Connectiviteit

Waarom (potentiële) klanten liever een vast dan mobiel telefoonnummer bellen.

Heb je een bedrijf, dan is het belangrijk dat je (telefonisch) goed bereikbaar bent. Het liefst op een vast telefoonnummer. Want of je een vast of mobiel telefoonnummer hebt, maakt een wereld van verschil. Zo bellen (potentiële) klanten tot wel 6 keer liever een vast dan een mobiel nummer. Benieuwd waarom dit zo is? Vertellen we je in dit artikel.

Clock 3 min

Ook een vast nummer op je mobiel?

zakelijk-vast-op-mobiel-nummer-klanten-bellen-web

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Snappen we. En daar helpen we je graag mee.

Lees meer
Vast bellen straalt vertrouwen uit, mobiel bellen minder.

Door de jaren heen is vast bellen minder populair geworden vergeleken met het bellen naar een mobiel nummer. Steeds minder mensen en bedrijven hebben daarom een vast telefoonnummer. Toch moet je de kracht van vast bellen niet onderschatten. En al helemaal niet als je een eigen bedrijf hebt.

Professor Vince Mitchell van de Cass Business School aan de City University in Londen onderzocht waarom. Hij concludeerde dat consumenten op zoek zijn naar vertrouwen, en bevestiging willen dat een dienst of service goed en oprecht is. Zeker in de huidige tijd, waarin het erg makkelijk is om je eigen website of webshop op te zetten. Een vast telefoonnummer geeft een signaal van vertrouwen af, bewust en onbewust, en dat werkt in op ons brein. Maar dat is nog niet alles. Want een vast telefoonnummer geeft ook aan dat er daadwerkelijk medewerkers aanwezig zijn om service te verlenen. En het laat zien dat een bedrijf het goed genoeg doet om zich vast bellen te kunnen veroorloven.

Engels onderzoek bewijst: een vast telefoonnummer levert meer op.

In Engeland is onderzoek gedaan naar de impact van het hebben van een vast telefoonnummer vergeleken met een mobiel nummer voor (potentiële) klanten. Wat blijkt? Mensen bellen tot maar liefst 6x liever een vast dan een mobiel telefoonnummer. En dat voor dezelfde dienst. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van everreach: een virtuele telefoondienst voor start-ups en kleine bedrijven, waarmee ze telefoongesprekken kunnen ontvangen op een virtueel, vast nummer.

In het onderzoek werd een onafhankelijke schoonheidssalon gevraagd om 2 identieke advertenties te plaatsen op een website voor lokale diensten. Het enige verschil was het telefoonnummer: een mobiel nummer bij de een, en een vast telefoonnummer bij de andere advertentie. Het resultaat? Het vaste telefoonnummer ontving bijna 4 keer zoveel telefoontjes als het mobiele nummer. En van de consumenten die de advertentie met het vaste telefoonnummer bekeken, nam bijna 60% contact op. In tegenstelling tot de 10% bij de advertentie met het mobiele nummer – een wereld van verschil.

Mobiel of vast telefoonnummer? Zet het op je website.

Het hebben van een vast telefoonnummer heeft dus veel voordelen: het geeft je bedrijf een professionele uitstraling, terwijl het (potentiële) klanten een gevoel van vertrouwen geeft. Hierdoor creëer je voor hen een laagdrempelige manier om contact op te nemen. En of je nu uiteindelijk kiest voor vast of mobiel bellen: weet dat je in ieder geval bij wet verplicht bent om een (vast of mobiel) telefoonnummer én e-mailadres te vermelden op je website. Consumenten moeten namelijk snel contact met je kunnen opnemen als ze vragen of klachten hebben.

Dit kan natuurlijk ook via andere kanalen zoals chat en WhatsApp, zolang het communicatiemiddelen zijn waarmee de klant schriftelijk met je in gesprek is. De klant moet namelijk de optie hebben om de correspondentie (zoals de datum en het tijdstip) op te kunnen slaan. Voor welke vormen van communicatie je ook gaat: zorg ervoor dat het mobiele of vaste telefoonnummer op je website net zo goed vindbaar is als de rest.

Zakelijk Vast op Mobiel: een vast nummer op je mobiele telefoon.

Met een vast nummer bellen en gebeld worden op je mobiele telefoon? Het kan met Zakelijk Vast op Mobiel van Odido. Want daarmee heb je naast je 06-nummer, ook een vast nummer op je mobiele telefoon. Zo heb je de professionele uitstraling van een zakelijk vast nummer, maar ben je niet gebonden aan een vaste werkplek. Echt fijn. Naast bellen met een vast nummer heeft Zakelijk Vast op Mobiel nog meer slimme functies. Zo kan je een eigen welkomstbericht instellen wat mensen horen als ze je bedrijf bellen, je kan belgroepen aanmaken en WhatsApp for Business gebruiken. Handig.

Zakelijk Vast op Mobiel Wil je meer weten over Zakelijk Vast op Mobiel, of het meteen bestellen? Check onze Zakelijk Vast op Mobiel-pagina. Daar vertellen we je alles over deze nieuwe, slimme dienst.

zakelijk-vast-op-mobiel-nummer-klanten-bellen-web

Ook een vast nummer op je mobiel?

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Snappen we. En daar helpen we je graag mee.

Lees meer
Beeld: Odido