zakelijk internet en bellen, ook voor zzp’ers. Benieuwd hoe snel je internet op dit moment is? Check dan onze zakelijke speedtest.

Keuzehulp Zakelijk Internet.

Vind je het lastig om als ondernemer te bepalen welk internetpakket je nodig hebt? Geen punt, je bent niet de enige. Vandaar dat we een hele handige tool voor je ontwikkeld hebben: de Keuzehulp Zakelijk Internet. Met deze slimme tool, weet je binnen een paar klikken precies wat voor een Zakelijk Internet abonnement je bedrijf nodig heeft. Handig toch?

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Beeld: Odido