Groei

6 TV-tips voor ondernemers.

Televisie kijken is voor veel mensen een fijne manier om te ontspannen. Maar wist je dat je als ondernemer ook veel inspiratie kan halen uit tv-programma’s? Mooie verhalen van anderen kunnen je inspireren. En zo bijdragen aan je eigen succes. Leer bijvoorbeeld meer over de winnaarsmentaliteit van andere ondernemers. Of kom erachter dat ook zij zijn gekomen waar ze nu zijn met vallen en opstaan. Benieuwd welke programma’s je de komende maanden echt niet mag missen? Zochten we voor je uit.

Clock 3 min

Aanbiedingen voor ondernemers.

odido business

Altijd op zoek naar de beste deals voor jouw onderneming? Check dan snel onze aanbiedingen.

Bestel nu
1. Rudolph Loopt Stage – Nooit te oud om te leren.

In 2024 viert Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen zijn 40-jarige jubileum in het vak. En dat doet hij op een wel heel bijzondere manier. Hij gaat op verschillende plekken stage lopen. Van koken voor de crew van een varend marineschip, tot het verzorgen van een vrouwendiner bij het Leger Des Heils: Rudolph doet het allemaal. Elke aflevering daagt een bekende Nederlander hem uit om op een nieuwe plek te laten zien wat hij kan. Wat kan je hier als ondernemer van leren? Dat je nooit te oud bent om iets nieuws te proberen. En dat je de kennis die je hebt steeds op nieuwe, creatieve manieren in kan zetten in je eigen werkveld. Rudolph Loopt Stage zie je vanaf 1 maart elke vrijdag op 24Kitchen. 

2. Kamp Van Koningsbrugge – Nooit opgeven.

Van zwaar bepakt wandelen over de Britse kliffen tot hele zware trainingen op het strand, in het 4e seizoen van Kamp Van Koningsbrugge worden 15 burgers weer flink op de proef gesteld. In het afgelegen Dartmoor in Zuidwest-Engeland staat het basiskamp. In dit ruige gebied met extreem weer leren de kandidaten meer over het leven als commando. Wie kan alle tests aan en geeft nooit op? Wie gaat er door, ondanks vermoeidheid en pijn? Wie heeft het in zich om commando te worden? Je ziet het in Kamp Van Koningsbrugge. Waarom wil je dit kijken? Omdat je ook als ondernemer nooit moet opgeven. Blijf doorzetten, ook als het even tegenzit. Kamp Van Koningsbrugge zie je vanaf 29 januari elke maandag op NPO 1 en NPO Start.

3. Brainhack – Leer meer over slimme marketingtrucs.

Een pakkende tekst, mooie beelden en leuke muziek. Achter elke reclame zit een slim marketingteam. Een team dat goed nadenkt over hoe ze ervoor kunnen zorgen dat je dat ene product koopt. Hoeveel invloed hebben marketeers op je brein? Kies je echt zelf wat je koopt, of hebben slimme marketingtrucs meer invloed op je keuzes dan je denkt? In Brainhack zoeken Anna Gimbrère en Ersin Kiris het voor je uit. Ze voeren verschillende experimenten uit en gaan in gesprek met experts, zoals neurowetenschappers en gedragswetenschappers, om erachter te komen welke technieken invloed kunnen hebben op ons koopgedrag. Dit wil je zien. Brainhack kijk je vanaf 15 januari elke maandag op NPO en NPO Start.

4. Camping de Wildernis – Ga uit je comfortzone.

In het nieuwe realityprogramma Camping De Wildernis gaan 4 Nederlandse gezinnen die nooit verder zijn geweest dan de camping in Nederland, 2 weken lang kamperen in Botswana. Hier gaan de gezinnen ver buiten hun comfortzone. Want naast badmintonnen en een boek lezen op een klapstoel voor de caravan, gaan ze in de Afrikaanse wildernis op avontuur. Overdag en ‘s nachts. Met een opdracht: ze moeten zo veel mogelijk dieren fotograferen. Hoe zeldzamer, hoe beter. Want elke foto is geld waard. En, hoe zeldzamer het dier, hoe meer geld je voor je foto krijgt. Camping De Wildernis laat zien wat er met mensen gebeurt als ze uit hun comfortzone gaan. Iets wat ook als ondernemer goed is om te doen. Je kijkt dit nieuwe programma vanaf 1 januari elke maandag op SBS6 en Prime Video.

5. PATTY – Over vallen, opstaan en weer doorgaan.

De 5-delige dramaserie PATTY gaat over het leven van Patty Brard, 1 van de meest bekende vrouwen uit de Nederlandse showbizzwereld. De serie vertelt Patty’s levensverhaal. En gaat over haar eigen carrière en de carrière die ze had met de meidengroep Luv. PATTY gaat over vallen en opstaan. En over nooit opgeven, zelfs niet als je helemaal blut bent. Maar ook over vrouw zijn in een mannenwereld. Dat maakt de serie extra interessant voor vrouwelijke ondernemers. PATTY stream je vanaf 18 februari elke zondag bij Videoland.

6. Niemand die het ziet – Over hackers, spionnen en moderne soldaten.

In de journalistieke detective Niemand die het ziet worden 5 personen gevolgd die allemaal de strijd aan gaan met cybercriminaliteit. Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist bij De Volkskrant, doet onderzoek naar een geheime operatie in Iran, waarbij een Iraanse kerncentrale door een computervirus werd gesaboteerd. Hacker Artem zoekt online naar informatie over Russische militairen en speelt die door naar de Oekraïense inlichtingendienst. En activit Puma vreest in Taiwan voor een grote cyberaanval op haar land. Wat deze documentaire interessant maakt voor ondernemers, is de relevantie. Want cybercriminaliteit wordt, helaas, steeds meer een onderdeel van ons dagelijks leven. Zorg dus dat je je hier als ondernemer goed tegen beschermt. Niemand die het ziet is vanaf 8 januari elke maandag te zien bij NPO 2.

TV kijken voor ondernemers.

Echt leuk, er zijn Haastmakers bij Odido. Deals die je niet kan laten liggen. Zoals 1 jaar gratis NLZIET Extra als je een Zakelijk Internet abonnement neemt.

odido business

Aanbiedingen voor ondernemers.

Altijd op zoek naar de beste deals voor jouw onderneming? Check dan snel onze aanbiedingen.

Bestel nu
Beeld: Odido