Groei

Deze slimme LinkedIn-functies vind je alleen in de app terug.

Als ondernemer kan je natuurlijk niet om LinkedIn heen. Het zakelijke sociale platform is de beste plek om jezelf te presenteren, je netwerk uit te breiden en te onderhouden en je netwerk op de hoogte te houden van je activiteiten. Wist je dat de LinkedIn-app een paar slimme functies heeft? Deze toepassingen zijn alleen beschikbaar in de app en kunnen je helpen met je bedrijf.

Clock 2 min

Apps voor Ondernemers.

apps-ondernemers_social

Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken. Lees snel het gratis e-book.

Lees direct
LinkedIn heeft in Nederland nu 8,5 miljoen profielen. Dit is ongeveer 80% van de beroepsbevolking. Jij als ondernemer mag daar natuurlijk niet tussen ontbreken. Of iedereen LinkedIn al elke dag gebruikt? Nee, dat niet. Maar we zien wel een sterke stijging per jaar. Logisch, want LinkedIn doet er alles aan om je met verbeteringen en nieuwe functies naar het platform te trekken.

LinkedIn-functies die je alleen in de app vindt.

Volgens onderzoek van Newcom gebruiken dit jaar 771.000 Nederlanders LinkedIn elke dag. Dit is 26% meer dan in 2019. Het aandeel mobiel gebruik ten opzichte van de desktopgebruikers is ook groot, en alleen maar stijgende. Zo’n 60% van de gebruikers is actief via de app. En de app van LinkedIn biedt ook een aantal functionaliteiten die de traditionele variant niet heeft. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

  1. Voice messaging.

Geen zin om een bericht te typen? Geen probleem in de Messenger van de LinkedIn-app. Je kan hier heel makkelijk een spraakbericht opnemen en verzenden naar je connectie. Ga naar de Messenger, onderaan in een gesprek zie je het microfoontje. Als je de microfoon in blijft drukken, neem je je bericht op. Klaar? Verzenden maar.

  1. Video messaging.

We blijven nog even in de Messenger. Hier kan je ook makkelijk (ter plekke opgenomen) video’s met elkaar delen. Om hier te komen klik je op het plusje in de Messenger (naast Write a message). Rechtsboven zie je de camera-functionaliteit. Neem je video op, klik op verzenden en klaar.

  1. Delen van agenda.

Via de Messenger kan je ook dat ene gaatje in je agenda delen. Ga naar je agenda in de Messenger via het icoontje dat je als 3e van links onderaan ziet. Even snel je agenda koppelen en je ziet je eigen planning. De beschikbare momenten kan je aanklikken en doorsturen naar je contact.

  1. Delen van locatie.

Als je afgesproken hebt om iemand live te ontmoeten, kan je ook de afgesproken locatie met iemand delen. Ga hiervoor weer naar het plusje. 2e van links onderaan staat Location. Dan zoek je op de kaart de locatie op en deel je hem met je connectie. De locatie is dan via Google Maps te vinden.

  1. En sinds kort ook Stories.

Sinds 13 mei zijn in Nederland en in Brazilië LinkedIn Stories mogelijk. Bij personen en voor een paar bedrijven loopt momenteel een proef. Je kent de stories natuurlijk al van Instagram en Facebook. Ook LinkedIn heeft de volgende stap hiermee gezet. Je kan hier heel makkelijk verhalen en kennis delen met je volgers die 24 uur beschikbaar zijn. In de video’s van maximaal 20 seconden of foto’s kan je mensen taggen en stickers en tekst toevoegen. Er zijn nog wel wat technische verbeterpunten op dit moment, maar we vertrouwen erop dat die opgelost worden.

Ook onderweg.

Grote kans dat je als ondernemer veel onderweg bent. Dan heb je natuurlijk je telefoon en dus de LinkedIn-app altijd bij je. Met de app kan je snel en makkelijk op een persoonlijke manier in contact te staan met je bedrijfspartners. En heb je een aantal unieke functionaliteiten. Kortom, deze app mag niet missen op je apparaat.

apps-ondernemers_social

Apps voor Ondernemers.

Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken. Lees snel het gratis e-book.

Lees direct
Beeld: Odido