Connectiviteit

Kinderen in Wilhelmina Kinderziekenhuis ervaren voetbalwedstrijd met VR-robot van Odido.

Tijdens de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en PSV op zondag 19 februari 2023 in Stadion Galgenwaard maakte hij zijn debuut: Twelvie. Deze speciale robot geeft kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis een uniek kijkje achter de schermen in het voetbalstadion. Even mag Twelvie mee in de catacomben voor een bijzonder inkijkje. Dan klimt hij op de tribune en volgt hij als 12e man de wedstrijd.

Clock < 1 min

Twelvie staat voor de 12e man: de bijnaam voor alle supporters die achter het elftal van de Utrechtse voetbalclub staan. Tijdens de wedstrijd FC Utrecht – PSV werd Twelvie gepresenteerd door FC Utrecht, Odido en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) samen. De innovatieve netwerktechnologie van Odido maakt de verbinding tussen het stadion en WKZ mogelijk.

Virtual reality.

De fanbot heeft een 360 graden camera die kinderen op iedere locatie laat meekijken via een VR-bril. VR (Virtual Reality) brengt de kinderen even op een andere plek. Ze ervaren live wat daar gebeurt. Juist dat je alles live meemaakt en ook nog contact met je omgeving hebt, maakt het verschil. 

Kind zijn.

De VR-bril die hoort bij Twelvie, geeft kinderen een bijzondere ervaring in het ziekenhuis. Ewout Tuyt, coördinator Kindertheater van het WKZ: ‘Dit is de ideale tijdsbesteding en afleiding in het weekend. Want in het weekend is het saai en dit soort activiteiten zorgen ervoor dat het leuker wordt. Daarnaast is het voor kinderen die van voetbal houden een unieke belevenis. Ze komen op plekken waar je normaal niet komt. Hierdoor kan je kind zijn, ook al ben je ziek.’

Medewerkers van Odido.

Dit wordt mogelijk gemaakt door medewerkers van Odido. Die zetten zich tijdens de voetbalwedstrijden vrijwillig in, om deze ervaring in het stadion én in het WKZ goed te regelen.

Beeld: Odido