Technologie

Perfect fotograferen met de Samsung Galaxy S24: 6 handige functies.

Gebeurtenissen zijn voor even, herinneringen voor altijd. Logisch dat je spannende en waardevolle momenten wil vastleggen voor je bedrijf. Net als de nieuwste producten voor je webshop. Hiervoor heb je een camera nodig die dit aankan. Ken je de Samsung Galaxy S24 Series al? Geweldige telefoons met verbeterde AI-functies waarmee je supersnel en heel precies kan fotograferen. Komt door de verschillende cameratools en bewerkingsfuncties van Samsung’s ProVisual Engine. Hiermee maak je altijd de beste foto. We leggen er 6 aan je uit.

Clock 3 min

Bestel nu de Samsung Galaxy S24 series

2022-0003_ODD_Blog-header_Samsung_Eureka_KV_1800x800

Benieuwd naar de Samsung Galaxy S24? Check dan hier alle details.

Bestel nu

1. Motion Photo.

Perfect om snelle bewegingen vast te leggen. Heeft je bedrijf net een gloednieuwe elektrische fiets op de markt gebracht? Met Motion Photo leg je de geweldige rijervaring vast, met alle bewegende details. Je fotografeert maximaal 3 seconden van een actiebeweging en Motion Photo voegt deze samen tot 1 bewegend beeld.

In de Editor app kan je een frame uit je Motion Photo kiezen om op te slaan als een stilstaand beeld. Die heeft door automatische AI-opschaling een hoge resolutie van 12 megapixel. Zo zie je elk detail. En Motion Photo biedt Super High Dynamic Range (HDR) mogelijkheden, waardoor je superheldere foto’s krijgt. Zelfs als je fotografeert met tegenlicht.

Ook leuk: in de Galerij-app kan je van je hele Motion Photo van 3 seconden, 1 enkele Long Exposure foto maken. Of andere effecten toepassen, zoals Singel Take via de Enhance-X app. Vertellen we later meer over.

2. Faster Shot-to-Shot Shutter Speed.

Noemen we ook wel een snellere opname-sluitertijd. Vergeleken met de vorige Samsung serie, heeft de Samsung Galaxy S24 serie een 30% hogere opname-sluitertijd. Betekent dat deze nieuwe camera meer foto’s kan maken in een kortere tijd. Zo maak je sneller achter elkaar superheldere foto’s. Handig als je de perfecte groepsfoto van je team wil schieten. Door de snellere opnamen zit er vast 1 foto tussen waar iedereen goed op staat.

3. Instant Slow-mo.

Voor alle genietmomenten, zoals het winnende punt van je collega tijdens jullie padel teamuitje. Maar ook handig als je je nieuwe product in 3D wil laten zien. Met de intelligente AI Frame Rate Conversion (AI FRC) technologie, kan de Galaxy S24 serie HD 24fps naar UHD 60fps video’s omzetten in slow motion acties. En FHD 240fps naar UHD 120fps slow motion video’s zelfs naar super slow motion. Door nieuwe tussenliggende bewegingsframes te maken met de video die er al is, zorgt Instant Slow-mo voor vloeiende en hele gedetailleerde herhalingen. Eind maart 2024 is Instant Slow-mo uitgebreid met ondersteuning voor 480×480 24fps video’s. Zo kan je makkelijk video’s maken voor sociale media.

4. Dual Recording.

Soms is je reactie op een bepaald moment net zo leuk als het moment zelf. Met Dual Recording kan je met de camera aan de voorkant en achterkant tegelijk opnemen. Zo kunnen je collega’s niet alleen zien hoe geweldig jullie nieuwe kantoor er van binnen uitziet, maar ook hoe blij je op dat moment zelf bent. En hoe enthousiast je reageert als je de 1e levering van een nieuw product bekijkt in de fabriek.

De vorige telefoons van Samsung hadden Director Mode. Hiermee neem je video’s op vanuit verschillende hoeken door van camera te verwisselen. Met Dual Recording kan je met 2 camera’s op de achterkant tegelijk opnemen. Een flinke verbetering. Bijvoorbeeld met de Ultra Wide 3x zoom camera. Hierbij ondersteunen de Galaxy S24 en S24+ Full HD-resolutie. En de S24 Ultra zelfs Full HD en Ultra. Met Preview Snap kan je een bepaald moment uit je opname halen. Leuk als thumbnail voor op je sociale media. En probeer ook het speciale Image Signal Processor (ISP) blok en de verbeterde ISP-mogelijkheden uit. Die helpen videoruis te verminderen en helderheid te verbeteren.

5. 10 ND Filter Types.

Op professionele camera’s zitten vaak Neutral Density (ND) filters. Die beperken bijvoorbeeld het licht, verminderen ruis of verhogen de belichting. In de camera van de Galaxy 24 serie zitten 10 verschillende ND-filters ingebouwd. Je kiest zelf welke je gebruikt. Zo heb je maximale controle. Foto’s met ND-filters voegen meerdere frames tegelijk samen. En ze analyseren de beweging van objecten om 1 stilstaand beeld te maken, met een duidelijk gevoel van levende beweging. Handig als je kookfoto’s maakt voor je bedrijf en de romige saus in je pannetje over de perfect gegaarde asperges giet.

6. Single Take.

Met deze functie kan je met 1 tik verschillende soorten foto’s en video’s maken. Tot wel 8 in totaal. Wat voor soort foto’s en video’s je maakt, bepaalt de slimme software van je telefoon per situatie. Handig als je stiekem een snelle opname wil maken van een jarige collega die wordt verrast bij aankomst op kantoor. Want je hoeft vooraf niet te bedenken welke cameramodus het beste is.

AI verbetert ook de skeletdetectie van Single Take. Deze functionaliteit analyseerde eerst alleen menselijke bewegingen. Maar kan nu ook huisdieren herkennen, en hun poses en snelle bewegingen in realtime volgen. Voor de beste foto’s, video’s en collages van jullie kantoorhond. Hoe leuk is dat? De functie analyseert de houdingen van je huisdier en legt het moment vast waarop de gezichtsuitdrukkingen het beste zijn. Werkt ook bij mensen. Maak je bijvoorbeeld een nieuwe produchtadvertentie waarbij iemand in de lucht springt van blijdschap, dan ziet de skeletdetectie wanneer die op het hoogste punt is. Dat frame krijg je als beste foto.

2022-0003_ODD_Blog-header_Samsung_Eureka_KV_1800x800

Bestel nu de Samsung Galaxy S24 series

Benieuwd naar de Samsung Galaxy S24? Check dan hier alle details.

Bestel nu
Beeld: Odido