Groei

Deze slimme LinkedIn features vind je alleen in de app terug

LinkedIn. Als ondernemer kun je natuurlijk niet om deze businesstool heen. Hét zakelijke social platfom is de ultieme plek om jezelf te presenteren, je netwerk uit te breiden, te onderhouden en je netwerk op de hoogte te houden van jouw activiteiten. Wist je dat de LinkedIn-app een paar slimme features kent? Deze app-only toepassingen kunnen jou helpen met je business.

Clock 2 min

LinkedIn heeft in Nederland inmiddels 8,5 miljoen profielen. Dit is grofweg zo’n 80% van de beroepsbevolking. Jij als ondernemer mág daar natuurlijk niet tussen ontbreken. Of iedereen LinkedIn al dagelijks gebruikt? Nee dat niet, maar we zien wel een flinke jaarlijkse stijging. Logisch, want LinkedIn doet er alles aan om jou met verbeteringen en nieuwe features naar het platform te trekken.

LinkedIn features die alleen in de app terug te vinden zijn

Volgens onderzoek van Newcom gebruiken dit jaar 771.000 Nederlanders LinkedIn dagelijks, dit is 26% meer dan in 2019! Het aandeel mobiel gebruik ten opzichte van de desktop gebruikers is ook flink, en alleen maar stijgende. Zo’n 60% van de gebruikers is actief via de app. En de app van LinkedIn biedt ook een aantal functionaliteiten die de traditionele variant niet heeft. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

  1. Voice messaging

Geen zin om een bericht te typen? Geen probleem in de Messenger van de LinkedIn app. Je kunt hier heel eenvoudig een voice bericht opnemen en verzenden aan je connectie. Ga naar de Messenger, onderaan in een gesprek zie je het microfoontje. Als je de microfoon in blijft drukken neem je je bericht op. Klaar? Verzenden maar.

  1. Video messaging

We blijven nog even in de Messenger. Hier kun je namelijk eenvoudig (ter plekke opgenomen) video’s met elkaar delen. Hoe persoonlijk kún je worden met je bericht? Om hier te komen klik je op het plusje in de Messenger (naast Write a message). Rechtsboven zie je de camera functionaliteit. Neem je video op, klik op verzenden et voila!

  1. Delen van agenda

Via de Messenger kun je ook dat ene gaatje in je agenda delen. Ga naar je agenda in de Messenger via het icoontje dat je als 3e van links onderaan ziet. Even snel je agenda koppelen en je hebt inzage. De beschikbare momenten kun je aanklikken en doorsturen naar je contact.

  1. Delen van locatie

Als je afgesproken hebt om iemand live te ontmoeten, kun je ook de afgesproken locatie met iemand delen. Ga hiervoor weer naar het plusje. 2e van links onderaan staat “Location”. Vervolgens zoek je op de kaart de locatie op en deel je hem met je connectie. De locatie is dan via Google Maps te vinden.

  1. En sinds kort dus ook … Stories

We schreven er al een artikel over: Stories op LinkedIn. Sinds 13 mei zijn in Nederland en in Brazilië LinkedIn Stories uitgerold. Bij personen, en voor een paar bedrijven loopt momenteel een pilot. Je kent de stories natuurlijk al van Instagram en Facebook. Ook LinkedIn heeft de volgende stap hiermee gezet. Je kunt hier heel eenvoudig verhalen en kennis delen met je volgers  die 24 uur beschikbaar is. In de video’s van maximaal 20 seconden of foto’s kun je mensen taggen en stickers en tekst toevoegen. Er zijn nog wel wat technische verbeterpunten op dit moment, maar we vertrouwen erop dat die opgelost worden.

On the road again?

Misschien ben je, nu we ons weer wat meer mogen bewegen, wat vaker onderweg. Als ondernemer heb je natuurlijk je telefoon, en dus de LinkedIn App altijd bij je. Met de App ben je in staat om snel en eenvoudig op een persoonlijke manier in contact te staan met jouw businesspartners. En beschik je over een aantal unieke functionaliteiten. Kortom, deze app mag niet missen op jouw device.

Beeld: Odido