Connectiviteit

Waarom zakelijk internet vooral ook veel gemak met zich meebrengt

Ben jij werkzaam als ZZP’er? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om een goede en snelle zakelijke internetverbinding te hebben. Zo ben jij altijd bereikbaar en kun je snel schakelen als dit nodig is. Maar zakelijk internet brengt voor jou als ZZP’er nog veel meer gemakken met zich mee. In dit Business Blog artikel vertellen wij jou daar alles over.

Clock 2 min

Of je nu een webshop hebt, online marketeer bent of gewoon een website hebt waar je jouw portfolio en contactgegevens hebt staan: vrijwel elke ZZP’er heeft goed internet nodig. Het geeft jou de mogelijkheid om ten allen tijden goed bereikbaar te zijn. Daarnaast brengt een zakelijk internet abonnement een aantal comfortabele gemakken met zich mee. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

1. Slimme oplossingen

Als zakelijke klant kun je extra diensten krijgen zoals een vast IP-adres, alarmsystemen en cloud-systemen. Meer hierover lees je in het Business Blog artikel dat over de voordelen van zakelijk internet gaat.

2. Betere en snellere ondersteuning

Over het algemeen ontvang je als zakelijke klant veel meer ondersteuning van internetproviders vergeleken met particuliere klanten. Want je komt sneller in contact met de klantenservice om eventuele problemen op te lossen of vragen te stellen.

3. Minder administratieve rompslomp

Het scheelt een hoop in administratie werk, je creëert een duidelijk overzicht welke kosten er zakelijk gedeclareerd kunnen worden en welke kosten er privé zijn gemaakt.

4. Flexibele voorwaarden

De voorwaarden van zakelijk internet zijn flexibeler, waardoor je eenvoudig je abonnement kunt aanpassen of opzeggen.

5. Gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar

Bovendien is het mogelijk om de BTW van jouw zakelijk internet abonnement terug te vragen, als je bijvoorbeeld een kantoorruimte huurt. Sluit je zakelijk internet af op je privé adres, dan wordt het iets ingewikkelder. Maar ook dan zijn er nog steeds mogelijkheden om fiscaal voordeel te halen, mits je duidelijk kunt aantonen dat je het zakelijke internet ook echt voor zakelijke doeleinden gebruikt.

Mogelijkheden van zakelijk internet voor ZZP’ers

Zakelijk internet is beschikbaar in verschillende vormen. Afhankelijk van jouw postcode wordt er bekeken wat er qua snelheid en verbinding mogelijk is. Bijvoorbeeld een DSL internetverbinding. Bij DSL gaat het internet via de telefoonlijn. Downloaden gaat hierbij sneller dan uploaden maar je hebt wel altijd een stabiele verbinding. Voor de snelste verbinding tot maar liefst 1000 Mbit/s is glasvezel ideaal. Downloaden en uploaden gaat even snel zodat je in een mum van tijd grote bestanden verzendt en binnenhaalt. Bovendien groeit glasvezel mee met je bedrijf en is het minder storingsgevoelig.

Combineer zakelijk internet met mobiel

Moet jij naast veel online werkzaamheden ook regelmatig bellen voor je werk? Dan is het als ZZP’er interessant om jouw zakelijk internet abonnement te combineren met een mobiel abonnement. Dan kun je onbeperkt bellen in Nederland, de EU en de VS. Je ontvangt dan alles handig op één factuur en je krijgt maandelijks een korting op je abonnement.

Beeld: Shutterstock