Telefoons

Batterij besparen op je iPhone? Dat kan met deze 7 tips!

Nu we steeds meer tijd doorbrengen op onze telefoons, hebben de batterijen het zwaar te verduren. Een oplader in je tas en wat powerbanks in je zak kunnen je redden, maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om de levensduur van je batterij te verlengen.

Clock 4 min

In de laatste versie van iOS zitten weer een hoop mooie nieuwe updates. Maar soms hebben al die nieuwe functionaliteiten wel impact op de levensduur van de batterij van je iPhone. Gelukkig zijn er in iOS een paar handige trucs die je helpen je batterij besparen. 

1. Check je apps.

Een eerste manier om je batterij te sparen is om te kijken welke apps veel van je batterij vragen. Dit doe je door naar Instellingen en dan naar Batterij te gaan. Daar zie je precies hoeveel accu iedere app verbruikt. Sluit de apps die veel batterij verbruiken af zodra je ze niet meer gebruikt. Ook kan je overwegen de apps niet te gebruiken als je accu bijna leeg is. 

iPhone 15 serie

Super aanbod van Odido Business, de Apple iPhone 15 serie.

Bestel nu
2. Automatisch slot.

Een tweede optie is je vergrendelscherm te verbeteren. Je iPhone verbruikt namelijk veel batterij als het scherm aan staat, zelfs als je je telefoon niet gebruikt. Je kan er dan ook voor kiezen om je telefoon zichzelf zo vaak mogelijk te laten vergrendelen als mogelijk is. Dan gaat je scherm uit en verbruik je dus minder batterij. 

Je scherm vaker laten vergrendelen doe je door naar Instellingen > Scherm en Helderheid en dan naar Automatisch slot te gaan. 

3. Locatiediensten uitschakelen.

Het is natuurlijk prachtig dat bepaalde apps je diensten aanbieden op basis van je locatie. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps of Apple Maps. Maar doordat dit soort apps constant willen weten waar je bent – zelfs als je ze niet gebruikt – verbruiken ze veel stroom. Zo gaat je accu dus sneller leeg. 

Wil je de levensduur van je batterij verlengen in iOS, dan is het slim om de locatiediensten uit te zetten. Dit doe je door naar Instellingen te gaan en vervolgens naar Privacy. Vanuit daar klik je op Locatievoorzieningen en selecteer je de optie Bij gebruik van app voor al je apps. 

4. Beperk je notificaties.

Het is slim om bij elke nieuwe app die je installeert na te denken of je er notificaties van wil ontvangen of niet. Zeker met het oog op batterijduur. Om notificaties te kunnen doen, moet je iPhone niet alleen allerlei taken uitvoeren op de achtergrond, de meldingen zelf zorgen er ook nog eens voor dat je telefoon oplicht en (als je dat hebt ingeschakeld) ook nog eens voor een extra trilling en geluidssignaal. 

Loop dus zeker even je apps na op hun notificatie-instellingen via Instellingen > Notificaties. 

5. Schakel automatisch verversen in de achtergrond uit.

Meerdere apps verversen zichzelf constant op de achtergrond. Daardoor wordt hun inhoud up-to-date gehouden. Handig, maar dit doen ze dus ook als je de apps niet gebruikt. En dat verbruikt stroom. 

Wil je de levensduur van je batterij verlengen, dan kan je het automatisch verversen uitschakelen. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Verversop achtergrond te gaan. Zet de optie vervolgens uit. 

6. “Nee, Siri”.

Een virtuele assistent is natuurlijk makkelijk, maar stiekem snoept het wel wat van je kostbare batterijduur af. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel impact het meeluisteren van Siri op de achtergrond precies heeft, maar het is logisch dat het constant meeluisteren van je telefoon naar de woorden “Hé, Siri” wel wat energie kost. Het is niet voor niets 1 van de opties die de Low Power Mode op je iPhone ook uitschakelt wanneer je echt batterij moet gaan besparen. 

Wil je het meeluisteren van Siri in- of uitschakelen? Ga dan naar Instellingen > Siri en zoeken en vink ‘Luister naar Hé, Siri’ uit. 

7. Update naar de laatste versie.

Apple geeft regelmatig updates van iOS uit. In een update haalt het bedrijf altijd bugs uit de vorige versie. Zo wordt ook de batterijduur in elke nieuwe update geoptimaliseerd. Zorg dus altijd dat je de laatste versie van iOS geïnstalleerd hebt als je batterij snel leeg gaat, of als je andere problemen tegenkomt op je telefoon. 

De laatste iOS update vind je onder Instellingen > Algemeen > Software Update. Tip: zorg dat je telefoon is aangesloten op een oplader als je een iOS update installeert. Zo heeft je telefoon altijd voldoende batterij om de update helemaal uit te voeren. 

Bonustip: Low Power Mode.

Hij is natuurlijk niet helemaal nieuw, maar het is wel extra handig dat je een sneltoets kan aanmaken in Control Center. Zodra Low Power Mode aangaat, schakelt je telefoon het ophalen van je e-mail uit, worden apps niet meer ververst, worden bepaalde animaties uitgezet, luistert je telefoon niet meer mee naar ‘Hé, Siri’ en gaat het scherm na 30 seconden automatisch uit. 

Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoeveel procent winst Low Power Mode je oplevert, is het vaak meer dan genoeg om je van stopcontact tot stopcontact te loodsen. 

iPhone 15 Pro

Super aanbod van Odido Business, de Apple iPhone 15 Pro.

Bestel nu

Beeld: Odido