Technologie

Deze jonge zorgprofessionals laten met sociale media een andere kant van de zorg zien.

De zorgsector staat erg onder druk. Verhalen over de zorg zijn dan ook niet altijd positief. Maar er zijn verschillende jonge zorgprofessionals die op sociale media een ander beeld laten zien. Een rauwer maar eerlijker beeld, dat laat zien hoe de zorg écht werkt. En dat het vak ook hele mooie kanten heeft. Het inspireert hun volgers zelfs om ook in de zorg te gaan werken, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Wie zijn deze zorgprofessionals? En hoe zetten ze technologie in om de mensheid vooruit te helpen? Laten we je graag zien. Het kan ook zo.

Clock 2 min

Combineer en krijg extra voordeel.

odido-combineren-klantvoordeel

Wist je dat je bij Odido van alles met elkaar kan combineren? Privé, zakelijk, telefonie, vast internet: alles kan.

Lees meer
Sterke toename van zzp’ers in de zorg.

Begin deze maand meldde de KvK dat het aantal zzp’ers in 10 jaar tijd met 85% gegroeid is. De sterkste toename van zelfstandigen zonder personeel zien we in de jongste leeftijdsgroep van 20-24 jaar. Daar telt de KvK er nu bijna zo’n 125.000 van, terwijl dit in 2014 er nog geen 25.000 waren. Ook opvallend: het aantal vrouwelijk zzp’ers steeg het sterkst in de gezondheidszorg, van een kleine 65.000 in 2014 naar ruim 150.000 in 2024.

Influencers in de zorg.

De KvK vermoedt dat de stijging van het aantal jonge zzp’ers waarschijnlijk komt door de aandacht voor zelfstandig ondernemerschap binnen het onderwijs, de digitale vaardigheid van deze generatie, lage drempels bij veel digitale activiteiten zoals vloggen en bloggen, en voorbeeldiconen op sociale media. De zorgsector kent inderdaad een aantal jonge professionals die op sociale media laten zien dat het vak meerdere kanten heeft. En het aantal volgers dat ze hebben, zegt veel over de populariteit van deze verhalen. We stellen je voor aan 3 van deze zorgprofessionals.

Rob Heebink

Rob is 34 jaar en werkt in de ouderenzorg. Met zijn Facebookpagina In de zorg met Rob, die ruim 55.000 volgers heeft, deelt hij persoonlijke verhalen over zijn werk met ouderen. Zijn gesprekken met hen zijn hartverwarmend. En sinds kort is Rob ook in het theater te zien. In deze vlog zie je hoe Beppe een VR-experience ondergaat.

Tommie Niessen

De 1e video die deze 33-jarige verpleegkundige op Facebook plaatste, werd 250.000 keer bekeken. Inmiddels telt zijn Instagramaccount tommieindezorg meer dan 30.000 volgers. Hiermee geeft Tommie een uniek kijkje achter de schermen in de zorg. In een interview met het AD vertelt hij: ‘Mijn vakgebied komt vaak negatief in het nieuws, maar ik weet dat het niet alleen maar ellende is. Er gebeuren ook genoeg mooie dingen, dat wil ik graag laten zien.’ Bijvoorbeeld het Tinder advies dat hij krijgt van 1 van de ouderen aan wie hij zorg verleent.

Teun Toebes

Teun is 24 jaar en noemt zichzelf een zorgvernieuwer. Het is een man met een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie wereldwijd verbeteren. Teun heeft meer dan 125.000 volgers op sociale media en is veel te zien in de (internationale) media. Hij spreekt veel op internationale congressen. En daarnaast verscheen van zijn hand de #1 wereldwijde bestseller ‘VerpleegThuis, Een Wereld te Winnen’ en de internationaal bekroonde documentaire ‘Human Forever’.

Het verschil maken. Rob, Tommie en Teun zijn niet de enigen die hun stem laten horen. Er zijn steeds meer jongeren die in de zorg werken en met hun socials een ander beeld van de zorg neerzetten. Ze maken hiermee het verschil. Niet alleen voor de ouderen waar ze voor zorgen. Ze beïnvloeden ook de toekomst van hun vakgebied. Op een eigentijdse manier waarbij slim gebruik gemaakt wordt van de (nieuwe) technologie die er is.

odido-combineren-klantvoordeel

Combineer en krijg extra voordeel.

Wist je dat je bij Odido van alles met elkaar kan combineren? Privé, zakelijk, telefonie, vast internet: alles kan.

Lees meer
Beeld: Odido