Connectiviteit

Hoe kids in Wilhelmina Kinderziekenhuis met VR-robot van Odido FC Utrecht-PSV konden ervaren

Tijdens de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en PSV op zondag 19 februari 2023 in Stadion Galgenwaard maakte hij zijn debuut: Twelvie. Deze speciale robot geeft kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis een uniek kijkje achter de schermen in het voetbalstadion. Even mag Twelvie mee in de catacombe voor een bijzonder inkijkje. Dan klimt hij op de tribune en volgt hij als twaalfde man de wedstrijd.

Clock < 1 min

Twelvie staat voor de twaalfde man: de bijnaam voor alle supporters die achter het elftal van de Utrechtse voetbalclub staan. Tijdens de wedstrijd FC Utrecht – PSV werd Twelvie gepresenteerd door FC Utrecht, Odido en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) samen. De innovatieve netwerktechnologie van Odido maakt de connectie tussen het stadion en WKZ mogelijk.  

Virtual Reality

De fanbot heeft een geïntegreerde 360-camera die kinderen op iedere locatie laat meekijken via een VR-bril. VR (Virtual Reality) brengt de kinderen even op een andere plek en ervaren live wat daar gebeurt. Juist die ‘live’ en ‘interactie’ elementen maken het verschil. 

Kind zijn

De VR-bril, die hoort bij Twelvie, geeft kinderen een unieke ervaring in het ziekenhuis. Ewout Tuyt, coördinator Kindertheater van het WKZ: “Dit is de ideale tijdsverdrijving en afleiding in het weekend. In het weekend is het saai en dit soort activiteiten zorgen ervoor dat het minder saai wordt. Daarnaast is het voor kinderen die van voetbal houden een unieke belevenis. Ze komen op plekken waar je normaal niet komt, hierdoor kun je ondanks ziek zijn ook kind zijn.”

Mede mogelijk gemaakt door…

Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door medewerkers van Odido die zich tijdens de voetbalwedstrijden vrijwillig inzetten om dit zowel in het stadion als in het WKZ mogelijk te maken.

Beeld: Odido