Technologie

iPhone 15: mooi design, slimme camera en krachtige processor.

Op dinsdagavond 12 september lanceerde Apple de iPhone 15. Tijdens een gloednieuw Keynote event presenteerde Tim Cook de nieuwste innovatie van Apple. Het mooie design, de steeds slimmer wordende camera’s en de krachtige processor maken de nieuwe iPhone weer de meest begeerlijke telefoon die er is. Meer weten? We vertellen je er alles over.

Clock 3 min

Gelikte shots, diepe beats en flitsende visuals: de presentatie van de nieuwe iPhone was sensationeel. Veel aandacht ging uit naar de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 serie

Super aanbod van Odido Business, de Apple iPhone 15 serie.

Bestel nu
Beide telefoons zijn ontworpen met titanium van ruimtevaartkwaliteit dat heel sterk is, maar toch licht van gewicht. Hierdoor zijn het de lichtste Pro-modellen van Apple ooit. Het nieuwe ontwerp heeft voorgevormde randen en een actieknop die je aan kan passen. Zo kan je je iPhone-ervaring helemaal naar je hand zetten. De krachtige camera-upgrades zijn vergelijkbaar met 7 professionele lenzen. De nieuwe USB-C-connector geeft je USB 3-snelheden (tot 20x sneller dan USB 2) en maakt, samen met nieuwe videoformaten, krachtige professionele workflows.

Een mooi, lichtgewicht en duurzaam ontwerp.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn er met een 6,1-inch en 6,7- inch scherm en hebben een sterk en lichtgewicht titaniumontwerp. Een primeur voor iPhone. Deze behuizing van hoge kwaliteit – dezelfde die in ruimtevaartuigen wordt gebruikt – heeft een van de hoogste sterkte-gewichtsverhoudingen van welk metaal dan ook. Hierdoor is dit de lichtste Pro-serie van Apple ooit. Beide modellen hebben een nieuwe, verfijnde penseeltextuur en voorgevormde randen. De dunste randen van iPhone ooit. De Pro-serie is gebouwd om lang mee te gaan en combineert de kracht van titanium met aan de achterkant het sterkste glas in een telefoon ooit en het toonaangevende Ceramic Shield aan de voorkant.

De nieuwe actieknop biedt extra opties, zodat je kan kiezen tussen snelle toegang tot de camera of zaklamp, het activeren van spraakmemo’s, focusmodi, vertalen en toegankelijkheidsfuncties zoals vergrootglas. Bekijk in onderstaande video de highlights van de nieuwe iPhone 15 Pro Max:

Een krachtig professioneel camerasysteem voor meer creatieve controle.

Dankzij slimme integratie van hardware en software staan de moderne camerasystemen op iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max beide gelijk aan 7 professionele lenzen. De 48 megapixel hoofdcamera is speciaal gebouwd voor de Pro Serie. Met de kracht van computational photography geeft hij  je nog meer flexibiliteit met een nieuwe standaard 24 megapixel resolutie. Dit geeft je een supermooie beeldkwaliteit. Zonder dat het hele zware beelden worden. Echt fijn. Zo kan je je foto’s makkelijk opslaan en delen. Met de hoofdcamera kan je schakelen tussen 3 populaire brandpuntsafstanden – 24 mm, 28 mm en 35 mm. En je kan er zelfs 1 kiezen als standaard. De iPhone 15 Pro  heeft een uitgebreide 3x telelenscamera. En iPhone 15 Pro Max heeft de langste optische zoom ooit op iPhone: 5x bij 120 mm. Met de nieuwe telefotocamera op iPhone 15 Pro Max  maak je de mooiste close-ups en natuurfoto’s. En actie leg je zelfs vanaf grotere afstanden vast.

Met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max maak je de mooiste portretfoto’s. Vol scherpe details en levendige kleuren. De camera’s presteren ook heel goed bij weinig licht. Voor het eerst kun je met een iPhone portretten maken zonder naar de portretmodus te hoeven schakelen. Echt fijn. Als er een persoon, hond of kat in beeld is, legt iPhone automatisch dieptegegevens vast, zodat je je foto’s later in de Foto’s-app op iPhone, iPad of Mac kunt omzetten in mooie portretten. Voor meer creatieve controle kun je ook het scherpstelpunt aanpassen nadat de foto is gemaakt.

De camera voor professionals.

iPhone is de favoriete telefoon van creatieve professionals en filmmakers. En dat is niet voor niks. Met de iPhone 15 Pro kan je nu tot 20x hogere overdrachtssnelheden bereiken met een optionele USB 3-kabel. iPhone-oplossingen en oplossingen van derden, zoals Capture One, helpen fotografen ook een professionele studio te creëren. Waardoor ze 48 megapixel ProRAW-afbeeldingen kunnen maken en meteen kunnen overbrengen van iPhone naar Mac. ProRes-video kan rechtstreeks op externe opslag worden opgenomen, waardoor hogere opnamemogelijkheden tot 4K bij 60 fps en grotere flexibiliteit op de set mogelijk zijn als je de iPhone als hoofdcamera gebruikt. De iPhone 15 Pro introduceert een nieuwe optie voor logcodering en is de 1e telefoon ter wereld die ACES ondersteunt. Het Academy Color Encoding System, een wereldwijde standaard voor kleurworkflows.

A17 Pro: een nieuwe generatie Apple Silicon voor iPhone.

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max bieden professionele prestaties en mogelijkheden en worden aangedreven door A17 Pro. De A17 Pro laat zien dat Apple leider is op het gebied van silicium voor telefoons. En brengt verbeteringen aan de hele chip, waaronder het grootste GPU-herontwerp in de geschiedenis van Apple. De nieuwe CPU is tot 10 procent sneller met verbeteringen in de microarchitectuur en het ontwerp. En de Neural Engine is nu tot 2x sneller. Hij ondersteunt functies als autocorrectie en Personal Voice in iOS 17. Echt handig. De professionele GPU is tot 20 procent sneller en maakt hele nieuwe ervaringen mogelijk, met een nieuw 6-core ontwerp dat de topprestaties en energiezuinigheid verhoogt

Hoogwaardige telefoons.

Met de nieuwe iPhone 15 serie heeft Apple weer hoogwaardige telefoons ontworpen en gemaakt. Benieuwd naar alle kenmerken van de telefoons? Bekijk dan snel de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Of bekijk onderstaande video:

iPhone 15 Pro

Super aanbod van Odido Business, de Apple iPhone 15 Pro.

Bestel nu
Apple