Technologie

Onze diensten en oplossingen zelf ervaren? Kom naar de Odido Innovatie Hubs.

Telecom is vaak iets ontastbaars. Hoe handig is het dan als je aan je bedrijfspartners, gebruikers en doelgroep je diensten kan laten zien. Als hoofdsponsor en innovatiepartner van FC Utrecht, besloten we om in stadion Galgenwaard een Innovatie Hub te bouwen. Een ruimte waar je onze oplossingen en diensten in het echt kan bekijken en testen.

Clock 3 min

De Innovatie Hub zit op de 3e verdieping van stadion Galgenwaard in Utrecht. Hier bekijk je onze diensten, leer je meer over digitalisering en wat Odido Business voor je bedrijf kan betekenen. 8 consultants staan elke dag klaar om je mee te nemen in de wereld van Odido.

Kennismaken met de oplossingen van Odido.

Hans van den Ham, Business Consultant bij Odido: ‘In de Innovatie Hub zijn alle oplossingen van Odido Business te zien: een echte mobiele zendmast, een glasvezelverbinding, SIP trunking, IoT-toepassingen en natuurlijk ons FMC-portfolio met Broadsoft en Mitel. Naast onze eigen oplossingen zie je ook nog diensten van onze trouwe partners, zodat we die ook aan onze gebruikers kunnen laten zien. Een afspraak is zo gemaakt. En we geven je een ervaring met zoveel mogelijk technische snufjes: alles is draadloos en werkt op het 4G- en 5G-netwerk met touchscreen. Als de bezoeker weggaat begrijpt die hoe de technologie en de dienst werkt.’

Steeds meer digitaal: van apparatuur testen tot IoT-toepassingen.

De Innovatie Hub heeft al een 5G 3,5 gigahertz frequentieband. Dat is bijzonder, want deze frequentie is er nog niet eens officieel. In stadion Galgenwaard mag Odido het als testfrequentie gebruiken. Op die manier kunnen we nu al apparatuur testen om te kijken of alles werkt. Door de testlocatie kunnen de bezoekers van de Innovatie Hub nu al zien wat er allemaal kan met het 5G-netwerk en IoT: hoe maak je je bedrijf steeds meer digitaal? En hoe doe je dat zo draadloos mogelijk, zonder dat de veiligheid in gevaar komt? Bezoekers kunnen ook verschillende IoT-toepassingen zien.

Wat kan Odido doen voor je bedrijf?

Eigenlijk heel veel, als het maar te maken heeft met connectiviteit. We helpen bedrijven met concrete vragen. Maar ook door samen te kijken naar de toekomst en hoe connectiviteit je bedrijf hierbij ondersteunt en verder kan helpen. Samen met de bezoeker gaat de consultant ermee aan de slag in een brainstormsesie. Zo komen we er samen achter welke oplossingen het bedrijf beter kan maken.

Veel nieuwe technologie.

Zien is geloven. Zeker als het om nieuwe technologie gaat. Want, leuk al die technologie, maar hoe werkt het dan? En hoe gebruik je het in je bedrijf? In de Innovatie Hub hebben we allemaal nieuwe technologieën klaargezet om je te laten zien hoe je die technieken in je eigen bedrijf kan gebruiken.

Gebruik van Augmented en Virtual Reality

Als innovatiepartner van FC Utrecht werken we in het stadion natuurlijk met de nieuwste technologieën. Ook met AR (augmented reality) en VR (virtual reality). Bij de receptie van het stadion hangen 2 AR-doeken, 1 met een quiz en de ander laat de prijzenkast van FC Utrecht zien. Tijdens de wedstrijden kunnen we achtergrondinformatie van de spelers laten zien. Hoe ver heeft hij gerend, wat is zijn recordsnelheid, allemaal via Augmented Reality. Nu gebruiken we daar nog een VR-bril voor, maar op termijn kan je dit ook met je telefoon zien.

VRiendje

Odido is partner van VRiendje. Een klein, vriendelijk robotje met een 360-gradencamera die je overal op de wereld kan neerzetten. Hij zorgt ervoor dat je met VR ergens live bij bent. VRiendje wordt al in de zorg gebruikt, maar kan dus ook in het stadion worden neergezet. Bijvoorbeeld bij de trainer van FC Utrecht. Dan volg je de wedstrijd via je telefoon als het ware door de ogen van de trainer.

Parkeersensoren

Op de parkeerplaats van FC Utrecht liggen slimme parkeersensoren. Het is op termijn de bedoeling om een app te maken zodat bezoekers een parkeerplaats kunnen reserveren. De bezoeker krijgt dan een link en ook meteen de snelste route naar het stadion. Bij de slagboom herkent een sensor het kenteken en de slagboom gaat open. Daarna rij je zo naar de gereserveerde parkeerplaats.

Meer weten?

Benieuwd hoe de Innovatie Hub eruitziet? Maak een afspraak.

Beeld: Odido