Telefoons

Hoe maak je je telefoon schoon? 6 stappen voor een schoon scherm.

Bijna iedereen gebruikt elke dag een telefoon. Dit apparaat houden we regelmatig in onze handen, soms zelfs op niet heel hygiënische plekken. Hierdoor is je telefoon vaak een bron van bacteriën en kan hij zelfs ziektes overbrengen. Zorg dus dat je je telefoon regelmatig schoonmaakt.
Hoe schoon is jouw smartphone? Business Blog legt je in 6 stappen uit hoe je je smartphone schoon kunt maken. Zonder deze te beschadigen. Zet wel eerste even smartphone uit, dat is wel zo veilig.

Clock 2 min

Haastmakers

Haastmakers

Deals die je niet kan laten liggen.

Bestel nu
Hoe schoon is je telefoon? We leggen je in 6 stappen uit hoe je je telefoon schoonmaakt. Zonder ‘m te beschadigen. Zet wel eerst even je telefoon uit, wel zo veilig. 

1. Een schone telefoon begint bij schone handen.

Een schone telefoon begint met schone handen. Zorg dat je regelmatig je handen goed wast. Hoe doe je dat? Was je handen tenminste 20 seconden op de volgende manier: 

  1. Gebruik zeep
  2. Zeep je handen goed in (ook je vingers en je nagels)
  3. Spoel je handen goed af
  4. Droog je handen af aan een papieren handdoek of een schone en droge gewone handdoek. Wanneer je een gewone handdoek gebruikt, vervang deze dan minimaal op dagelijkse basis.

2. Maak je hoesje schoon en vervang de screenprotector.

Als je een hoesje hebt, maak die dan ook schoon. Haal wel eerst je telefoon uit het hoesje. Neem een pluisvrije, schone en zachte doek die je een beetje nat maakt met warm water.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Heb je een screenprotector, dan maak je die op dezelfde manier schoon. Zit je screenprotector vol met krassen, vervang ‘m dan voor een nieuwe. 

3. Maak de oplader- of koptelefoonaansluiting schoon.

In het gat van je oplader- of koptelefoonaansluiting hopen stofjes en kruimels zich makkelijk op. Je verwijdert ze door een paar keer heel hard in de gaten te blazen. Je kunt ook zelf een mini stoffer maken: buig een paperclip recht en rol om het uiteinde een paar laagjes plakband met de plakkant naar buiten. Doe wel voorzichtig om zo niets te beschadigen. 

4. Poetsen met doekjes.

Om het scherm schoon te maken kan je een microvezeldoek gebruiken. Je maakt het doekje iets vochtig of je doet er een klein beetje Hama reinigingsspray op. Met ronde bewegingen poets je je telefoon schoon. Gebruik desinfecterende doekjes om de behuizing van je telefoon schoon te poetsen. Let erop dat je telefoon niet te nat wordt en maak ‘m tussendoor steeds je droog met een schone en droge handdoek. Tip: gebruik liever geen desinfecterende handgel of alcoholische doekjes. Hiermee kan je je telefoon beschadigen. 

5. Maak schoon met UV-licht.

Wil je je telefoon 100% vrij van bacteriën maken? Dan kan je de Phone Soap charger gebruiken. Het is een soort minizonnebank waar je telefoon in wordt schoongemaakt en tegelijkertijd wordt opgeladen. Dat werkt zo: 2 UV-lampen in de oplader produceren een speciale straling die door de celwanden van de bacterie heen gaan en het DNA  aantasten. Hierdoor sterven de cellen af en vormen ze geen infectiegevaar meer. 

6. Een blinkend scherm.

Wil je een krasvrij en blinkend scherm? Gebruik dan tandpasta. Doe een klein beetje hiervan op je scherm, pak een zacht doekje en wrijf de tandpasta zachtjes uit met ronde bewegingen. Pak een microvezeldoekje en wrijf nog even na en je scherm ziet er weer als nieuw uit. 

Voortaan een schone telefoon.

Met een schone telefoon weet je zeker dat je geen bron van bacteriën in handen hebt. Als je bovenstaande stappen vaak doorloopt heb je altijd een schone telefoon. 

Haastmakers

Haastmakers

Deals die je niet kan laten liggen.

Bestel nu
Foto: Unsplash